Koffiecafé ONZ zorgt voor huiskamersfeer in Wittevrouwen - De Utrechtse Internet Courant Koffiecafé ONZ zorgt voor huiskamersfeer in Wittevrouwen - De Utrechtse Internet Courant

Koffiecafé ONZ zorgt voor huiskamersfeer in Wittevrouwen

Koffiecafé ONZ zorgt voor huiskamersfeer in Wittevrouwen
Koffiecafé ONZ in de Biltstraat.
De Biltstraat heeft er een nieuw koffiecafé bij: ONZ. Je kan er ook ontbijten en borrelen. Wat het precies is kan mede-eigenaar Inge Goossen ook nog niet helemaal zeggen. “We doen zo veel dingen, dat het niet in een hokje is te plaatsen. Ik hoor het graag als er een naam voor is.”

De Biltstraat heeft er een nieuw koffiecafé bij: ONZ. Je kan er ook ontbijten en borrelen. Wat het precies is kan mede-eigenaar Inge Goossen ook nog niet helemaal zeggen. “We doen zo veel dingen, dat het niet in een hokje is te plaatsen. Ik hoor het graag als er een naam voor is.”

ONZ is zaterdag 22 juli geopend. Het aanvankelijke plan was op 21 maart open te gaan. “We hadden echt verbouwingsgedoe 3.0. Er kwamen klusjesmannen niet opdagen en we moesten wachten op alle vergunningen. De Portugees hiervoor heeft er veertig jaar gezeten, dus alle elektra was nodig aan vervanging toe. Dat deel van de verbouwing heeft mijn vader uiteindelijk op zich genomen.”

Crowdfunding

Samen met vriendin Yvonne Boose begon Inge vorig jaar een crowdfundingsactie om hun droom te verwezenlijken: een huiskamer voor de wijk creëren. Een plek waar je een kopje koffie kan drinken terwijl je werkt op je laptop, maar ook aan het eind van de middag lekker kan borrelen. Het doel was minstens 70.000 euro op te halen. Uiteindelijk is er 9000 euro meer opgehaald. Dat was echter niet een extraatje. “We konden er niet van naar de Bahama’s hoor. Met 70.000 konden we beginnen met verbouwen, maar er zijn door de tegenslagen meer kosten in gaan zitten. Yvonne en ik hebben ook nog eigen geld moeten inleggen om alles te kunnen bekostigen.”

Gooz&Booz

“In eerste instantie wilden we de zaak Gooz&Booz noemen, naar onze achternamen. Maar we kregen al snel de vraag hoe je dat dan precies zou spellen. Iemand kwam met de huidige naam als suggestie. ‘ONZ’ omdat we een huiskamer en samenzijn in Wittevrouwen wilden maken en dat combineerden we met de Z van de originele naam.’

Yvonne en Inge zijn geen gediplomeerde barista’s of koks, maar staan zelf wel achter de bar en in de keuken. “We hebben verschillende trainingen gedaan en kunnen behoorlijk wat koken. We halen wel ons brood en bijvoorbeeld de gerookte eend bij lokale leveranciers, maar uiteindelijk is het wel leuk om dat ook allemaal zelf te kunnen maken.”

Druk

De opening was een groot succes twee weken geleden. “Vanaf het moment dat we de deuren openden om 8:15 stonden er al mensen,” vertelt Inge trots. “Natuurlijk kwamen er ook veel vrienden en familie langs, maar de hele dag bleef het druk.” Die dag bleek geen uitzondering. “Het loopt nu als een tierelier.”

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. wer

  wat leuk, een koffietent, daar is namelijk een enorm tekort aan!
  telkens als ik in de stad loop zoek ik urenlang door straten en pleinen naar een koffietent, nu weet ik waar ik terecht kan!

 2. Martijn

  @wer Wat een zure reactie weer. Als je wat anders leuks weet, waarom begin je dan niet zelf wat.

