Jette & Jildou drinken koffie bij Karibu: Brekkie op een HU-rood bankie | De Utrechtse Internet Courant Jette & Jildou drinken koffie bij Karibu: Brekkie op een HU-rood bankie | De Utrechtse Internet Courant

Jette & Jildou drinken koffie bij Karibu: Brekkie op een HU-rood bankie

Jette & Jildou drinken koffie bij Karibu: Brekkie op een HU-rood bankie
In het oude pand van de Hogeschool Utrecht aan de Oudenoord kun je tegenwoordig ‘all day brekkie’ krijgen. Een ontbijtje dus, realiseerden wij ons ook na een aantal keer knipperen. En dat is niet het enige wat te ontdekken valt bij Karibu, een door Afrika geïnspireerd café waar je je in een lichte groene oase waant.

In het oude pand van de Hogeschool Utrecht aan de Oudenoord kun je tegenwoordig ‘all day brekkie’ krijgen. Een ontbijtje dus, realiseerden wij ons ook na een aantal keer knipperen. En dat is niet het enige wat te ontdekken valt bij Karibu, een door Afrika geïnspireerd café waar je je in een lichte groene oase waant.

We nemen plaats op de verdacht HU-rode bankjes, die samen met de receptie, kantoorvloerbedekking en systeemplafonds nog vagelijk doen denken aan de voormalige status van het pand. De kleurige zitzakken en het vele wilde groen zorgen echter al gauw voor afleiding. Om nog niet te spreken van de grote luipaardschildering op de muur.

Een gezellige boel dus, zonder dat het een rommeltje wordt. De tafeltjes zijn gemaakt van pallets of oude schoolbankjes, die samen met de bamboelampen zorgen voor wat rust in de tent. Al met al is het geheel mooi in balans, en origineel bovendien.

Sierlijk boogje

Na een blik op de kaart zwichten we voor een stapeltje Amerikaanse pannenkoeken met maple syrup, banaan en druiven, vergezeld van speciaal voor Karibu gebrande filterkoffie van The Village, Utrechts koffietrots. Daarnaast bestellen we een americano, waarbij je zelf mag bepalen hoeveel water je bij je espresso giet. Jette doet hier niet moeilijk over en giet met een sierlijk boogje haar kannetje leeg. De filterkoffie komt in een fijne mok, die je met een beetje extra betalen ook zonder spreekwoordelijke bodem kunt krijgen: gratis hervullen, dus.

De vers gezette koffie is heerlijk van smaak en past perfect bij het ontbijtje. De americano is ook heerlijk, maar had iets warmer gekund. Dit geldt helaas ook voor de cappuccino en de latte met havermelk die we erna bestellen. De bovenkant van het melkschuim is praktisch koud, en hoewel de verhoudingen en de smaak perfect zijn, is dit wel een minpuntje.

Veelbelovend aanbod

De pannenkoeken bevallen erg goed, maar de portie is zó groot – die kun je makkelijk met z’n tweeën delen. We hadden graag nog ruimte gehad om een van de overheerlijk uitziende taartjes te proberen die naast de houten giraffes op de toonbank zijn verzameld. Er staat een mooie carrot cake, koekjes, cookie dough fudge en een prachtige lemon curd pie die je bijna niet zou durven aansnijden. Ook het hartige aanbod lijkt veelbelovend. Het overgrote deel van de kaart is vegetarisch of veganistisch, waar naar wens zuivel, vlees of vis aan toegevoegd kan worden. Een mooi uitgangspunt, vinden we!

Karibu is een prettige plek om te lezen, hangen of juist te werken. De verschillende zitjes bieden voor elk wat wils. Ondertussen begint de ruimte heerlijk te ruiken naar het bananenbrood dat in de oven zit – het is ‘bananenbrood-bakdag’, horen we van de bediening. We zouden zomaar willen blijven om nog meer brekkies te proberen, de hele dag door.

Unique selling point: het evenwichtig toegepaste Afrikathema biedt een welkome variatie in het Utrechtse koffielandschap!
Afknapmomentje: de koffie had nog een tikje warmer gekund.


Drie vragen aan Yentl Duijn, eigenaresse van Karibu

Hoe is het om nu al bijna een jaar in een oud HU-pand te verblijven?

“We zijn tien maanden geleden geopend op Internationale Vrouwendag, nadat ik min of meer toevallig terechtkwam bij LOU [het projectbureau dat het pand exploiteert, red.]. We bezetten op dit moment als horeca-onderneming de grootste ruimte in het pand en we zitten goed op onze plek. Dit zie je nergens anders, en we hebben genoeg ruimte om alles from scratch te kunnen maken.”

Afrika als thema, hoe ben je daarbij gekomen?

“Ik heb in Afrika gewoond, gewerkt en gereisd en heb al sinds 2010 een grote voorliefde voor het continent. Toen emigratieplannen lastiger te realiseren bleken dan gedacht, heb ik besloten om Afrika dan maar hierheen te halen. Het is een thema dat uit het hart komt. Die authenticiteit, liefde en warmte zie je altijd terug. De reismentaliteit hebben we proberen te behouden: zo is ‘brekkie’ in Zuid-Afrika en Australië bijvoorbeeld een gebruikelijk woord voor ontbijt, en zullen veel backpackers het herkennen.”

Op 1 januari kon je naar een ‘New Years Hangover Brekkie’ bij Karibu. Gaan jullie in de toekomst meer van dit soort evenementen organiseren?

“Ja, zeker! De events vind ik juist erg leuk, en het is één van de grootste doelen van komend jaar om daar meer van te organiseren, met name op culinair gebied. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan pop-up dinners, movie nights en ga ik met twee andere vrouwen op Internationale Vrouwendag een speciaal evenement organiseren.”


Volg Jette & Jildou drinken koffie ook op Facebook en Instagram en wees als eerste op de hoogte van waar Jette & Jildou deze keer gaan koffiedrinken.

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).