Horecaonderneming Kantien die aan de Veilinghavenkade in Utrecht is te vinden stopt ermee. Via sociale media laat de zaak weten op 1 oktober het laatste diner te serveren. “We hebben zin in iets nieuws. Dus dat gaan we doen.”
De eigenaren van Kantien begonnen zo’n 8 jaar geleden met het pop-up restaurant ‘Maal Tien’ in het monumentale CAB-gebouw. “Op plastic campingstoelen genieten van verschillende chefs met mooie wijnen in een uiterst robuuste omgeving.” Na ongeveer een maand kregen ze een vaste plek aan de Ravellaan en werd de naam gewijzigd naar Kantien.
“Daar hebben we mooie jaren beleefd met heerlijke avonden en veel events: Cinema Culinair, pubquizzen en wijnspijs-avonden.” Op de Ravellaan zijn de ondernemers uiteindelijk de Bierkantine gestart en Kantien is verplaatst naar de Veilinghavenkade.
“Na ontelbare menu’s, wijnarrangementen, blije gasten en heerlijke (zomer)dagen kookt Kantien de komende twee weken haar laatste menu met als laatste diner op zaterdag 1 oktober.” Tot slot laten de ondernemers via sociale media weten terug te komen. Hoe dat er precies uit gaat zien is echter nog niet bekend.
3 Reacties
ReagerenHoreca zat in de stad. Misschien is het verstandig even niks te doen voor een jaartje want de economie rent hard achteruit en het eerste waar men op gaat besparen is horeca
Ik heb in de oude KanTien gegeten. Lekker. De Bierkantine vind ik geweldig. Maar laatst gegeten bij Kantien in de Veilinghavenkade… het eten haalde het niet bij de eerdergenoemde retaurants. Niet dat het vies was, maar ‘meh’. Goed idee om er met een fris idee nieuwe energie in te blazen. Succes!
@jan: Duidelijk ben je nog nooit bij Kantien geweest. Goedlopende tent met goed eten. Steekt echt boven alle middelmaat in en rondom de binnenstad uit. Ben heel benieuwd waar ze mee gaan komen.