Moxy-hotel aan de Helling in Utrecht opent de deuren; zo ziet het er vanbinnen uit Moxy-hotel aan de Helling in Utrecht opent de deuren; zo ziet het er vanbinnen uit

Moxy-hotel aan de Helling in Utrecht opent de deuren; zo ziet het er vanbinnen uit

Moxy-hotel aan de Helling in Utrecht opent de deuren; zo ziet het er vanbinnen uit
Foto's: Bas van Setten
Het Moxy-hotel aan de Helling in Utrecht heeft woensdag de deuren geopend. Een aantal voorzieningen, zoals het terras, de werkplekken en de horeca zijn voor iedereen toegankelijk. De eerste gasten die ook overnachten in het hotel arriveren donderdag.

Het Moxy-hotel aan de Helling in Utrecht heeft woensdag de deuren geopend. Een aantal voorzieningen, zoals het terras, de werkplekken en de horeca zijn voor iedereen toegankelijk. De eerste gasten die ook overnachten in het hotel arriveren donderdag.

Een deel van de begane grond van het hotel is voor iedereen toegankelijk. Zo is er een aantal zithoeken en werkplekken, een horecagedeelte en aan de Vaartsche Rijn is een terras. Ook worden er fietsen verhuurd voor zowel gasten als mensen van die niet in het hotel overnachten.

Tekst loopt door onder afbeelding

Kamers

Moxy heeft naar eigen zeggen ‘luxe maar betaalbare kamers gericht op de behoeften van millennials’ en is een merknaam van de bekende hotelketen Marriott. Het Moxy-hotel in Utrecht beschikt over 172 kamers.

Negen kamers zijn groter, waar bijvoorbeeld een gezin met kleine kinderen kan verblijven. De overige kamers beschikken over een tweepersoonsbed of twee losse bedden en een badkamer. Het idee is dat de gasten veel gebruikmaken van de gemeenschappelijke ruimtes op de begane grond.

Tekst loopt door onder afbeelding

Gasten

De eerste gasten die ook daadwerkelijk blijven slapen in het gloednieuwe Moxy-hotel arriveren donderdag. Moxy verwacht dat het hotel in Utrecht over een maand al voor de helft vol zit.

De gemeente stemde in 2018 in met de bouw van het hotel. Eerder zat op deze locatie kringloopwinkel De Waarde in de oude Citroën garage Boll. Dat pand werd gesloopt. Het hotel ligt op Rotsoord, een gebied dat de afgelopen jaren flink getransformeerd is van bedrijventerrein naar een plek voor wonen, werken en horeca.

Gekoppelde berichten

47 Reacties

Reageren
 1. Guus

  Terras: goedkope, oncomfortabele picknickbanken. Dat past dan wel weer goed bij de algehele lelijkheid van het bouwwerk.

 2. Ton

  Van binnen al net zo sfeervol als van buiten.
  (Maar wel lekkere ijsjes, zo te zien; al is dat waarschijnlijk eenmalig.)

 3. herman

  Van binnen kan het me niet zo veel schelen.
  Dat de buitenant foeilelijk is, is erger, mooie plek en dan zo”n fantasieloos gebouw. Dit hok had overal in Europa kunnen staan, bah!

 4. Jeroen

  Het is van binnen erg fraai geworden, kan niet anders zeggen. Als straks het terras ook klaar is, ga ik daar zeker wel eens een biertje drinken.

 5. Herman

  Vriendelijk personeel en wat een leuke inrichting! Vandaag langgeweest en was erg verrast!

 6. Cornelis

  Wat een tof interieur zeg ! Ondanks dat jullie de buitenkant niet zo mooi vinden, ieder zijn persoonlijke mening, is de binnenkant wel echt tof!

