Jette & Jildou drinken koffie bij A&J Bakery: ‘Ouderwets bakkergevoel op de ASW’ | De Utrechtse Internet Courant Jette & Jildou drinken koffie bij A&J Bakery: ‘Ouderwets bakkergevoel op de ASW’ | De Utrechtse Internet Courant

Jette & Jildou drinken koffie bij A&J Bakery: ‘Ouderwets bakkergevoel op de ASW’

Jette & Jildou drinken koffie bij A&J Bakery: ‘Ouderwets bakkergevoel op de ASW’
Toen we hoorden dat Ohøj aan de Rijnlaan hun croissants speciaal laat overkomen uit een bakkerij aan de Amsterdamsestraatweg waar je ook nog eens schijnt te kunnen koffiedrinken, sprongen we watertandend op de fiets: op naar A&J Bakery.

Toen we hoorden dat Ohøj aan de Rijnlaan hun croissants speciaal laat overkomen uit een bakkerij aan de Amsterdamsestraatweg waar je ook nog eens schijnt te kunnen koffiedrinken, sprongen we watertandend op de fiets: op naar A&J Bakery.

De bakkerij zit vlak voor het viaduct, aan het begin van de Amsterdamsestraatweg. Ze bakken alles zelf en van hoge kwaliteit. De koffiebonen komen van, jawel, Ohøj aan de Rijnlaan. Goede ruil. In augustus openden de Poolse Wojtek en Marika hun A&J Bakery, met de initialen van hun dochters in de naam. Je krijgt een heerlijk ouderwets bakkergevoel als je binnenkomt en alle lekkernijen uitgestald ziet. Aan de rechterkant zijn een aantal zitplekken: houten banken, kussens en wat tweedehands meubilair. We zijn direct fan van de vensterbankconstructie, waar je met opgetrokken benen voorbijgangers op de Straatweg kunt bespieden. Op het tafeltje voor ons staat – hipsteralert! – een terrarium: een grote groene fles met planten erin. De kurk op de hals zorgt voor een spannend ecosysteem dat ook een lust voor het oog is. Genoeg te zien dus.

Pistachecroissantje

We kijken vooral onze ogen uit bij het zien van al het lekkers. Met grote ogen staan we te ‘oh’ en ‘ah’-en. Zullen we dat nemen? Of dat? Helaas vissen we voor de befaamde A&J-croissants vandaag achter het net: ze zijn al uitverkocht. Er zijn nog wel exemplaren verkrijgbaar waar pistache of chocolade in verwerkt is. Op aanraden van de bakker gaan we voor de pistache. Daarnaast kiezen we een Oost-Europese broodpudding met chocolade en een spannend klein fruittaartje.

We nestelen ons op de vensterbank met een uitstekende mok havermelk-latte en een helaas net iets te grote cappuccino: we proeven de goede espresso eronder, maar erop zit te veel en te luchtig melkschuim naar onze smaak. Dan zetten we onze tanden in de befaamde croissant, die een bijzonder deeg heeft. Je proeft aan alles dat hij zelfgemaakt is en niet uit zo’n kant-en-klaar blik komt. De pistachevulling is vrij zoet, maar past goed bij de smaak van het deeg. De broodpudding ziet er prachtig uit, maar is aan de droge kant en zou lekkerder smaken bij een zwarte koffie. Het fruittaartje met citroenvulling bewaren we dus even voor de espresso en de americano. Die vallen, net als het taartje, goed in de smaak vallen.

Kaneelbroodjes in de kinderwagen

Eerst waren we nog alleen in het kleine pand, maar algauw vullen de andere stoelen zich met druk pratende gasten. Geregeld komen er (vaste) klanten binnen om een broodje of gebak te halen. We zien meermaals kinderwagens naar binnen getild worden, waarna de moeder haar wandelingetje voortzet met kaneelbroodjes of ander lekkers op zak. Wij zouden precies hetzelfde doen; A&J Bakery is een tussenstop waard.

Unique selling point: de overheerlijke, spannende selectie van gebak en broodjes. Afknapmomentje: niet alle zitjes op de houten banken lijken even comfortabel. Even puzzelen met de kussens, dus.

Volg Jette & Jildou drinken koffie ook op Facebook en Instagram! Like en wees als eerste op de hoogte van waar Jette & Jildou deze keer koffie gaan drinken.

 

 

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

1 Reactie

Reageren
  1. Croissantlover

    Heerlijk bij A&J! En De flessentuin is van Rentabottleplant (komt uit Utrecht) 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).