Jette & Jildou drinken koffie bij District: Een stiekeme topper in Oost | De Utrechtse Internet Courant Jette & Jildou drinken koffie bij District: Een stiekeme topper in Oost | De Utrechtse Internet Courant

Jette & Jildou drinken koffie bij District: Een stiekeme topper in Oost

Jette & Jildou drinken koffie bij District: Een stiekeme topper in Oost
District in Utrecht Oost. Foto: Marlot van den Berg / DUIC
Zo’n beetje elke dag opent er een nieuwe koffiebar in Utrecht en soms zit er een tussen die een kennismakingsbezoekje waard is. Zoals District, een bakkerij en koffiezaak aan de Jan van Scorelstraat.

Zo’n beetje elke dag opent er een nieuwe koffiebar in Utrecht en soms zit er een tussen die een kennismakingsbezoekje waard is. Zoals District, een bakkerij en koffiezaak aan de Jan van Scorelstraat.

Vanaf half acht ‘s ochtends geopend? Echt? We kijken nog eens goed naar de openingstijden op de Facebook-pagina van District – het staat er echt. Bij Starbucks kun je ook om zeven uur terecht voor een verse kop koffie, maar voor ‘gewone’ koffiezaken is zo’n vroeg tijdstip best bijzonder. Een verklaring: District is niet alleen koffiezaak, maar ook – of vooral? – een bakkerij. Gewoon zo een met schappen vol brood, krenten- en mueslibollen, worstenbroodjes en ander lekkers. En bakkers zijn er altijd vroeg bij!

Dus als we om half tien aankomen, is alles al volledig in bedrijf. De broden liggen aanlokkelijk te shinen op hun plank en in de zaak bezetten ontbijtende buurtbewoners de meeste zitjes. Ontbijten buiten de deur is behoorlijk hip, maar hier voelt het níet als een wanhopige poging bij de nieuwste trend aan te klampen. Het is heel vanzelfsprekend: de bakker is toch open, dus waarom niet meteen een verse croissant verorberen en een kopje koffie drinken?  

Unique selling point: Al het zelfgemaakte lekkers. Van de scones tot de croissants en de boterhammen die je hier voor de lunch kunt bestellen.

Afknapmomentje: Er is maar een beperkt aantal zitplekken. We kunnen ons voorstellen dat het hier op een zaterdagmiddag bomvol is.

We nemen plaats aan de vensterbank en een zeer vriendelijke, goedgeluimde ober zet cappuccino en een espresso macchiato voor ons neer. Onze eerste reactie: “Oh yes!” Dit is een goede! Mooi schuim en goede verhoudingen. Met als klein minpunt dat de koffie wat heter had gekund, maar dat mag de pret niet drukken. De espresso onder het toefje schuim is heerlijk scherp, fijn om de dag mee te beginnen.

Als feestelijk donderdagochtendontbijt laten we een croissantje en een scone met jam en clotted cream aanrukken. De scone is nog warm! De jams zijn allemaal zelfgemaakt en komen uit de buurt. Net als de zelfgemaakte pindakaas zijn ook alle jams en chutneys te koop in de bakkerij. Wij hebben een variant met frambozen. De croissant is zo’n goede roombotercroissant, waarvan je er niet drie achter elkaar hoeft te eten om je dag goed te beginnen, maar één genoeg is.

In District is de sfeer relaxt. Doordat er telkens klanten voor de bakker komen, is er genoeg reuring in de zaak, maar niet te veel, zodat je ook ongestoord uit het raam kunt staren. De inrichting is ook niet schreeuwerig of overdreven hip: gewone houten stoelen aan een gewone zwarte houten tafel, of aan de simpele witte vensterbanken aan het raam. Buiten staan grappige grote, ronde tafels waar het in de zomer vast lekker zitten is. Een bescheiden zaak dus, maar stiekem wel een topper.

Volg Jette & Jildou drinken koffie ook op Facebook en Instagram! Like ons en wees als eerste op de hoogte van waar Jette & Jildou deze keer koffie gaan drinken.

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).