  Het terras ziet er ook lekker zonnig uit, hier ga ik echt wel lekker van geniete straks hoor…

  Jammer dat mensen zulke negatieve reacties plaatsen eigenlijk, het hotel staat er zoals ik het zie en kan niet zo snel weg meer, dus ik denk dat acceptatie beter is in dit geval… laten we het een kans geven!

 7. GeeWee

  Ziet er van binnen prima uit. Ik krijg weer spontaan zin in een stedentripje!

 8. WvR

  Nounou!
  Dat doet echt helemaal niet onder voor een F1 of Ibis hotel! Aanwinst zeg ik!
  Precies dat stukje je ne sais quoi wat die plek he-le-maal doet opbloeien.

 9. Wim

  Bah bah bah wat een foeilijke miskleun op die markante plek.
  En dan dat armoedige terras, het voegt zich volledig in de troosteloosheid van het geheel.

 10. Josje

  Saai en standaard (tegenwoordig) (soort van der Valk); niet onderscheidend. Puur een vehikel om geld te verdienen; weinig liefde en passie.

 11. Bart Post

  Okee de buitenkant is wat saai, maar past dan wel weer goed bij de nieuwe architectuur op rotsoord. Het is in ieder geval beter dan die aftandse kringloop/garage die er eerst zat

 12. Marko

  Het draagt wel bij aan de variatie in dit gebied, en het is beter dan een vervallen autodealer-pand. Het ontwerp aan de buitenkant oogt saai maar misschien is dat ingetogene juist ook wel een voordeel op deze lastige, smalle plek? Toch valt het resultaat wel een beetje tegen. Het is misschien wel een goed hotel en daarmee een aanwinst voor de stad. Maar toch is er een gemiste kans: het feit dat het ontwerp geen ramen bevat aan de kant het oude centrum, dus richting Ooster/Westerkade. Dat getuigt van een desinteresse voor de stad, zich afkeren van de stad. Dan kun je het net zo goed ergens op een industrieterrein neerzetten. En dan gaat het om meer dan alleen het uiterlijk, het gaat er ook om hoe Moxy aansluiting zoekt (of niet) bij de stad…..

 13. Wim

  @ Bart Post. Wat is dat nu voor een onzin. Zeggen dat dit gedrocht wel meevalt, omdat het in ieder geval beter is dan wat er stond?
  Daar gaat het toch helemaal niet om. Het gaat erom dat een perspectiefrijke plek verpest is, door er een uitstralingsloze doos neer te zetten.
  Het had zoveel mooier kunnen zijn.

 14. Anlies

  Ik dacht dat Moxy een soort Shurgard was. Dat lijkt het iig wel van buiten. Lelijk hoor…!!!

 15. Koel Hoofd

  Wordt er niet warm of koud van.
  Typisch ’13 in een dozijn hotel’, net zoals de millennial.
  Sterk staaltje product/diensten afstemmen op de doelgroep, dus het zal wel goed gaan lopen omdat het meelift op de merknaam van het moederbedrijf Marriott.

 16. Hans

  Moxy heeft naar eigen zeggen ‘luxe maar betaalbare kamers gericht op de behoeften van millennials’

  Waar ‘millennials’ volgens mij echt schreeuwend behoefte aan hebben is betaalbare, zelfstandige huisvesting. Die had hier kunnen verrijzen. Maar wel leuk dat de jongelui, die nog tot in lengte van jaren aangewezen zullen zijn op het hotel van hun paps en mams nu af en toe hun spaarcentjes even mogen komen stukslaan in een luxe maar betaalbare kamer aan de Vaartse Rijn. Met een ijsje, biertje of een betaalbaar wijntje,
  Een kinderhand is gauw gevuld.

 17. bawang putih

  kan niet wachten op de sloopdatum, in 2050!

 18. Willow

  Armoede, net zoals de buitenkant. Geen verrijking voor de stad.

