Jette en Jildou drinken koffie bij Loaded: Festivalpannenkoeken met zicht op de Straatweg | De Utrechtse Internet Courant Jette en Jildou drinken koffie bij Loaded: Festivalpannenkoeken met zicht op de Straatweg | De Utrechtse Internet Courant

Jette en Jildou drinken koffie bij Loaded: Festivalpannenkoeken met zicht op de Straatweg

Jette en Jildou drinken koffie bij Loaded: Festivalpannenkoeken met zicht op de Straatweg
Het pikzwarte pand met grote ramen aan het begin van de Amsterdamsestraatweg trekt flink de aandacht. ‘Loaded’, is er met graffiti-letters op de gevel geschilderd. Het motto: ‘High fives and good vibes’, kunnen we op de deur lezen. Dat maakt ons zeker nieuwsgierig.

Het pikzwarte pand met grote ramen aan het begin van de Amsterdamsestraatweg trekt flink de aandacht. ‘Loaded’, is er met graffiti-letters op de gevel geschilderd. Het motto: ‘High fives and good vibes’, kunnen we op de deur lezen. Dat maakt ons zeker nieuwsgierig.

Als we binnenkomen, zijn we aangenaam verrast door de lichte kleuren en de originele inrichting: op een felgele muur zijn grappige tekeningen van burgers en frietjes geschilderd. De aandacht wordt direct getrokken door oude spelcomputers en hoge bartafels met een biertap erop. Dit gedeelte blijkt niet alleen voor borrelaars: ook tijdens koffietijd wordt er fanatiek gegamed. Een lange lichtblauwe bar verbindt de twee gedeelten van Loaded: aan de rechterkant is een groot aantal zitjes met schoolstoelen en een fijn uitzicht op de altijd drukke Straatweg.

Loaded is geen koffietentje pur sang: je kunt er terecht voor brunch, biertjes en bij het moment van binnenkomst wordt ons enthousiast verteld over de nieuwe avondkaart. Het is bijna te veel om op te noemen, maar dat lijkt ook precies het concept te zijn: zo veel etenskraampjes er zijn op festivals, zo veel keus is er bij Loaded. Ook het aanbod voor de vroege gasten is groot: er staat een ruime koffieverzameling op de kaart, je kunt er ontbijten en er is een ‘brunch basket’ die het water ons in de mond doet lopen.

We bestellen een cappuccino en een latte met havermelk. De cappuccino is lekker! Mooi formaat, fijn schuim en hij is lekker sterk. Waar de latte macchiato vrijwel altijd bestaat uit de bekende laagjes melk, koffie met daarboven schuim, krijg je bij het bestellen van een ‘latte’ niet overal hetzelfde voorgeschoteld. Soms is dat een soort ‘cappuccino plus’ – denk romig, sterk en klein. In andere gevallen krijg je een koffie verkeerd, een koffie op groter formaat, met veel melk en een beetje schuim. Bij Loaded wordt het laatste geserveerd. Onze voorkeur gaat uit naar de andere kant van het spectrum, maar de uitvoering is goed. Het is een lekkere koffie voor op een regenachtige dag, als je niet wil dat je drankje al in een slok op is.

Het zoete aanbod is tijdens ons bezoek klein, maar de sinaasappelcheesecake wordt fanatiek aangeprezen. Helaas valt die een beetje tegen: we kunnen de smaak niet helemaal plaatsen en de structuur is ook niet wat je van een cheesecake zou verwachten. Kan gebeuren. Ietwat teleurgesteld, maar uiterst hoffelijk biedt de barista ons een alternatief aan: loaded pancakes! Daar worden we blij van. En deze vallen zeker in de smaak. We krijgen lekker veel fruit, een bakje siroop en een mooie presentatie in een stoommandje van bamboe. We zouden bijna dromen over een nieuwe rubriek: Jette en Jildou testen pannenkoeken.

Gelukkig smaken pannenkoekjes nog lekkerder met een kopje zwarte koffie, en blijven we nog even bij onze leest. De americano is uitstekend. Ook de espresso is fijn, met een mooi laagje erbovenop. Hier worden we blij van. Loaded serveert koffie van het Koffielab, een Utrechtse koffiebranderij. Ze blijven dus lekker dicht bij huis. Wat de gerechten op de kaart betreft, geldt vooral het tegenovergestelde: van ceviche tot shoarma, uit vele hoeken van de wereld valt wat te bestellen. Dat bewaren we echter voor een andere keer. Onze conclusie: heb je zin in koffie en ben je in de buurt van Loaded, dan is dat een prima optie, maar combineer je bestelling vooral met een brunch of ontbijt. Genoeg om uit te kiezen!

Unique selling point: bij Loaded kun je je zonder modderige laarzen en harde muziek toch culinair op een festival wanen.

Afknapmomentje: de cheesecake had niet z’n beste dag.

Volg Jette & Jildou drinken koffie ook op Facebook en Instagram en wees als eerste op de hoogte van waar Jette & Jildou deze keer gaan koffiedrinken.


Twee vragen aan Sander Hoogstraten, mede-eigenaar van Loaded

Jullie zijn met crowdfunding gefinancierd, hoe hebben jullie dat ervaren?

“We zijn nu zo’n acht maanden open. Eind 2017 zijn we begonnen met de crowdfunding-actie, waarmee we het benodigde bedrag hebben opgehaald. De meeste donaties kwamen van omwonenden, waardoor we gelijk een binding kregen met de buurt. En die komen dan ook meteen langs. We hebben al veel vaste gasten. In het weekend zien we ook veel nieuwe gezichten, mensen komen dan overal vandaan. Zelfs mensen uit Leidsche Rijn komen bij ons dan lunchen. De Amsterdamsestraatweg is dus echt in ontwikkeling. Dat zie je ook aan allerlei andere hippe tentjes die hier nu steeds vaker geopend worden.”

En jullie baseren je dus op festivals?

“Ja, we serveren festival food. Dat betekent dat je overdag vanalles kunt krijgen, en ’s avonds net zo goed. We hebben kleine festivalgerechten op de kaart, ingedeeld in de categorieën vis, vlees en vega(n). Grappig genoeg is het grootste gedeelte nu die laatste categorie, we hebben zelfs vegan shoarma. En alles is from across the world en huisgemaakt. We gebruiken geen potjes of pakjes. Met de nieuwe kaart hebben we nog meer het festivalgevoel gecreëerd. Met kleine gerechten die je kunt delen: sharing is caring.  Maar naast het festivalgebeuren hebben we ook allerlei activiteiten: we organiseren een pubquiz, er was laatst een 30-secondstoernooi, er komt een Mario Karttoernooi, er is vanalles te doen!”

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).