Eigenaren Café de Zaak openen volgende maand Café Fier

Eigenaren Café de Zaak openen volgende maand Café Fier
De eigenaren van Café de Zaak en Café Fier. Rien van den Hoek, Johan Risseeuw en Thomas Marcin. Foto: Romy de Weert / DUIC
De eigenaren van Café de Zaak openen 10 april in het naastgelegen monumentale gebouw het nieuwe Café Fier. Het geheel opnieuw ingerichte pand aan de Korte Minrebroederstraat, waar voorheen lunchroom Stegeman zat, wordt een lunchcafé en proeflokaal.

De eigenaren van Café de Zaak openen 10 april in het naastgelegen monumentale gebouw het nieuwe Café Fier. Het geheel opnieuw ingerichte pand aan de Korte Minrebroederstraat, waar voorheen lunchroom Stegeman zat, wordt een lunchcafé en proeflokaal.

Rustige jazzmuziek klinkt door Café de Zaak. Onder het genot van een latte macchiato vertelt Rien van den Hoek, een van de eigenaren van de Zaak enthousiast over het nieuwe project. In tegenstelling tot Café de Zaak kan er bij Fier wel worden gegeten. “Mensen kunnen terecht voor ontbijt, lunch en diner. Van pannenkoeken tot duurzaam gemaakt brood.” Bij Fier wordt er voornamelijk gewerkt met streek- en biologisch verantwoorde producten. “Maar wel betaalbaar. Mensen moeten niet achteroverslaan als ze hier een boterham eten”, lacht Van den Hoek.

Speciaal bier

Het nieuwe pand heeft een monumentale status. “Het is een oude brandweerkazerne geweest, waar je nu eigenlijk helemaal niets meer van terugziet”, vertelt de inmiddels aangeschoven mede-eigenaar Thomas Marcin. Toch willen de compagnons hier iets mee doen: “We hebben een speciaal bier ontwikkeld voor Fier, met als naam Tadu. Zo willen we toch linken naar de geschiedenis van het pand.”

De oude brandweerkazerne aan de Korte Minrebroederstraat. Foto: Het Utrechts Archief

Twee cafés

Twee cafés naast elkaar met dezelfde eigenaren. Waarom breken ze de muren niet door? “Heel simpel, dat mocht niet. Het is een monumentaal pand waar je niet zomaar een deur in mag maken. Het zijn nu twee verschillende bedrijven en dat maakt het juist leuk”, vertelt de derde compagnon Johan Risseeuw. Het zijn dan wel heel verschillende cafés, toch willen de eigenaren dezelfde sfeer behouden als in de Zaak. “Laagdrempelig en easy going. Een plek waar mensen zich fijn voelen.”

Het karkas van het pand is goed neergezet, zegt Risseeuw. “Maar nu ziet het er nog uit als een slagerij: veel tegels, staal en glas. We willen het warmer en sfeervoller maken door de muren een ander kleurtje te geven en te werken met hout.”

De terrassen op de Korte Minrebroederstraat van café De Zaak en Stegeman. Archieffoto: DUIC / Robert Oosterbroek

1 Reactie

Reageren
  1. J.

    NOG MEER HORECA? IS ER NU NOG NIET GENOEG? AUB NIET, WIE VERLEENT TOCH DIE VERGUNNINGEN EN WAAROM IS ER GEEN PROTEST IN ONZE STRATEN?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).