Nieuwe horeca aan de Europalaan: Bar Stadstuin | De Utrechtse Internet Courant Nieuwe horeca aan de Europalaan: Bar Stadstuin | De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe horeca aan de Europalaan: Bar Stadstuin

Nieuwe horeca aan de Europalaan: Bar Stadstuin
De Stadstuin op Europlaan 20 heeft sinds 1 augustus een nieuwe bar: Bar Stadstuin beleeft volgende week de officiële opening. Een bar met streetfood, plantenwand, een terras van 200 vierkante meter en plaatselijke whisky’s.

De Stadstuin op Europlaan 20 heeft sinds 1 augustus een nieuwe bar: Bar Stadstuin beleeft volgende week de officiële opening. Een bar met streetfood, plantenwand, een terras van 200 vierkante meter en plaatselijke whisky’s.

Aster van Laere is pas 21 en is eigenaar en sommelier van Bar Stadstuin. Dat ze de horeca in zou gaan was duidelijk. Op haar vierde al had ze een restaurant in de gang van haar ouders: Restaurant de Gang. “Ik vind gastvrijheid zo ontzettend leuk en belangrijk om mee bezig te zijn. Ik ben vroeg begonnen met werken en was ook al langer bezig met ondernemen.” In Nederland moet je 21 jaar zijn om een zaak te openen. “Anders had ik het al veel eerder gedaan.”

Stekjes

De Stadstuin bestaat al een tijd, mede opgericht door Edo Wiersema. Van Laere: “Ik heb met Edo overlegd dat ik daar de hele horeca overneem. Met Bar Stadstuin zijn we nu ook in het weekend open, waardoor mensen zeven dagen per week bij ons terecht kunnen. En we hebben nu ook een avondkaart.” Het interieur heeft een flinke metamorfose ondergaan. “De eyecatcher is de plantenwand met 120 stekjes.”

Sommelier

Van Laere heeft als doel voor de bar voornamelijk  toegankelijkheid. “Utrecht heeft veel horeca voor gezinnen, maar minder voor de jongeren groep. Daar zijn wij voor. Onze doelgroep is eigenlijk de groep die in Utrecht tussen wal en schip valt, dus geen student maar ook nog geen gezinsleven. Ik ben zelf sommelier en pas 21 jaar. Ik paste niet in het gebral van die wereld. Dus ging ik zelf zoeken wat bij de jongeren past. We hebben steeds vijf wisselende streetfood hapjes, zoals taco’s en daar zoek ik dan lekkere wijnen bij. Ook serveren we cocktails en whisky’s van plaatselijke leveranciers.”

 

5 Reacties

Reageren
 1. Beestje

  Leuk initiatief. Toen ik het las dacht ik, jammer, doelgroep jongeren. Ben ik dan wel welkom? En dan een kaart met coctails en whiskey’s. Niet gericht op studenten en gezinnen, maar wie dan wel, yuppen?

 2. Gregor

  Hecht niet teveel waarde aan de term sommelier. Het is geen opleiding en ook geen beschermd beroep. Iedereen kan zich sommelier noemen. Vind overigens maar eens een goede wijn bij taco’s. Veels te kruidig. Daar kan je het beste een Corona naast zetten. Geserveerd in plastic, schijnt hip te zijn.

 3. G.H.

  @Gregor: Een tempranillo die wat houtrijping heeft gehad wil best icm taco’s.

 4. Sommetierelier

  @Gregor @G.H.

  Niet te vergeten een Veuve Cliquot vintage reserve, gaat vaak ook prima.

 5. Kort samengevat

  @Beestje
  Eigenlijk vind je het dus niet zo’n leuk initiatief?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).