Jette & Jildou drinken koffie: Zuidas-vibe in Utrechtse Green House | De Utrechtse Internet Courant Jette & Jildou drinken koffie: Zuidas-vibe in Utrechtse Green House | De Utrechtse Internet Courant

Jette & Jildou drinken koffie: Zuidas-vibe in Utrechtse Green House

Jette & Jildou drinken koffie: Zuidas-vibe in Utrechtse Green House
The Green House aan de Croeselaan. Foto: DUIC / Iris Wijngaarde
Een maandagmiddag is voor de gemiddelde horecagelegenheid niet de drukste dag van de week. Maar The Green House, aan de Croeselaan, stroomt rond een uur of twaalf vol met zakenlui. Jette & Jildou glipten mee naar binnen voor een koffietest.

Een maandagmiddag is voor de gemiddelde horecagelegenheid niet de drukste dag van de week. Maar The Green House, aan de Croeselaan, stroomt rond een uur of twaalf vol met zakenlui. Jette & Jildou glipten mee naar binnen voor een koffietest.

Utrecht is over het algemeen niet de stad die je associeert met een zakendistrict à la Londen of Amsterdam Zuid. Maar het stukje Croeselaan, zo tussen de Rabobank-toren en het Centraal Station, begint er tegenwoordig behoorlijk op te lijken. Rond lunchtijd barst de nieuwe Moreelsebrug van de kantoortypes met witte overhemden en kokerrokken die hun bammetjes al wandelend opeten. En wie een upgrade van z’n lunchdate wenst, kan tegenwoordig terecht in The Green House. Een glazen kubus waar alles groen, duurzaam en circulair is.

Koffie hebben ze er ook, dus strijken we neer in de grote stoelen voor het raam. De indeling van het zitgedeelte is wat vreemd: je moet je adem inhouden om je langs de banken en stoelen te wurmen. Alsof ze hebben geprobeerd zoveel mogelijk meubelstukken op twintig vierkante meter te krijgen. De serveerster weet ons gelukkig toch te bereiken en serveert een latte macchiato en een cappuccino.

Het goede nieuws: het servies is leuk! Glazen kopjes, weer eens wat anders dan al die porseleinen en aardewerken gevallen. Nog meer goed nieuws: de cappuccino is prima. Stevig melkschuim en een goed formaat. Het slechte nieuws: de latte macchiato met sojamelk is niet al te best. Het glas is formaatje bierpul en daarin zit zoveel waterige sojamelk, dat de espresso niet meer te herkennen, noch te proeven is. Die sturen we terug naar de keuken.

Duur taartje

Daarna willen we graag het ‘kannetje press coffee’ bestellen, maar de serveerster meldt dat die wegens aflatende populariteit van de menukaart is gehaald. Een espresso en een gewone koffie zijn de opties. Langzaam begint het kwartje bij ons te vallen: The Green House is meer een lunch- en dinerzaak dan een koffietent. Het lekkersaanbod bij de koffie bestaat dan ook slechts uit de dessert-opties van de lunches, dus krijgen wij een mooi opgemaakt bordje appeltaart (met een takje oregano… origineel) en een chocoladecake. Die laatste kost 6,50 euro.

Dus voor de bankiers, ambtenaren of gewoon nieuwsgierigen rond de Croeselaan: als je indruk wilt maken met een chique plek, plan hier dan je vergadering of andere samenkomst. Zeker de bovenverdieping, met een graswand, mosmuur en een hele verzameling groen is een lust voor het oog. Wat de koffie betreft: hopelijk is die over een tijdje ook een bezoekje waard.

Unique selling point: De Zuidas-vibe die je niet op veel andere plekken in Utrecht treft. Zakelijke lunch? Dit is je locatie!

Afknapmomentje: De pul latte macchiato met waterige sojamelk komt niet door de keuring.

Volg Jette & Jildou drinken koffie ook op Facebook en Instagram en wees als eerste op de hoogte van waar Jette & Jildou deze keer gaan koffiedrinken.

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).