 19. EE de Kriek

  Alles wat ze gebouwd hebben is een afbraak voor het centrum van de stad Utrecht. Over smaak valt te twisten, maar waarom ze altijd van die verschrikkelijke lelijke gebouwen neerzetten in de oude binnenstad. Als ik iets wil dan kan het niet van de welstandscommissie.
  Maar dit kan allemaal wel, hier door krijg ik het idee dat er met twee maten wordt gemeten door de welstandscommissie.

 20. Vreselijk!!!!

  Wie verzint zoiets lelijks
  Die welstand ambtenaren,,,wat speelt zich af in hun hersenen, als ze dit gebouwengedrocht aanschouwen???

 21. Len

  De ontvangst- en horecaruimte ziet er een beetje uit als de moderne snackbar. Plantje hier en daar voor de hippe en duurzame look, maar je eet er uiteindelijk gewoon een frikandel.

 22. Gert-Jan

  https://www.duic.nl/algemeen/gemeenteraad-dringt-aan-op-vergroening-hotel-rotsoord/

  Wat ging er mis?

 23. stephen

  Is er dan geen schoonheidscommissie meer in Utrecht?

  Very cheap and nasty!!

  Voorstel: gevel vernieuwen, studentenkamers creëren.

 24. Uuutje

  @ Gert Jan

  Hetzelfde dat er altijd misgaat in Utrecht, de vastgoed-neo-liberale wereld heeft het voor het zeggen en niet de wethouders of de gemeenteraad (te weinig kennis en kunde om hun werk te doen).

  Je hebt het over een gemeente waarin zelfs een ex-SP-wethouder zich in de luren laat leggen door de wereld van het grote geld en vele sociale woningen laat doorverkopen aan een saoedische sheik die er vrij sector van heeft gemaakt.

  Je hebt het over een gemeente die meerdere referenda naast zich neer legt en waar vooral geld verdienen het allerbelangrijkste is. De hogere middenklasse en wat wij nu de elite noemen, maakt het geen zier uit. Die kunnen Tuindorp, Oudwijk en het Wilhelminapark wel betalen en hebben geen last van de minpunten in de stad. Ze komen daar simpelweg niet.

 25. Uuutje

  @ Len

  Ik moest meer aan de moderne bedrijfskantine denken. Die zien er allemaal zo uit. Of het gemiddelde interieur van de SBS/ RTL kijker (oe, hier ga ik gedoe mee krijgen). Die mensen hebben natuurlijk zo her en der wat gestolen van de hipstercultuur (die ze eerst nog verafschuwden), maar het is het toch vooral net niet. Het is een vintagelook, maar niet vintage (maar hardstikke nieuw en dus niet duurzaam). De echte voorlopers in de samenleving en de mensen die echt verstand van interieur hebben zien dat dit het net niet is. Ik zie ook vooral tapijten en meubels uit het standaardassortiment (tegenwoordig) uit de brochures van de kantoormeubilair boeren.

 26. Moniek

  Ik heb een hekel aan naakt beton en leidingen in het zicht. Het ziet er opgeleukt uit, typisch door een designer. Maar OK, ieder zijn meug.

 27. Josje

  Tapijt op de vloer van hotelkamers is zo ranzig!!!!! (Als je bedenkt dat een schoonmaker 5 minuten de tijd krijgt per kamer> max).

  Net als allemaal van die extra dekens en kussen op de bedden (die nooit gewassen worden), alleen maar voor de luxe uitstraling, maar feitelijk is het hardstikke goor!

  In hotels is toch echt less is more!

 28. Johan

  @ Gert-Jan

  Jemig, dat maakt het nog erger. Het leek lelijk toe worden en het ís lelijk geworden.

 29. Tim

  Wat een pauper pand zeg en van binnen ook goedkoop.

 30. Tjeerd

  Onvoorstelbaar lelijk pand. wat een triestheid en armoede..

 31. Uuutje

  @ Gert-Jan

  Ook prettig om te lezen (ook voor alle reaguurders hier) dat het niet aan Groen Links ligt dat het mis gaat in de stad, zoals duidelijk te lezen is in je link.

