Kaasfonduerestaurant is terug bij Bakkerswinkel Utrecht aan Wittevrouwenstraat, dit jaar met vegan variant Kaasfonduerestaurant is terug bij Bakkerswinkel Utrecht aan Wittevrouwenstraat, dit jaar met vegan variant

Kaasfonduerestaurant is terug bij Bakkerswinkel Utrecht aan Wittevrouwenstraat, dit jaar met vegan variant

Kaasfonduerestaurant is terug bij Bakkerswinkel Utrecht aan Wittevrouwenstraat, dit jaar met vegan variant
Foto: Bakkerswinkel Utrecht
Bakkerswinkel Utrecht opent op vrijdag 4 november weer de werfkelders voor het – met uitzondering van de coronatijd – jaarlijks terugkerende kaasfonduerestaurant. Iedere vrijdag- en zaterdagavond staat het bekende kaasgerecht op het menu. Dit jaar kunnen gasten ook een vegan variant bestellen.

Bakkerswinkel Utrecht opent op vrijdag 4 november weer de werfkelders voor het – met uitzondering van de coronatijd – jaarlijks terugkerende kaasfonduerestaurant. Iedere vrijdag- en zaterdagavond staat het bekende kaasgerecht op het menu. Dit jaar kunnen gasten ook een vegan variant bestellen.

Bakkerswinkel Utrecht zegt blij te zijn met de heropening van het avondrestaurant voor de fondue, na meer dan twee jaar dicht te zijn geweest vanwege corona. Daarom krijgen alle gasten in het eerste weekend een glas cava bij hun fondue, laat de winkel weten.

Gasten kunnen kiezen uit drie soorten ambachtelijke fondue van speciale kazen uit zowel Zwitserland, Frankrijk als Nederland. Ook is er vanaf dit jaar een vegan kaasfondue die door de chef is ontwikkeld.

Gekoppelde berichten

18 Reacties

Reageren
 1. Afzal R.

  hou toch op met die vega troep..Doe mij maar een heerlijke plofkip !

 2. Moniek

  Wat moet je je bij vegan kaas voorstellen?

 3. Scherpschutter

  Vegan kaasfondue….Brrr. De rillingen lopen me over de rug.

 4. Knuppel

  Het is me niet helemaal duidelijk waarom de Bakkerswinkel zo populair is. Hun gebak en kaasfondue is niet echt verfijnd, terwijl je je wel blauw betaalt.

  Mocht je lekkerdere kaasfondue willen in een gezellige setting, dan is het Oude Pothuys natuurlijk een prima alternatief voor wie geen 17,50 voor een doe-het-zelf-pakket met wat kaas en brood wil betalen. Met elke maandag een mooie deal.

 5. Jeroen

  Leuk dat er ook een vegan variant komt, toch handig voor de mensen onder ons die lactose intolerant zijn!

 6. Moniek

  Ik zie intussen dat vegan kaas wordt gemaakt van kokosolie, aardappelzetmeel en andere plantaardige bestanddelen. De smaak schijnt in de buurt te komen van echte kaas. Mij lopen niet de rillingen over de rug, maar ik denk dat ik veruit echte kaas blijf prefereren in plaats van iets dat slechts in de buurt komt.
  Ik vraag me af waarom je als principieel veganist (pleonasme, komt me voor) iets zou willen eten dat lijkt op verfoeide levensmiddelen als kaas. En ook dat je zou gaan eten in een restaurant dat vooral niet-vegan levensmiddelen op het menu heeft. Maar OK, ieder zijn meug.

 7. Koel Hoofd

  Vegan kaas…
  Wil er niet eens aan denken.

  Homo sapiens is een omnivoor en heeft een stofwisseling wat zowel dierlijke als plantaardige voedingsstoffen nodig heeft om gezond op te groeien en verder ook te blijven. Vegan is hypergeraffineerd om op echte natuurlijke producten te lijken en daarmee per definitie ongezond. Daarnaast, als iedereen (met gelijkblijvende bevolkingsgroei prognoses) vegan zou worden dan is bodem van de hele aardbol binnen enkele jaren compleet uitgeput en vergiftigd met kunstmest en pesticiden en, is het drinkwater ook schaars. En als je dat doortrekt tot ook geen dierlijke producten dragen/gebruiken, hebben we bergen plasticafval tot aan de hemel (of is de landmassa gegroeid dankzij plasticeilanden waar je op kan bouwen) en is de temperatuur met meer dan 5 graden gestegen.

 8. Wies

  Al dat gezeik op mensen die een beetje principes hebben altijd in de comments.
  @Moniek mensen kunnen kaas wel lekker vinden, maar de industrie erachter belastend voor het klimaat en de koeien.

