‘Kartoffel kreeg de slechtste recensie van 2017’ - De Utrechtse Internet Courant ‘Kartoffel kreeg de slechtste recensie van 2017’ - De Utrechtse Internet Courant

‘Kartoffel kreeg de slechtste recensie van 2017’

‘Kartoffel kreeg de slechtste recensie van 2017’
Een van de gerechten geserveerd in Kartoffel. Foto: Flickr.com CC / Adriaan Bouman
Het online foodmagazine FavorFlav heeft een lijstje gemaakt van de beste en slechtste restaurantrecensies in kranten van het afgelopen jaar. Helaas voor het Utrechtse Kartoffel zijn ze onderaan geëindigd in deze lijst, na de vernietigende recensie van Joël Broekaert in NRC afgelopen december.

Het online foodmagazine FavorFlav heeft een lijstje gemaakt van de beste en slechtste restaurantrecensies in kranten van het afgelopen jaar. Helaas voor het Utrechtse Kartoffel zijn ze onderaan geëindigd in deze lijst, na de vernietigende recensie van Joël Broekaert in NRC afgelopen december.

Broekaert gaf uiteindelijk geen cijfer aan Kartoffel maar noemt het eten: “Tamelijk bedroevend, alles uit een pakje, veel voor weinig, maar dan ook zonder enige pretentie.” Voor online magazine FlavorFlav was het de meest bedroevende restaurantervaring van het jaar.

“We eindigen zacht snikkend in de foetushouding onder de douche, in een vergeefse poging deze aanranding met currywurst van ons af te spoelen”, schreef Broekaert. In zijn eindoordeel was echter ook te lezen: “Kartoffel is écht totaal pretentieloos en daardoor eigenlijk heel sympathiek. Je kunt er voor weinig geld even snel iets naar binnen schuiven en wordt geholpen door lieve vrolijke mensen.”

Een eindcijfer mogen de lezers en bezoekers van Kartoffel zelf op het restaurant plakken.

25 Reacties

Reageren
 1. Alex

  Het is ook bar slecht. Ze zijn er wel vriendelijk,. Maar dat is het einige pluspunt. En gek genoeg is het nog een drukke zaak ook. Zegt genoeg over de eetcultuur hier in de stad.

 2. Chantal

  De rösti die ik bij Kartoffel geserveerd kreeg waren röstirondjes uit het vriesvak. Al het eten was opgewarmd in een oven. Er kwam geen fornuis aan te pas. Pretentieloos lijkt me nog een eufemisme.

 3. G.H.

  Tussen alle hipsterconcepten (croquetten, burritozzz, boutique, etc) vind ik Kartoffel een verademing.
  En nee, het is geen haute cuisine. Maar dat is een burger waar een baardmans overheen is gesprongen ook niet. En díe pretendeert dat wel.

 4. FrancoBaresi

  Meneer Joel weet het verschil tussen eten uit een pakje en VERS FOOD NIET nl alles bij de Kartoffel is vers alleen de basis van Kaasfondue komt uit een pakje.
  In Utrecht noemen wij Dhr Joel een omhoog gevallen Bloemkool NRC onwaardig .Een schreeuw lelijk die bij de tv een podium voor onzin Schrijven , misselijk Mannetje toch, zal wel gesponseerd worden door de Concurrentie. !!.

 5. JdV

  Op Iens staan 128 recensies van Kartoffel, het gemiddelde cijfer is een 8,6.
  In mijn eigen ervaring kun je bij Kartoffel prima eten voor een hele nette prijs. Goed bier en vriendelijke bediening maken het plaatje compleet. En je moet inderdaad kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding, bij Kartoffel eet je drie gangen voor de prijs van een enkel voorgerecht bij een hip/pretentieus restaurant.

 6. Jan

  Ik heb er een meerdere keren gegeten met een groepje vrienden en was prima tevreden. Betaalbaar eten en vriendelijke bediening. Een Michelin ster zullen ze niet winnen maar so what?