  Quote uit de link:
  “Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat de wethouder bij de ontwikkelaar van het hotel op Rotsoord aandringt op vergroening van het bouwplan. Volgens GroenLinks, de fractie die het voorstel indiende, is het bouwplan nog ‘veel te stenig’.

  Eerder dit jaar nam raadslid Pepijn Zwanenberg (GroenLinks) het pamflet ‘Rotsoord groen!’ in ontvangst van Stadsinitiatief Rotsoord. Het voorstel van Zwanenberg om samen met bewoners en betrokkenen Rotsoord te vergroenen, werd overgenomen door de wethouder.”

 32. hilco

  Toch grappig dat een links college laagwaardig vliegtoerisme aanmoedigt om de stad net zo hard naar de knoppen te helpen als amsterdam. Overlast door toeristen, bullshit-winkels, laagwaardige trendy horeca, lege wegwerpcultuur, lelijke nieuwbouw door anonieme investeerders ipv woningen voor starters. Op zo veel mogelijk plekken budget-hotels ipv groen. En straks weer zo’n mooie plastic walvis in de gracht?

 33. Don

  Heel treffend @ Hilo ben het hartgrondig met je eens. Hoog tijd voor verkiezingen

 34. Ton

  @ Uuutje
  Juist, een ‘moderne’ bedrijfskantine.
  Mijn associatie was een ‘moderne’ supermarkt.
  De gloednieuwe ‘vintagelook’ made in PRC, zoals je die bij de Leen Bakker koopt.
  Of bij een ‘moderne’ winkeldecoratiewinkel. Betaalbare luxe.
  Maar goed, het zal wel een generatiekwestie zijn ?
  Blijkbaar vinden ‘millennials’ dit ‘erg fraai’, ‘wat een leuke inrichting!’, ‘Wat een tof interieur zeg ! , ….

 35. Willow

  @ Gert-Jan, goede vraag. Valt ook op dat het het noordgevel zoals toen getekend meer reliëf had en was speelser. Minder lelijk zeg maar. Weet iemand of de welstand kijkt of wat ingediend is wordt echter gebouwd? Ook is de kleur warmer in de ingediende tekening. Het is nu urinoir wit.

  https://www.duic.nl/algemeen/gemeenteraad-dringt-aan-op-vergroening-hotel-rotsoord/

 36. Uuutje

  @ Hilco

  De linkse partijen zijn helemaal geen voorstander van toerisme/ bull-shit winkels, laag-waardige trendy horeca, lege wegwerpcultuur, lelijke nieuwbouw, etc..Kap nou toch eens met die nutteloze links-rechts spelletjes en de verdere verspreiding van Fake News en desinformatie. De door jouw vermelde info is aantoonbaar onjuist en draagt alleen maar bij aan verwarring.

  Zo is er in Utrecht juist een verbod op uitbreiding van het aantal hotelkamers ingesteld, zijn er beperkingen op B n B’s en Air BnB’s gekomen, wordt er gewerkt aan een plan voor bewoningsverplichting bij aankoop van huizen, verbod op opkopen van woningen door beleggers e.d.. Ook wordt er gewerkt aan plannen om de kwaliteit van de winkels in het centrum te vergroten.

  Je kan eerder stellen dat er ondanks al deze maatregelen juridisch gezien weinig te regelen is om de door jouw genoemde kritiekpunten 100% effectief tegen te gaan.

 37. Uuutje

  @ Ton

  Het zijn helemaal niet de milennials die hier voor vallen, die prikken daar zo doorheen. Het is juist de generatie 45+ die hier voor valt. De burgerlijke generatie, of mensen diep uit de provincie. Mensen die dichtbij het centrum van Utrecht willen slapen tijdens een stedentripje.

