Jette & Jildou drinken koffie bij Puschkin: Goodbye Lenin, laat Puschkin aantreden! - De Utrechtse Internet Courant Jette & Jildou drinken koffie bij Puschkin: Goodbye Lenin, laat Puschkin aantreden! - De Utrechtse Internet Courant

Jette & Jildou drinken koffie bij Puschkin: Goodbye Lenin, laat Puschkin aantreden!

Jette & Jildou drinken koffie bij Puschkin: Goodbye Lenin, laat Puschkin aantreden!
Lang was het pand een opslag voor van alles en nog wat. Maar de spullen gingen de deur uit en een puik koffiezetapparaat kwam erin. Het resultaat: Puschkin. Deze zaak in Duits thema opende een half jaar geleden op de Wittevrouwenstraat. Hoe is het gesteld met de koffie?

Lang was het pand een opslag voor van alles en nog wat. Maar de spullen gingen de deur uit en een puik koffiezetapparaat kwam erin. Het resultaat: Puschkin. Deze zaak in Duits thema opende een half jaar geleden op de Wittevrouwenstraat. Hoe is het gesteld met de koffie?

“Nee, jullie moeten lachen alsof ze écht een goed verhaal vertelt. Alsof je nog nooit zoiets leuks hebt gehoord. Oké, klaar? Camera loopt, en actie!” Nee, we drinken geen koffie op een filmset, dit tafereel speelt zich af bij Puschkin, waar op deze dinsdagmorgen een film wordt opgenomen voor de almanakpresentatie van studentenvereniging UVSV.

Een zucht van verlichting kan de barista niet onderdrukken als het hele zooitje kakelende meiden en de cameramensen met hun statieven, camera’s en monitoren even later de deur uit gaat. De rust keert langzaam terug. Het valt nu pas op dat er vanuit een set mooie vintageboxen in de hoek een lekker soulmuziekje op staat.

Milch kaffee

De inrichting is verder sober: houten tafels en stoelen gecombineerd met groene tinten. Rustig. Stijlvol. Niet te veel poespas. Door de grote ramen die de gehele zij- en voorkant beslaan, is al genoeg te zien. De koffiekaart past in het plaatje: precies genoeg keuze. De latte macchiato is vervangen door Milch Kaffee, volgens de barista nagenoeg hetzelfde, maar dan met net wat meer melk en een Duitse naam. Ons oordeel: lekker bij je frühstuck of als je aan het eind van de dag al stuitert van de cafeïne.

20161117-pushkin-04

Ondertussen komt er ook zwarte koffie. Niet zomaar koffie, maar die van het gerenommeerde Rotterdamse merk Giraffe Coffee Roasters. Zaken die met het merk in zee gaan, eindigen altijd hoog in kwaliteitslijstjes. In Utrecht kwamen we deze koffie nog niet eerder tegen! Pushkin biedt dus een leuke gelegenheid het eens te testen.

Wij doen dat door de french press te bestellen, een glazen kannetje waarin je met een ijzeren filter de koffie van boven naar beneden duwt. Uit zo’n kannetje komt voor ons allebei twee kopjes. Leuk om te delen dus! En voor de doortankers onder ons is het een goede privévoorraad. De koffie is fruitig, smaakvol en licht. Niks maagkrampen door sterke espresso’s; hier drink je zo de hele kan van leeg.

Snickers-taart

We combineren de filterkoffie met wat origineels uit de taartenvitrine: een stuk Hummingbird-cake en een heuse Snickers-taart. Die laatste kan qua smaak (en calorieën) concurreren met de échte Snickers: het is een stevige taart met laagjes koek, caramelvulling en bovenop een harde chocoladelaag met pinda’s erop. Heavy. Wel lekker. De Hummingbird-cake is een bananencake. De zoete icing die erop zit, biedt geenszins zekerheid dat de glazuurlaag op je tanden blijft zitten. Maar met een goede hap cake erbij is het een fijne combi.

Geen wonder dat Puschkin zojuist daadwerkelijk dienstdeed als filmdecor; het interieur doet ons denken aan de film Goodbye Lenin, waarin de kinderen van een zieke moeder hartstochtelijk proberen de DDR-sferen te behouden na de val van de muur. Puschkin houdt die herinnering nog even vast, en je hoeft er de grens niet voor over.

Unique selling point: een Duits thema! Dat noemen we nog eens origineel. En daarbij is de Giraffe Coffee in Utrecht ook wel een unique selling point te noemen.

Afknapmomentje: we breken graag een lans voor een goede latte macchiato, maar de Milch Kaffee gaat meer richting een drankje voor het slapengaan. Is dat juist jouw cup of tea, ga ervoor!

Volg Jette & Jildou drinken koffie ook op Facebook en Instagram! Like ons en wees als eerste op de hoogte waar Jette & Jildou deze keer koffie gaan drinken.

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

3 Reacties

Reageren
  1. Spellingzeikerd

    Dit artikel is toch wel een mooi voorbeeld van mijn favoriete ergernis bij artikelen over Duitsland in brede zin. Er wordt druk in cursief met Duitse woorden gestrooid zonder ook maar enige moeite te doen ze juist te spellen. In dit artikel is geen enkel Duits woord juist gespeld. Het is Milchkaffee en Frühstück. Overigens ben ik het wel met de dames eens – leuke tent Puschkin (niet Pushkin).

  2. Jan

    Volgens mij verkopen ze al jaren giraffe Coffee bij Lebowski en Café ‘t Neutje.

  3. Jeanne

    Je kunt daar eten maar je moet je eten zelf meenemen of laten bezorgen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).