Na 35 jaar nieuw restaurant bij Jaarbeurs: ‘Miyagi and Jones is Aziatisch eten en westers drinken’ | De Utrechtse Internet Courant Na 35 jaar nieuw restaurant bij Jaarbeurs: ‘Miyagi and Jones is Aziatisch eten en westers drinken’ | De Utrechtse Internet Courant

Na 35 jaar nieuw restaurant bij Jaarbeurs: ‘Miyagi and Jones is Aziatisch eten en westers drinken’

Na 35 jaar nieuw restaurant bij Jaarbeurs: ‘Miyagi and Jones is Aziatisch eten en westers drinken’
Op de plek waar 35 jaar Borobudur zat, opent volgende maand Miyagi and Jones. Foto: Marlot van den Berg / DUIC
Het Veemarktplein naast de Jaarbeurs krijgt na 35 jaar een nieuw restaurant op de plek van Borobudur; Miyagi and Jones. Doel: de Aziatische en westerse keuken dichter bij elkaar brengen. “Grof gesneden Angus beef met Thaise curry ernaast.”

Het Veemarktplein naast de Jaarbeurs krijgt na 35 jaar een nieuw restaurant op de plek van Borobudur; Miyagi and Jones. Doel: de Aziatische en westerse keuken dichter bij elkaar brengen. “Grof gesneden Angus beef met Thaise curry ernaast.”

Het trio achter het nieuwe restaurant, dat halverwege mei opent, zijn Rick Ram, Shuling Hu en Harmen de Glint afkomstig uit de Veluwe, die in het oosten van het land een aantal goedlopende all-you-can-eat restaurants hebben opgezet. Het wordt hun eerste project in een grote stad. “Wat we willen gaan doen is niet uit te voeren in een dorp als Ermelo”, vertelt De Glint. “Hier zijn mensen veel meer bewust van wat ze eten en vinden ze het leuk om iets nieuws te proberen.”

Dat nieuwe moet de combinatie van de Aziatische en westers keuken worden. “Dit heb je nog niet in Utrecht. We tillen de eetbeleving naar een hoog niveau, terwijl de sfeer laagdrempelig blijft. Met voor ieder wat wils: van sushi tot biefstuk. Het eten is Aziatisch en het drinken westers. Denk aan cocktails en dergelijke.”

Shuling Hu en Harmen de Glint van Miyagi and Jones: “We willen niet saai op de foto.” Foto: Marlot van den Berg / DUIC

De zaak wordt heel transparant. De Glint: “Het moet een beetje zijn alsof je op de markt in Azië staat. Bij alles moet je kunnen zien hoe het bereid wordt. Zelfs de afwasser moet je aan het werk kunnen zien in de keuken.”

Kunst

Aan de muur komt een vijftien meter breed kunstwerk van een Italiaanse kunstenaar. “Tussen al het hout, staal en beton wordt dat echt gaaf. Het is alternatief. Dubbelzinnig. Aziatische kunst met een knipoog naar het westen.”

De Glint legt uit dat het nog moet blijken of de ligging van het restaurant uiteindelijk ook top blijkt te zijn. “Wij en de buren van Restaurant Ruig bijten elkaar niet en kunnen elkaar alleen maar versterken, zo verwacht ik. Maar dit nieuwe centrum hier moet eigenlijk nog van de grond komen. Er gaat enorm veel gebeuren de komende tijd. In dat opzicht heb je hier een andere strategie nodig dan in het midden van de stad, maar dat gaat helemaal goed komen. Zo gaan we tijdens de lunch bijvoorbeeld luxe sushibowls serveren. Dat trekt mensen uit de grote kantoren hieromheen.”

7 Reacties

Reageren
 1. Peter Kessels

  “We tillen de eetbeleving naar een hoog niveau, terwijl de sfeer laagdrempelig blijft”. Dat is precies wat utrecht nodig heeft. Al die sterrenzaken waar je als gewone burger niet binnen durft te lopen.

 2. JR

  Ehhh, Peter Kessels. Sterrenzaken in Utrecht? Was het maar waar. Utrecht, culinaire woestijn.

 3. Willem

  @peter: huh, welke sterrenzaken?

 4. Rest. Ruig

  Welkom buren!!
  Hartstikke leuk, wij komen zeker regelmatig langs.

  Groet Ruig.

 5. Martijntje

  @JR, @Peter. Misschien even ‘Woosh’ opzoeken op Urban Dictionary… Of ‘sarcasme’ opzoeken in het gewone woordenboek.

  On topic: Leuk, een modern menu erbij aan deze kant van de stad, voor als Speys begint te vervelen voor of na de film.

 6. Peter Kessels

  Cynisme, kent u dat? Ik bedoel natuurlijk dat de hele stad al vol zit met de zogenaamde laagdrempelige hoge kwaliteit tentjes. Gastropub hier, Gourmetburger daar. Kom nou eens met een echt goed restaurant!

 7. Sjaak

  Peter volgens mij verwar je sarcasme met ironie. Maakt niet uit.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).