Jette en Jildou drinken koffie bij Nordkapp Coffee | De Utrechtse Internet Courant Jette en Jildou drinken koffie bij Nordkapp Coffee | De Utrechtse Internet Courant

Jette en Jildou drinken koffie bij Nordkapp Coffee

Jette en Jildou drinken koffie bij Nordkapp Coffee
We kenden het pand al door de ‘brewpub’ De Kromme Haring – er zijn natuurlijk ook momenten waarop we geen koffie drinken. Wanneer de pub gesloten is, opent Nordkapp Coffee, dat op dezelfde locatie ook bonen brandt. Op een vrijdagmiddag nestelen we ons in hun ruime café aan de Europalaan. 

We kenden het pand al door de ‘brewpub’ De Kromme Haring – er zijn natuurlijk ook momenten waarop we geen koffie drinken. Wanneer de pub gesloten is, opent Nordkapp Coffee, dat op dezelfde locatie ook bonen brandt. Op een vrijdagmiddag nestelen we ons in hun ruime café aan de Europalaan. 

Wat in het knusse koffiewinkeltje direct opvalt is de glimmende spiksplinternieuwe koffiemachine. De barista nodigt ons trots uit achter de toonbank, om te laten zien waar dit prachtmodel toe in staat is. Met behulp van allerlei glimmende buisjes, meters en druksystemen kunnen ze hier een puike bak koffie mee fabriceren. Flink onder de indruk bestellen we en nemen we plaats in het ruime café van De Kromme Haring.

Boem, wauw

Een slok van de espresso. Zelden verwoordde Jette zo expliciet wat ze van een kopje koffie vond: ‘Je denkt eerst boem! Dan denk je wauw, fruit. Dan: aardse smaken’. Zacht gezegd viel de espresso in de smaak, dat kunnen we beide beamen. Deze drie continenten bestrijkende ‘Oslo-blend’, met bonen uit Ethiopië en Brazilië, raden we zeker aan. In de flat white komt de espresso ook goed tot zijn recht en overheerst de melk zeker niet teveel. Wat het zoete aanbod betreft: dat is niet heel ruim, maar de gemberkoek, de haverkoek en de brood-reep met noten passen goed bij de sensationele koffies in het aanbod.

Espresso-tonic

Want er is nog meer te kiezen. Voorzien van het smakelijke verhaal dat de Colombiaanse koffiebonen door één van de barista’s zelf geplukt zijn, gaan we voor de ‘espresso-tonic’. Ietwat aarzelend, maar nieuwsgierig zijn we wel naar deze nieuwe trend in koud-koffieland. Het opgieten van de espresso bij de tonic is in elk geval een showtje op tafel; het doet denken aan de rondwolkende espresso in een latte macchiato. Een instagram-waardig momentje. Helaas moeten we wel roeren, want je wilt natuurlijk de combinatie proeven. We zijn verrast. Het zoete van de tonic komt mooi tot z’n recht, en is goed in balans met de bitterheid van de espresso. We worden zowaar fijnproevers door dit koffie-aanbod.

Sterk en bitter

Tot slot bestellen we de ‘coldbrew on ice’, nog zo’n terrasdrankje. Bij de coldbrew wordt de koffie langzaam en met koud water gezet, wat een bijna likeur-achtige substantie oplevert. Met ijs gecombineerd is het een vrij sterk en bitter drankje waarover onze meningen verdeeld zijn: Jildou vond het verrassend lekker, Jette bleef bij d’r espresso-tonic.

Het is dat we arriveerden vlak voor sluitingstijd – om vier uur sluit Nordkapp en opent De Kromme Haring z’n taps – maar we zien ons hier zo flexwerken aan een van de fijne tafeltjes. Om ons heen verzamelen zich al vrijmibo-gangers, en ook ons lijkt dat een prima overgang.

Unique selling point: van plant tot espresso, bij Nordkapp zitten ze bovenop het proces.

Afknapmomentje: ze kunnen er niks aan doen, maar om 16u moet de koffie reeds ruimte maken voor het bier. Wellicht zijn er in de toekomst langere openingstijden.

Volg Jette & Jildou drinken koffie ook op Facebook en Instagram en wees als eerste op de hoogte van waar Jette & Jildou deze keer gaan koffiedrinken.

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

1 Reactie

Reageren
  1. Jeroen

    Volgende stop van Jette en Jildou: Ohoj op de Rijnlaan? Ik zou het doen, wellicht de beste koffie van Utrecht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).