Groot restaurant met terras opent 30 april in gloednieuw World Trade Centre: Metro City Kitchen | De Utrechtse Internet Courant Groot restaurant met terras opent 30 april in gloednieuw World Trade Centre: Metro City Kitchen | De Utrechtse Internet Courant

Groot restaurant met terras opent 30 april in gloednieuw World Trade Centre: Metro City Kitchen

Groot restaurant met terras opent 30 april in gloednieuw World Trade Centre: Metro City Kitchen
Foto: Robert Oosterbroek
Voor de bekende Utrechtse horecaondernemers Oscar de Goede en Sander van der Meijden is het een hectische maand. Op 30 april opent Metro City Kitchen, in het WTC-gebouw aan het Jaarbeursplein de deuren. “Over drie weken is het zover. Ik heb er zin in. We hebben er echt ons hart en ziel ingelegd”, laat De Goede weten.

Voor de bekende Utrechtse horecaondernemers Oscar de Goede en Sander van der Meijden is het een hectische maand. Op 30 april opent Metro City Kitchen, in het WTC-gebouw aan het Jaarbeursplein de deuren. “Over drie weken is het zover. Ik heb er zin in. We hebben er echt ons hart en ziel ingelegd”, laat De Goede weten.

Op de begane grond en de eerste verdieping van het World Trade Centre Utrecht is de bouw van Metro City Kitchen nog in volle gang. In het gloednieuwe restaurant is plek voor 550 stoelen, en nog zo’n 170 op het terras. Sander van der Meijden en Oscar de Goede zijn bekende ondernemers in de Utrechtse horeca van onder meer zes zaken in de Drieharingstraat. “Veel van onze horecagelegenheden zitten in de binnenstad in oude monumentale panden. Dit is natuurlijk nieuwbouw, dat is weer heel anders. We ervaren in zekere zin veel vrijheid. Het is een nieuw, fris project op een geweldige locatie“, vertelt De Goede.

Horeca-ondernemer Oscar de Goede. Foto: Iris Wijngaarde

De metropool Utrecht
De naam Metro City Kitchen is een knipoog naar de uitbreiding van het centrum van Utrecht aan de kant van de Jaarbeurs. Door de groeiende skyline en al het woon- en werkverkeer dat er dagelijks langskomt groeit de stad, volgens De Goede, langzaam maar zeker uit tot een heuse metropool. “Je ziet dat deze omgeving volop in beweging is. De bussen hier gaan straks ook allemaal weg. Er komt een gigantisch plein met veel groen. De Jaarbeurs, Kinepolis en de vernieuwing van Hoog Catharijne trekken een hoop mensen aan. Daarnaast hebben veel grote bedrijven zich hier gevestigd. Wij willen voor ieder wat wils creëren.”

Van Der Meijden, De Goede en een groot team aan vakmensen zijn de komende weken druk met de laatste loodjes. Voor menig voorbijganger lijkt het gebied in en rondom het WTC nog altijd een bouwput. “Het lijkt misschien alsof er nog veel moet gebeuren maar het gaat sneller dan je denkt. Het is nu vooral afwerken. Over iets meer dan een week komt het interieur al binnen en kunnen we beginnen met de inrichting.”

Uptown en Downtown
Het restaurant wordt opgedeeld in twee concepten: Uptown Dining op de eerste verdieping, gericht op fine-dining waarbij men de keuze heeft uit 4, 5 of 6 gangen diners, en de Downtown Deli met bijbehorend terras op de begane grond. In het Downtown Deli- gedeelte kan men de hele dag door terecht voor ontbijt, lunch, drankjes en burgers. “De drempel is lekker laag. We willen er zijn voor een zo breed mogelijk publiek. Vanaf 30 april gaan we open, en ergens in mei zullen we ‘t nog een keer goed gaan vieren”, aldus De Goede.

De Goede op de eerste verdieping, in het midden een open keuken – Uptown Dining
Downtown Deli in aanbouw
Downtown Deli in aanbouw

7 Reacties

Reageren
 1. UtrechtseSjoerd

  “Metro City Kitchen”. Laat de VVD het maar niet zien

  https://www.ad.nl/rotterdam/campagneposter-vvd-wekt-grote-afschuw-op~a0187d89/

 2. Utrechter2

  ” Er komt een gigantisch plein met veel groen.”

  Waar nu de bussen zijn wil de gemeente toch het Jaarbeurspleingebouw neer zetten? Of is er iets veranderd? Ik zie dat gigantische groene plein vooralsnog niet.

 3. Erik

  @Utrechter2:
  Bovenop de parkeergarage? Dat is een enorme ruimte.

 4. Ramon

  @Utrechter2

  Dat klopt , op de plek van de Bussen komt inderdaad het Jaarbeurspleingebouw.

  Maar op de rest van het plein komt behoorlijk wat groen. ( bomen, bloembakken, waterpartijen) Zeker op de plek waar de Croeselaan liep komt een groot aantal bomen

 5. Niels Bokhove

  DUIC gaat zo langzamerhand wel erg veel over horeca (en, o ironie, het na korte tijd weer verdwijnen ervan). Is er inderdaad sprake van een horecaffisering (horeKAFFERisering?) van Utrecht? Of besteedt DUIC er onevenredig veel aandacht aan?

 6. Kok

  Helemaal mee eens @Niels

 7. Utrechter2

  Het Jaarbeursplein wordt inderdaad duidelijk groter. Grofweg komt op de plek waar vroeger de bovengrondse parkeergarage was (en nu het tijdelijke tram/busstation) het Jaarbeurspleingebouw. Het Jaarbeursplein van voor de verbouwing wordt dan kennelijk uitgebreid met de plek waar vroeger de touringcars en de bussen van Eurolines vertrokken. Dank voor de info.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).