 7. Sophie

  Ik kan me totaal niet vinden in Broekaert’s recensie. Sterker nog, het is totale onzin. Het eten smaakt prima en de locatie is warm en sfeervol, een Turkse pizzeria ziet er toch anders uit van binnen. Juist dat pretentieloze maakt Kartoffel Kartoffel, en wat verwacht je voor deze prijzen? Verander nooit jongens, ik ben groot fan!

 8. C. Barbaar

  @ JdV

  8,6 op Iens? Waaruit maar weer eens blijkt dat het gemiddelde Utrechtse publiek geen flauw benul heeft van hoe kwalitatief goede horeca eruit kan zien. Armoe troef, het wordt nooit wat hier.

 9. Victor

  Ik ben vaste klant bij de Kartoffel. Goed bier, lekker eten en geen geneuzel. Je kan met een groot gezelschap makkelijk een tafel krijgen. Het is inderdaad geen haute-cuisine, maar zo doen ze zich ook nergens voor! Heel flauw om een gezellig restaurant zo af te branden!

 10. Anna

  Het is wel bijzonder dat de Utrechtenaar wordt weggezet als smakeloos wezen.. Al die recensies en een goed cijfer maar tóch hebben ze ongelijk!
  Het is gewoon een top tent waar je krijgt wat je verwacht! Duidelijk een van de belangrijkste dingen als er gerecenseerd wordt.
  En het is bijzonder dat er negatieve reacties blijven komen.. Jaloezie misschien dat een simpel concept kan slagen? Dat ze elk weekend vol zitten zegt wel genoeg.

 11. Yoshua

  Het bier is uitstekend om er veel van te bestellen, het eten is dat van een studentenhuis.
  Maar in Duitsland krijg je wel dezelfde meuk te eten.
  Neem altijd zelf sambal mee en dan is het best wel te nassen.
  Veel voor weinig en daarom is het leuk om daar veel bier te drinken, het eten is echt een bijkomstigheid.

 12. Katja

  Positieve reacties op dinnersites worden meestal geschreven door mensen die er voor betaald worden. Dus 8.6 met een korreltje ,eh, zout nemen.

 13. JdV

  Ja Katja, al die 128 mensen zijn betaald door Kartoffel. En de crowdfunding die ze heel succesvol hebben gehouden om hun nieuwe locatie te financieren was ook betaald met geld van drugsbaronnen. Slaap maar lekker verder meid.

 14. Rob H.

  Wat Yoshua zegt: Als ik goed wil eten kies ik andere restaurants. Als ik gezellig wil eten is Kartoffel een optie. Simpel eten, lekkere pot weizen ernaast, niks mis mee. Je gaat niet naar Kartoffel voor de ulinaire hoogstandjes…

 15. BW

  Iedereen die nu geïrriteerd reageert zou die recensie eens écht goed moeten lezen, want het was namelijk helemaal geen slechte recensie. Broekaert beoordeelt Kartoffel precies voor wat het is: sympathiek en totaal pretentieloos. Het bijzondere is dat ik in de reacties hier vervolgens precies hetzelfde lees als wat Broekaert in feite ook al zei (namelijk dat het idd geen haute cuisine is, maar dat Kartoffel dat zelf ook wel weet en dat ook helemaal niet nastreeft)

 16. Sander

  De recensie is dikke onzin. Het is natuurlijk geen sterrenzaak, maar je betaalt ook geen sterrenprijzen. Eten is prima, bier is heerlijk en bediening aardig.

  Deze matige NRC journalist heeft natuurlijk wel weer een hoop reuring om zijn stukkie.

 17. G.H.

  @BW: De recensie heeft het over ‘culinair drama’, ‘aanranding met curryworst’ en ‘vreetschuur’.
  U vindt dat kennelijk precies hetzelfde als ‘geen haute cuisine’. Ik zie daar een verschil tussen.

