Jette en Jildou drinken koffie bij de Bijenkorf: Chique taartjes op een honingraatvloer | De Utrechtse Internet Courant Jette en Jildou drinken koffie bij de Bijenkorf: Chique taartjes op een honingraatvloer | De Utrechtse Internet Courant

Jette en Jildou drinken koffie bij de Bijenkorf: Chique taartjes op een honingraatvloer

Jette en Jildou drinken koffie bij de Bijenkorf: Chique taartjes op een honingraatvloer
Jette en Jildou gaan op chic en drinken een kopje koffie met een mooi taartje bij de Bijenkorf.

Jette en Jildou gaan op chic en drinken een kopje koffie met een mooi taartje bij de Bijenkorf.

Is de buit binnen? Ellenlange pashoksessies achter de rug? Of ben je een tikje overwhelmed door de flonkerende sieradenafdeling? Dan biedt warenhuis de Bijenkorf met het café en restaurant een plek om even bij te komen. Wij hebben niet geshopt, maar een kop koffie lusten we altijd! Dus slaan we na de grote draaideur rechtsaf naar het ‘City Café’. De Illy-koffiemachine staat aanlokkelijk te stralen op de bar.

(tekst loopt door onder de foto)

Als we ons hebben geïnstalleerd aan de hoge tafel met marmeren look vragen we ons meteen één ding af: waarom hebben ze hier alle ramen naar buiten afgeplakt met blinderend folie? Het blokkeert het volledig het zicht op de Lange Viestraat. Is het misschien de bedoeling dat we de winkel in kijken in plaats van naar de concurrent aan de overkant? In dat geval… je wilt toch ook dat mensen zien hoe gezellig mensen hier een kop koffie aan het drinken zijn?

Loeiheet

Terwijl onze hersenen kraken, serveert een aardige Bijenkorf-barista onze cappuccino en latte macchiato met sojamelk. Daarbij kiezen we een brownie met walnoten. De koffie ziet er goed uit, het kannetje espresso schenkt de serveerster pas aan tafel bij de latte – altijd een spectaculair gezicht. Bij de eerste slok blijkt de koffie loeiheet. Echt mond-verbrand-gevaar- heet. Die laten we eventjes staan, alleen zakt ondertussen het melkschuim genadeloos in, jammer. De brownie is fijn maar niet klein: één stukje kun je makkelijk delen.

‘Een kleine ‘wauw’ kunnen we niet onderdrukken’

Na deze eerste ronde verplaatsen we ons per roltrap – overpeinzing: hebben we eerder ergens koffie getest waar we een roltrap voor op moesten? – naar restaurant The Kitchen op de tweede verdieping. Een kleine ‘wauw’ kunnen we niet onderdrukken. Het ziet eruit alsof het in New York had kunnen zijn. Mooi, modern en werelds. We gaan zitten op lage designstoelen. De ramen reiken vanaf de vloer tot het plafond en bieden uitzicht op het drukke regenboogzebrapad en Vredenburg. Op de vloer is een ingenieus patroon met bijenraattegeltjes gelegd. Stijlvol.

Deftig gebakje

Wij komen binnenkort zeker terug in The Kitchen om meer taartjes te proeven, want bij de vitrine met prachtige gebakjes en eenpersoonsappeltaartjes loopt het water ons in de mond. We kiezen een deftig gebakje met champagnemousse, gekonfijte peer en een koekbodem. Dat blijkt een uitstekende combinatie met de zwarte koffies: een heerlijke Illy-espresso en een gewone koffie, die nauwelijks onderdoet.

Bij de Bijenkorf kun je terecht voor excellente producten – de koffie was misschien niet excellent, maar het predikaat ‘primadeluxe’ krijgt-ie van ons wel. Al was het maar voor dat uitzicht op de tweede verdieping. Een plek om je werelds te voelen.

Volg Jette & Jildou drinken koffie ook op Facebook en Instagram! Like en wees als eerste op de hoogte van waar Jette & Jildou deze keer koffie gaan drinken.

 

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).