Kartoffel start crowdfunding: ‘We moeten gewoon door, dat kan niet anders’ | De Utrechtse Internet Courant Kartoffel start crowdfunding: ‘We moeten gewoon door, dat kan niet anders’ | De Utrechtse Internet Courant

Kartoffel start crowdfunding: ‘We moeten gewoon door, dat kan niet anders’

Kartoffel start crowdfunding: ‘We moeten gewoon door, dat kan niet anders’
Een van de gerechten geserveerd in Kartoffel. Foto: Flickr.com CC / Adriaan Bouman
De eigenaren van Kartoffel, nu nog aan de Lange Jansstraat, starten volgende week een crowdfunding. Ze willen doorgaan met het restaurant op een nieuwe locatie. Eind juni moet Kartoffel op de huidige locatie haar deuren sluiten, dat besloot de rechter na een conflict met de Vereniging van Eigenaren. 

De eigenaren van Kartoffel, nu nog aan de Lange Jansstraat, starten volgende week een crowdfunding. Ze willen doorgaan met het restaurant op een nieuwe locatie. Eind juni moet Kartoffel op de huidige locatie haar deuren sluiten, dat besloot de rechter na een conflict met de Vereniging van Eigenaren. 

“We moeten gewoon door, dat kan niet anders”, zegt eigenaar Marc Tibben. “We kunnen twee dingen doen: huilen omdat het klaar is of gewoon doorgaan. We kunnen lang boos blijven op de bovenburen, maar die energie kunnen we wel beter gebruiken.” Volgende week zal er daarom een crowdfundingsactie starten om geld binnen te halen voor de nieuwe locatie van Kartoffel.

“Het geld zal gebruikt worden voor de verhuizing en het interieur. Er komen nu al best veel mensen naar ons toe in de winkel die vragen of ze ons kunnen helpen; dat kan met die crowdfunding zeker.” Met hetzelfde concept willen de eigenaren op een nieuwe locatie verder. Waar dat precies zal zijn, kunnen ze nog niet zeggen. “We zijn nog in gesprek.” Eén ding is zeker: 30 juni is voorlopig de laatste dag dat er gegeten kan worden bij Kartoffel aan de Lange Jansstraat.

Rechtszaak

Na een lange strijd van vier jaar tussen het restaurant en de Vereniging van Eigenaren besloot de rechter vorige maand dat Kartoffel de deuren moet sluiten. Ondanks een vergunning van de gemeente, moet het restaurant van de bewoners weg vanwege een splitsingsakte waarin staat dat er alleen maar een winkel mag komen in de ruimte.

De bewoners waren sinds de komst van het restaurant fel tegen het bestaan ervan. De bewoners vreesden dat de zaak op den duur een andere horecabestemming kon krijgen zoals een discotheek.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. William Poutsma

  Dan ga ik zeker overwegen mee te doen. Eigenlijk zou de gemeente mee moeten zoeken naar een nieuwe locatie en evt tijdje huurkorting moeten geven.

 2. jelle

  Mooi gebaar William, en vooral doen. En meezoeken en -denken vind ik ook een prima plan. Ik heb alleen liever dat de gemeente geld aan belangrijker zaken investeert dan een verhuizing van een restaurant. Dit is nu echt iets dat de markt zou moeten oplossen: als genoeg mensen het belangrijk vinden, trekken ze hun portemonnee wel.

 3. Rob H.

  Een van de leukere restaurantjes van Utrecht.

  Maar het verbaast me dat er geen Plan B is. Als je vier jaar vecht met de VVE, dan weet je dat je het kunt verliezen. een goed ondernemer houdt daar rekening mee en heeft zijn alternatieven op papier. Dat er dan toch een crowdfunding actie nodig is, dat voelt niet goed.

 4. cas

  goed bedrijfsplan schrijven en naar de bank gaan. crowdfunding moet voor nieuwe unieke en inventieve ideeën zijn. Niet voor het domweg opzetten van een restaurant.

 5. JdV

  Kijk kartoffel. Nou gaat het weer fout. Jullie hadden eerst bij Cas toestemming moeten vragen want die bepaald voor iedereen in NL wie in aanmerking mag komen voor crowdsourcing. Beter opletten mannen.

 6. Marcel

  Via welk platform gaat de crowdfunding lopen?

 7. cas

  @ JdV, precies, ik ben de baas van crowdfunding. De kleine lettertjes nooit gelezen??

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).