 18. Utrechter2

  Ik dacht dat we als consumenten volledige keuzevrijheid genoten zonder afgezeken te worden (op smaak / culinair niveau) als we er voor kiezen om niet voor het vijfvoudige bedrag te gaan bij andere restaurants. Waar is alle typische management-peptalk dat Kartoffel ervoor zorgt dat de diversiteit van restaurants toeneemt (alleen al op de prijsschaal) en dat het een uitdaging is (mooi woord!) voor andere restaurants om ook op dit gebied scherp te blijven?? 😉

  Ik vind het mooi dat Kartoffel de consensus dat horeca duur moet zijn doorbreekt. Ik hoop dat het net als Lidl (wint door de jaren heen ook nog eens op kwaliteit) en Action een verrijking zal zijn en worden die mensen uit meerdere sociale klasses aantrekt.
  Ik hoop dat FlavorFlav en in mindere mate Joël Broekaert de slechte cijfers (dus zware onvoldoendes) durven geven aan de restaurants die van een duurdere categorie maar die voor de prijs middelmatige kwaliteit levert.

 19. Rob

  De kok van Kartoffel hier.
  Wat iedereen van ons eten vindt mag zij of hij zelf beslissen. Ik wil alleen wel even melden dat wij nooit betaald hebben voor recensies, er hebben zelfs op een enkele keer in de uitloper nooit reclame gemaakt voor onze zaak.
  We proberen iedereen van een degelijke maaltijd te voorzien voor een schappelijke prijs en het belangrijkste vinden wij dat mensen tevreden weggaan. Er zal altijd een enkeling zijn die het niet bevalt helaas, maar we verplichten ook niemand om bij ons te eten. Dank aan de mensen die ons steunen!

 20. Henk D.

  Achachach. Die Utrechtse middelmaat. Vol op het orgel, zoals Wilders eens zei. En vooral niet onder ogen willen zien dat gebrek aan kwaliteit ook echt gebrek aan kwaliteit is. Want ‘ze zijn zo aardig’ en ‘het bier is zo lekker’. Tsja. Culinaire woestijn. Wordt nooit wat hier.

 21. Bert

  2 keer gegeten maar niet mijn smaak en dat moet ook kunnen. Wel gezellig en bediening is erg aardig.

  Helaas moet er iemand de slechtste recensie ontvangen en dat is dus de kartoffel geworden. Kennelijk is alleen Joël expert op dit gebied en moet een restaurant daarom door het stof. Joël kan zich verschuilen achter zijn journalistieke vaardigheden maar het lijkt in mijn optiek verdacht veel op laster.

  Veel succes heren met Joël als rechter. Gelukkig blijft hij journalist met een persoonlijk mening.

 22. Dirk

  Wat BW zegt: eigenlijk zijn de recensent en mensen hier die triggered zijn het inhoudelijk met elkaar eens.

  Het onderstreept het probleem van reviews met slechts een eindcijfer: iedereen vindt andere aspecten belangrijk, dus een eindcijfer zonder context zegt, behalve dat je er niet ziek van wordt, niet zo veel.

 23. BdV

  De NRC ziet opeens in dat de AD oliebollentest eigenlijk toch best een goed concept is (was)?

 24. Scherpschutter

  Als je ergens gaat eten waar een hoofdgerecht 10 euro in de BTW kost, dan weet je dat er voor 2 euro tot 2,50 op je bord ligt…. Wie denkt voor een dergelijk bedrag een vers bereide maaltijd van kwaliteitsingrediënten voorgeschoteld te kunnen krijgen zou zich even moeten laten nakijken.

  Persoonlijk zou ik er dan ook in geen 1000 jaar gaan eten, maar zou ik het toch doen dan verwacht ik ook niks anders dan een puree uit pakje, saus van de Knorr met een goedkoop stukje vlees erbij dat kapot gekookt is om het nog een beetje eetbaar te krijgen. Als zodanig zou ik ze dan ook beoordelen en dan lijkt het mij echt vrijwel onmogelijk om minder dan een voldoende te scoren.

  Niets mis met dit soort tenten. Wel met sommige recensenten…

 25. Utrechter2

  Ik ken mensen die gewend zijn om zakelijk of op vakantie 5 sterrren te eten maar die ook met plezier bij Kartoffel zullen eten. Deze mensen gaan uit van hun eigen behoeften en laten zich niet door reclametechnieken (of mensen die door reclametechnieken beinvloed zijn). Zijn er ook mensen hier die dure (sport)schoenen dragen o.a. omdat ze anders bang zijn om niet voor vol te worden aangezien door klasgenoten, vrienden of collega’s? 😉

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).