  @Koel Hoofd denkt dat veeteelt totaal niet belastend is voor klimaat en milieu. Dat is gewoon onjuist. Zeker als je dat afzet tegen de productie van groenten en fruit. Met name peulen zijn ontzettend efficiënt. Heb je weleens op een grasveld waar koeien grazen (als dat al gebeurt) gewandeld? Een groengekleurd industrieterrein. Gehoord van vogelgriep? Q-koorts?

 9. Ton

  Vegan kaas fondue ?
  Het is een optie.
  Maar het lijkt mij dat er wel betere, lekkerdere, minder geforceerde en originelere fondues te bedenken zijn op plantaardige basis.

 10. JdV

  @wies: altijd dat gezeik op mensen die vlees eten omdat het maag-darmstelsel van een mens dat van een omnivoor is en we geen 4 magen hebben zoals een koe. Intensieve landbouw vergifigt de planeet en peulen zijn net zo min efficirnt als soja of andere plantaardige producten waar je massa’ s van moet vrrbouwen en eten om dezelfde hoeveeelheid voedingsstoffen binnen te krijgen als in 100 gram biefstuk.

 11. Moniek

  @Wies
  Ik heb geen probleem met mensen die vegan willen leven en eten. Dat moeten ze natuurlijk helemaal zelf weten.
  Ik vroeg me alleen af of je wanneer je principieel vegan bent, wel in een dergelijk restaurant wilt eten dat ook echte kaas in fondue serveert en ook of je producten wilt eten die de door jou verfoeide zaken imiteren.
  Als je bont verfoeit, ga je dan nepbont dragen?

 12. Ton

  @ JdV
  Hoeveel rauw onbewerkt vlees kan jouw ‘omnivore maag’ aan ?

 13. Sneipas

  JdV 3/11/2022 – 16:21
  Leuk, en hoeveel soja gaat er in die koe voordat er 100 gr biefstuk uitkomt denk je? Vlees (en zeker rundvlees) is simpelweg zeer inefficiënt. Een koe krijgt ongeveer 1.800 kg krachtvoer (mais/graan/soja) per jaar, naast een veelvoud aan hooi (dat ook ergens vandaan moet komen).
  Het relatief kleine verschil in voedingswaarde tussen soja en biefstuk heft die inefficiëntie bij lange na niet op. Qua netto voedingswaarde is er bij vlees extreem veel meer landbouwgrond nodig dan bij soja/peulvruchten. Om over watergebruik en broeikasgas-uitstoot nog maar niet te spreken.

  Er zijn ongetwijfeld argumenten te bedenken om vlees te blijven eten, maar dit is er iig niet een.

 14. Hoera

  @JdVtje, uit alles blijkt dat je er geen kaas van hebt gegeten dus wees slim en houd je buiten een discussie waar alleen volwassen kennis van hebben.

 15. Wies

  De cijfers geven een ander beeld @Jdv
  https://ourworldindata.org/grapher/ghg-per-protein-poore
  https://ourworldindata.org/grapher/carbon-footprint-meat-substitutes
  Hetgeen logisch is; een koe heeft krachtvoer nodig. Dat krachtvoer is soja en granen. Soja in grote hoeveelheden.

  Ben benieuwd naar jouw bronnen!

 16. Knuppel

  @JdV Haha, en die koe haalt al z’n voedingsstoffen uit de lucht natuurlijk! En mensen zijn ook niet gemaakt om te zitten en tóch doet u dat vrij veel. Fijne tunnel-visie-dag!

 17. Koel Hoofd

  Beste koeienbashers @Wies @Sneipas
  Die koe kan iets bijzonder efficient wat de industrie met al haar wetenschap niet lukt: gras omzetten in o.a. vlees, melk, lijm en leer. En laat nou dat gras elke 6 weken gemaaid moeten worden, dat groeit dus een heel stuk sneller als de eetbare planten zoals aardappel, acovado, bonen, noten of boerenkool wat de veganisten als superfood promoten. In Cambodja en Vietnam hebben ze ooit geprobeerd om van gras te leven omdat de oogsten waren mislukt en wat er was geoogste geroofd werd door Pol Pot of de familie Kim. Dat hebben die graseters niet kunnen navertellen…daarom staat er nu insect op het menu.

  Dat is iets anders dan wat die veganisten met alle liefde doen: de koe afserveren op iets wat de wetenschap samen met de politiek in het verleden met die arme biologische koe (maar feitelijk elk boerderij dier) heeft gedaan, namelijk de bioindustrie als norm voor Nederland maken.
  Als je tegen die teringindustrie bent en daarom geen vlees eet, prima.
  Maar ga geen onzin verkopen dat een vegadieet de wereld zal gaan redden want dat is echt desinformatie, pseudowetenschap, een dampend geserveerde koeienvlaai.

 18. Justin

  Je zal maar onder een artikel over vegan kaas gaan beginnen over plofkip. Dat is wel zielig hoor.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).