Monumentaal Fort de Gagel in Utrecht opent als restaurant en evenementenlocatie de deuren voor bezoekers Monumentaal Fort de Gagel in Utrecht opent als restaurant en evenementenlocatie de deuren voor bezoekers

Monumentaal Fort de Gagel in Utrecht opent als restaurant en evenementenlocatie de deuren voor bezoekers

Monumentaal Fort de Gagel in Utrecht opent als restaurant en evenementenlocatie de deuren voor bezoekers
Fort de Gagel, het historische fort aan de Gageldijk in Utrecht, opent op 2 september de deuren voor publiek. Vanaf dan is hier een restaurant en evenementenlocatie te vinden.

Fort de Gagel, het historische fort aan de Gageldijk in Utrecht, opent op 2 september de deuren voor publiek. Vanaf dan is hier een restaurant en evenementenlocatie te vinden.

Bezoekers van Fort de Gagel lopen binnenkort een ‘oase van historie en natuur’ binnen. Het monumentale fort aan de rand van de stad moet een plek worden waar mensen de drukte van de stad even kunnen ontvluchten. In het restaurant is een muurschildering van JanIsDeMan te bewonderen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Lokale gerechten

Het restaurant gaat zeven dagen per week open, van 10.00 tot 22.00 uur, voor lunch, borrel en diner. De gerechten op de kaart worden lokaal en seizoensgebonden. Iedere vier maanden staat er een nieuw wereldgerecht van een inwoner uit Overvecht op de kaart.

Ook is het historische fort te huur als evenementenlocatie, voor bijvoorbeeld een bedrijfsfeest, bruiloft of congres tot honderd personen. Daarbij zijn er zeven vergaderzalen beschikbaar.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Rand van Utrecht

Sybren Ophof en Pascale Heinsius, ondernemers achter het gerestaureerde Fort de Gagel, zeggen trots te zijn en te willen bereiken dat mensen kunnen genieten van een gezellige middag of een onvergetelijke avond aan de rand van de stad, maar vooral ook in de natuur. “Draai je eens om met je rug naar de Domtoren; de natuur is hier dichterbij dan je denkt.”

Voor wie niet kan wachten tot de officiële opening is er in het weekend van 27 en 28 augustus een pre-opening. Bezoekers kunnen deze dagen alvast een kijkje nemen in het karakteristieke fort en genieten van een hapje en een drankje.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Heel bijzonder dat er toch nog steeds weer een paar vierkante meters worden gevonden waar nog geen horeca zit. En kennelijk zijn er nog steeds enthousiaste horecaondernemers die denken dat de aanstaande recessie fake-news is. Of rekenen ze dan gewoon weer op grote zakken overheidssteun?

 2. Fred

  Bij een groot deel van de Nederlanders klotst het geld nog tegen de plinten hoor @baliekluivert. Horeca zit elke avond nog steeds knettervol.

 3. Marc

  @Baliekluiver, ik denk dat dit wel een succes gaat worden. In tegenstelling tot de meeste binnenstadhoreca opent dit cafe op een locatie met weinig concurrentie. Bovendien gevestigd in een UNESCO werelderfgoedmonument, dus dit kan best wel eens wat toeristen gaan trekken.

 4. Sjaak

  @marc: weinig concurrentie? Op 1 km afstand zit Fort a/d Klop. Topplek overigens

 5. Koel Hoofd

  @Baliekluiver
  Bij vele Utrechters klotst het geld over de plinten, kijk maar naar het wagenpark en fietsen op de weg. Don’t worry.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).