Jette & Jildou drinken koffie bij Anne&Max: ‘Voldoende ruimte voor langzaamaankoffie’ | De Utrechtse Internet Courant Jette & Jildou drinken koffie bij Anne&Max: ‘Voldoende ruimte voor langzaamaankoffie’ | De Utrechtse Internet Courant

Jette & Jildou drinken koffie bij Anne&Max: ‘Voldoende ruimte voor langzaamaankoffie’

Jette & Jildou drinken koffie bij Anne&Max: ‘Voldoende ruimte voor langzaamaankoffie’
Een aflevering over Anne&Max? Daar zijn jullie toch al eens geweest? Klopt, maar dat was op het Wed. De keten opende eind mei een tweede vestiging, ditmaal op de Burgemeester Reigerstraat. Hoe is het daar met de koffie gesteld?

Een aflevering over Anne&Max? Daar zijn jullie toch al eens geweest? Klopt, maar dat was op het Wed. De keten opende eind mei een tweede vestiging, ditmaal op de Burgemeester Reigerstraat. Hoe is het daar met de koffie gesteld?

Anne&Max is bezig aan een opmars in heel Nederland. De nieuwe vestiging in het Utrechtse Maliekwartier is de laatste aanwinst van de in totaal zeventien koffiewinkels door het hele land. Overal moet de sfeer zijn alsof je in een woonkamer zit, maar afhankelijk van het pand, kan de invulling daarvan wat verschillen. Waar we in onze vorige recensie de vestiging op het Wed beoordeelden als een gezellige, maar ook wat volgepropte woonkamer, is Anne&Max op de Burgemeester Reigerstraat een ruime en lichte plek. Een verademing, vinden we.

Het pand – waar eerder bloemist Hessing in zat – is lang en diep, maar door de lichtkoepels achterin wordt het toch geen donker hol. Het eerste wat ons opvalt: wat is het lekker rustig! Niet alleen qua mensen, maar ook de styling is een stuk rustiger. Grijsgroene muren, planten, mooie boeketten in een vaas, een lange velours bank tegen de wand. In het middenpad is genoeg ruimte om met een kinderwagen naar achter te lopen; handig ingespeeld op de wijk waar we in zitten.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Langzaamaankoffie

We gaan zitten aan een rond marmeren tafeltje en bestellen een cappuccino en een kop ‘langzaamaankoffie’ (o ja, ze waren hier van de woordspelingen). De cappuccino is geen hoogvlieger: omdat het best een groot kopje is, verzuipt de espresso enigszins in de warme melk. Ook het melkschuim is niet echt stevig. Da’s jammer. De filterkoffie, je kunt ‘m in klein of groot formaat bestellen, drinkt daarentegen lekker weg. De Arabica-koffiebonen worden volgens de kaart speciaal voor Anne&Max gebrand. Het is een allemansvriend; fijn voor op de dinsdagmorgen.

Daarna bestellen we de taart van het seizoen (bosbessentaart met vers fruit) en een cheesecake. Aanvankelijk denken we beteuterd: dat is maar een klein stukje. Maar na een paar happen van de stevige cake blijkt het precies genoeg. En lekker! Vooral de bosbessentaart.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Citroentijm

Met nog een espresso en een gember-citroentijmthee is onze bestelling compleet. De espresso is een sterke fruitige cafeïneshot. Verder vinden we citroentijm de ontdekking van de dag! Dat is dus een prachtig takje tijm, dat óók ruikt en proeft naar citroen. Goede combinatie met de gember. Op deze dinsdag, is Anne&Max pas voor de tweede dag in bedrijf. We vinden het knap hoe de vestiging al helemaal ‘af’ eruit ziet en het personeel rondloopt alsof het al weken niks anders doet. Ook loopt de zaak al lekker vol met publiek – van laptopwerkers tot bijkletsende moeders met de kinderwagen naast zich.

Ondanks dat er in de omgeving voldoende koffie-concurrentie zit, is wat meer zitplek-capaciteit op de Burgemeester Reigerstraat geen overbodige luxe. In zo’n lichte, ruime zaak, willen wij onze zaterdagochtend graag doorbrengen.

Unique selling point: Ruime zaak met veel zitplek; een fijne afwisseling met de vele knusse koffiezaakjes die Utrecht rijk is.

Afknapmomentje: Bij de cappuccino-bereiding is nog ruimte voor verbetering: wat minder melk en wat beter schuim.

Drie vragen aan Martine Bakker, eigenaresse van Anne&Max op de Burgemeester Reigerstraat

Jullie zijn vandaag voor de tweede dag open. Hoe gaat het tot nu toe?

“Goed! We hebben natuurlijk al naamsbekendheid opgebouwd in Utrecht en hebben denk ik een mooie locatie hier op de Burgemeester Reigerstraat, maar het is toch spannend of het gaat lopen. Tot nu toe gaat het gelukkig gesmeerd, al gaan er natuurlijk kleine dingen mis. Zo viel er gister een kaars om en stond er net een grote levering midden in de winkel.”

De inrichting is best anders dan bij Anne&Max op het Wed. Hoe kan dat?

“Per pand komt een stylist van Anne&Max kijken wat goed bij die locatie zou passen. Het Wed is een locatie die zich leent voor knusse hoekjes en warme kleuren. Hier konden we alles wat ruimer en moderner opzetten. Als je binnenkomt heb je een stoere tuinkamer met zwart en wit, daarna het gedeelte met de stamtafel met kranten en de boekenwand, en achterin is de zithoek – echt een woonkamer. We hebben zes weken verbouwd om het zo te krijgen.”

 In de Burgemeester Reigerstraat, Nachtegaalstraat en Nobelstraat zitten al best wat koffiezaakjes: passen jullie daar nog tussen?

“Dat denk ik wel. Ik zie het niet per se als een nadeel dat er veel koffietentjes bij elkaar zitten. Het is net als de woonboulevard: daar zit ook alles bij elkaar. We trekken met z’n allen meer publiek en hebben allemaal iets bijzonders. Bij HOOI is het bijvoorbeeld wat kleiner en heb je andere openingstijden, bij Broodnodig hebben ze weer een groot terras dat wij niet hebben. De reacties uit de buurt zijn eigenlijk heel positief: ik heb nog niet gehoord dat het téveel wordt.”

Volg Jette & Jildou drinken koffie ook op Facebook en Instagram en wees als eerste op de hoogte van waar Jette & Jildou deze keer gaan koffiedrinken.

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).