Jette en Jildou drinken koffie bij Dagger Coffee: Bedrijvigheid en supercappuccino | De Utrechtse Internet Courant Jette en Jildou drinken koffie bij Dagger Coffee: Bedrijvigheid en supercappuccino | De Utrechtse Internet Courant

Jette en Jildou drinken koffie bij Dagger Coffee: Bedrijvigheid en supercappuccino

Jette en Jildou drinken koffie bij Dagger Coffee: Bedrijvigheid en supercappuccino
We moesten er even (verkeerd) voor fietsen, maar dan heb je ook wat: supercappuccino van Dagger Coffee aan de Europalaan 500. Ideaal als je even de kantoortuin wilt ontvluchten, of zin hebt in een kopje koffie na een IKEA-bezoek.

We moesten er even (verkeerd) voor fietsen, maar dan heb je ook wat: supercappuccino van Dagger Coffee aan de Europalaan 500. Ideaal als je even de kantoortuin wilt ontvluchten, of zin hebt in een kopje koffie na een IKEA-bezoek.

Dagger Coffee zit in de Stadstuin, een kantoorpand waar allerlei jonge bedrijfjes en freelancers samenhokken. Maar er blijken ondertussen drie vestigingen van te bestaan! Logisch dus, dat we eerst aan de verkeerde deur stonden: die van Europalaan 20. We fietsten een stukje verder richting de A12 en IKEA.

Een oasegevoel

In de hal van één die kantoorflats huist het stijlvolle koffiebarretje Dagger Coffee. De ruimte is nog steeds ontegenzeggelijk een wat oud kantoorpand, denk aan systeemplafonds, een draaideur en kantoorlui in pak die in en uit de lift stappen. Maar de sfeer is opgefrist met een hippe inrichting, relaxte zitjes, veel planten en lekkere achtergrondmuziek. De planten, die bijna elk stukje vrije ruimte innemen – tot de wc aan toe! – zorgen voor een oasegevoel.

Wat de koffie betreft zijn we in goede handen, want eigenaresse Dagmar Geerlings bemachtigde vorig jaar de tweede plaats op het Dutch Barista Championship! Dat merk je. De cappuccino is genieten: goed schuim, een subtiele espresso eronder, perfectie. De latte met amandelmelk is overheerlijk romig. Ook de zwarte koffies, opgediend op mooi blauw-wit servies en met een bijzondere theelepel, zijn smakelijk. De frisse espresso had best dubbel gemogen, zo lekker is die. En de americano drinkt lekker weg – fruitig en zuur, maar niet té.

Nog maar een slokje

Soms vallen er ongemakkelijke afluisterstiltes in lege koffietentjes, maar die zijn hier niet aan de orde dankzij de bedrijvigheid in de kantoorhal. We proeven een bananenbroodje en wachten smachtend op een brownie uit de oven. Het bananenbrood is lekker maar een tikje droog, de brownie is meer een chocoladecakeje dat we ook zelf hadden kunnen maken. We nemen maar weer een slokje koffie, dat maakt een hoop goed.

Als je niet vaak in deze buurt vertoeft, is het even zoeken voor je Dagger Coffee vindt. Maar de moeite wordt beloond. Doe ons nog maar een bakkie.

Unique selling point: uitstekende koffie op een verrassend leuke locatie.

Afknapmomentje: de zwarte leunstoelen, wij konden er geen comfortabele houding in vinden.

Volg Jette & Jildou drinken koffie ook op Facebook en Instagram! Like en wees als eerste op de hoogte van waar Jette & Jildou deze keer koffie gaan drinken.

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).