 3. Thijs

  @wer Je kunt er sarcastisch over doen, maar die tenten zitten wel allemaal vol. Er is dus gewoon behoefte aan. Prima lijkt me.

 4. Willem

  Wordt de kaart in het Engels?

 5. John Appelmans

  Ik ben groot voorstander van koffietentjes in de wijken. Jammer dat sommige wijken nog achterblijven. Zal er op de Biltstraat echt zoveel meer behoefte aan koffie zijn dan bijvoorbeeld in Zuilen (waar er amper koffietentjes te vinden zijn). Als er al vanaf 8:15 mensen voor de deur staan zit het voor dit nieuwe tentje wel goed.

  Ik dacht overigens dat het vervangen van een s aan het einde door een z iets was van jaren geleden. Maar wt blijkt uit de Duic artikelen:
  Chidóz: “En die ‘z’ op het einde, die vonden we leuk staan”
  Onz: “dat combineerden we met de Z van de originele naam.”
  heel orgineel dus die Z 🙂

  In ieder geval: Heel veel succez!

 6. Onz Innig

  Het gerucht gaat dat er binnenkort ook een nieuwe knusse buurtkroeg opent direct naast Onz, met de naam Innig. Daarmee wordt de gekke namenhype weer een stap verder gebracht, en dat is toch waar iedereen in Wittevrouwen op zit te wachten 🙂

 7. Vingervlug

  @wer er zijn juist wel veel koffietentjes in utrcht en vaak makkelijk te vinden!

  Ik loop iedere dag langs onz, vond het al zo bijzonder dat het meteen al zo druk was

 8. Gregor

  Een ondernemer die verbaast is dat er ‘eigen geld” bij moest. Man-o-man, Dat gaat ‘m wel worden daar! En dat hippe gedoe met de letter Z? Zagen we dat ook niet terug bij die nieuwe Mexicaan uit Maastricht? Tsja….

 9. blm

  Jee de dames kwamen tekort aan het opgehaalde bedrag met crowdfunding en hebben en ZELF geld bij moeten leggen…. bijzonder…. en dat om je droom waar te maken…

 10. Rick

  Wat een chagrijnige, zure reacties hier. Wees blij dat de stad zo leuk aan het worden is

 11. wer

  @Martijn
  Ik run een hotel in Utrecht met een koffiebar bemand door opgeleide barista’s en zonder Linda/Libelle inrichting, is dat wat je bedoeld met iets anders “leuks”?

 12. blm

  @Rick, dat is helemaal waar! Leuke tentjes zijn zeker welkom… en lekkere koffie ook! (maar verbaasde me wel een beetje over de mindset, zal wel een leeftijd/generatie dingetje zijn)…

 13. Anna

  Briljant, alsof er nog niet genoeg koffie etablissementen zijn in Utrecht? Drinkt er nog wel eens iemand koffie thuis?

 14. Jolanda

  Wie drinkt er tegenwoordig nog koffie in zijn eigen huiskamer? Kennelijk is koffie overal elders lekkerder of leuker dan thuis. Dat geeft wel te denken…..

 15. Tys Breskens

  Jolanda en Anna, onvoorstelbaar he, dat dingen die sommige mensen in het openbaar doen óók nog steeds thuis gebeuren?

  Update: er drinken nog steeds mensen koffie en bier thuis, en er wordt ook nog thuis gegeten. Wel groeit Utrecht zowel in bewoners en toeristen, en het mensen hebben genoeg te besteden, en daarmee groeit de markt voor horeca. Je betaalt iemand voor het opzetten van een muziekje, alles schoonmaken (inclusief de wc), koffie zetten en naar je toe brengen met een koekje. Plus het is voor veel mensen leuker om in een openbaar etablissement plaats te nemen dan gewoon thuis. Maar dat is persoonlijk, getuige jullie verbazing.

  Dit is allemaal geen hogere hotelschoolkennis, dit gebeurt gewoon elke dag in elke stad over de hele wereld, al 1000 jaar.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).