De eigenaren van Café de Zaak openen 10 april in het naastgelegen monumentale gebouw het nieuwe Café Fier. Het geheel opnieuw ingerichte pand aan de Korte Minrebroederstraat, waar voorheen lunchroom Stegeman zat, wordt een lunchcafé en proeflokaal.
Rustige jazzmuziek klinkt door Café de Zaak. Onder het genot van een latte macchiato vertelt Rien van den Hoek, een van de eigenaren van de Zaak enthousiast over het nieuwe project. In tegenstelling tot Café de Zaak kan er bij Fier wel worden gegeten. “Mensen kunnen terecht voor ontbijt, lunch en diner. Van pannenkoeken tot duurzaam gemaakt brood.” Bij Fier wordt er voornamelijk gewerkt met streek- en biologisch verantwoorde producten. “Maar wel betaalbaar. Mensen moeten niet achteroverslaan als ze hier een boterham eten”, lacht Van den Hoek.
Speciaal bier
Het nieuwe pand heeft een monumentale status. “Het is een oude brandweerkazerne geweest, waar je nu eigenlijk helemaal niets meer van terugziet”, vertelt de inmiddels aangeschoven mede-eigenaar Thomas Marcin. Toch willen de compagnons hier iets mee doen: “We hebben een speciaal bier ontwikkeld voor Fier, met als naam Tadu. Zo willen we toch linken naar de geschiedenis van het pand.”
Twee cafés
Twee cafés naast elkaar met dezelfde eigenaren. Waarom breken ze de muren niet door? “Heel simpel, dat mocht niet. Het is een monumentaal pand waar je niet zomaar een deur in mag maken. Het zijn nu twee verschillende bedrijven en dat maakt het juist leuk”, vertelt de derde compagnon Johan Risseeuw. Het zijn dan wel heel verschillende cafés, toch willen de eigenaren dezelfde sfeer behouden als in de Zaak. “Laagdrempelig en easy going. Een plek waar mensen zich fijn voelen.”
Het karkas van het pand is goed neergezet, zegt Risseeuw. “Maar nu ziet het er nog uit als een slagerij: veel tegels, staal en glas. We willen het warmer en sfeervoller maken door de muren een ander kleurtje te geven en te werken met hout.”
geen Reacties
ReagerenEr zijn nog geen reacties geplaatst.