  Dat is ook het bedrijfsmodel. We doen alsof we ons op jongeren richten, maar dan trekken we het publiek die niet meer jong zijn, maar zich nog jong willen voelen. In The Student Hotel wonen idd studenten, maar er slapen ook mensen die een decenium of wat ouder zijn, zo doorgaans. Al is The Student Hotel nog wel enigzins credible. Dat moet je ze nageven.

  Moksy is gewoon een opgepoetste van der Valk. De gemeente Utrecht is er gewoon vol ingetuind. In de verkooppraatjes van Marriot. En nu zit je met een doos opgescheept die net zo goed een distributiecentrum zou kunnen zijn. De gemeente Utrecht wilde iets hip and happenings en kregen een dorps hotel er voor terug. Ooit zong een Utrechtse zanger iets over “een dun laagje crhoom”.

 38. Bok

  Het verbaast me dat aan de station zijde geen grote ramen zijn gemaakt evt met een leuke bar die over de stad heen kijkt.
  Andersom, vanuit de binnenstad staat het gebouw half in de weg van de mooie watertoren helaas. Ook nu zou een open gevel de dichte betonnen wand wat vriendelijker kunnen maken.

 39. Martijn

  De kale gevel met nepramen aan de noordkant is zonde; die straalt helemaal uit naar de Ooster- en Westerkade tot het Ledig Erf aan toe. Je hád daar een mooi uitzicht op de watertoren, maar die valt nu een beetje weg…

 40. Barend

  @ willow

  Ontwikkelaarstruc. Je vraagt en krijgt vergunning op een ontwerp. Vervolgens kleed je het ontwerp zoveel mogelijk uit.
  Zodanig dat het maximaal kostenefficiënt wordt, maar toch niet buiten de verleende vergunning valt.
  Ziedaar: Moxy hotel Utrecht.

 41. G.H.

  Toch wint dit architectonische wangedrocht het van de Neudeflat, want er is geen stukje historisch Utrecht voor weggemaaid.
  Een soort van Songfestivalinzending: zelfs met nul punten hoef je geen laatste te worden.

 42. Ton

  @ Uuutje
  Ah, het ‘Renault Clio Effect’.

 43. WvR

  @G.H.:
  Dan heb ik liever de Neudeflat. Mooi is’ie niet, maar d’r zat in ieder geval nog een gedachte, een stijl, en een tijdsgeest achter, een nieuw idee van bouwen.
  Hier zit helemaal niks achter. Geen gedachte, geen geest, geen stijl, niks. Nul.

  Op alle fronten, met alle mogelijkheden, wensen en visies die er waren, een volledige, totale mislukking.

  Het had ergens op een industrieterrein of als motel bij een snelwegafrit nog kans gemaakt op een “niet mooi, maar ze hebben er tenminste nog geprobeerd er iets van te maken”.

  Drie keer niks.

 44. Ton

  ‘Renault Twingo Effect’, uiteraard.

 45. Michiel

  En onwaarschijnlijk lelijk gebouw, maar past daarmee wel enigszins bij de rest van het nogal zielloze nieuwe Rotsoord. Postmoderne golfplatenarchitectuur. Dat er naar de binnenstad toe een hoge blinde muur is gebouwd is helemaal bizar. Zowel de mensen van de gemeente die dit soort dingen goedkeuren, als de architecten die het ontwerpen, zijn totaal losgezongen van de echte wereld van normale mensen.
  Van alle nieuwbouw die er de afgelopen tien jaar is bijgekomen in Utrecht kan ik maar weinig bedenken dat er een beetje ok uitziet.
  Op naar het volgende gedrocht!

 46. Miffy

  @Michiel
  Inderdaad weer een epische faal van ons deskundige en betrokken. gemeentebestuur dit gedrocht dat geheel naar de wensen van de millennial (mag ik een teiltje) is opgezet en ingericht. Zo jammer dit.

 47. Pol

  Mooie reclame voor een foeilelijk pand

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).