Na jaren weer horeca in pand aan de Twijnstraat in Utrecht waar café Boothill zat Na jaren weer horeca in pand aan de Twijnstraat in Utrecht waar café Boothill zat

Na jaren weer horeca in pand aan de Twijnstraat in Utrecht waar café Boothill zat

Na jaren weer horeca in pand aan de Twijnstraat in Utrecht waar café Boothill zat
Na jaren zonder invulling lijkt er een nieuwe huurder gevonden te zijn voor het horecapand Twijnstraat 5, en wel Bagels & Beans. Meer dan twintig jaar was hier café Boothill gevestigd, een bruine kroeg waar veel hard rock en metal-muziek werd gedraaid. In 2017 moest die zaak echter de deuren sluiten.

Na jaren zonder invulling lijkt er een nieuwe huurder gevonden te zijn voor het horecapand Twijnstraat 5, en wel Bagels & Beans. Meer dan twintig jaar was hier café Boothill gevestigd, een bruine kroeg waar veel hard rock en metal-muziek werd gedraaid. In 2017 moest die zaak echter de deuren sluiten.

Boothill Saloon in de Twijnstraat was lang een bekend café onder liefhebbers van hardere gitaarmuziek. De rock- en metalkroeg opende in 1996 de deuren. In september 2017 kwam daar een einde aan, de toenmalige uitbater liet aan DUIC weten dat het huurcontract niet meer verlengd zou worden, het zou om een geldkwestie gaan.

Tekst gaat verder onder afbeelding

De voormalige Boothill Saloon op de Twijnstraat.

Sindsdien heeft het pand geen andere invulling meer gehad. Wel zijn er verbouwingen geweest op het adres en is er in 2020 een splitsingsvergunning aangevraagd. Tegenwoordig zitten er twee woningen boven het voormalige café. De woonruimtes zijn afgelopen jaren volledig gerenoveerd.

Sinds kort zijn de ramen van de horecazaak beplakt met de aankondiging dat er een vestiging komt van koffieketen Bagels & Beans. Deze firma heeft tientallen zaken in Nederland.

20 Reacties

Reageren
 1. Lot

  Ik roep al jaren.. was er maar een “Bagels & Beans in de Twijn!” Echt een perfecte plek voor zo’n keten 😂

 2. Meneer Wong

  He getverredemme, een bagel & beans! Utrecht heeft behoefte aan goeie kroegen. Niet dit soort 9-17 uur horeca.

 3. Don

  Jammer weer geen Nutella winkel zou goed passen bij de historische binnenstad van utrecht. Hebben ze in 020 ook goede ervaring mee toeristen zijn er dol op.

 4. William

  Fantastisch zeg, lekker onderscheidend. Goed voor onze Vinex bezoekers en BBB mensen. Lekker simpel en overal hetzelfde. Wat een armoede zeg.

 5. Wim

  Ooit was de Twijnstraat een onderscheidende straat met authentieke winkels. Door de komst van dit soort ketenzaakjes wordt het helaas steeds meer eenheidsworst. Diende zich hier nou niets beters aan?

 6. henk

  Fijn dat er eindelijk weer wat met het pand gebeurt. Jammer dat het weer een keten is en niet een leuk eigenzinnig bedrijf.

 7. Kevin

  En dan ook maar een Anne & Max zo’n lekker orgineel enauthentiek koffietentje🙈

 8. Annemarie

  Wat treurig, zo’n inspiratieloze keten in de Twijnstraat. Om te janken. 😩

 9. Kaat

  Beter dan leegstand zullen we dan maar denken.

 10. Moniek

  Als ik de reacties hierboven zie, is B&B geen lang leven beschoren. Ik drink wel ergens anders koffie.

 11. Lisa

  @ william

  Met wat voor een dedain praat jij eigenlijk over andere mensen? Jij bent zo iemand die zich dus duidelijk verheven voelt boven anderen, puur op basis van je culturele smaak.Je denkt je zo beter te kunnen en mogen voelen dan anderen?

  Best verwerpelijk, denk je ook niet? Dat je zelf ook gewoon een überconsument bent die in jouw segmenten consumeert (kleine “authentieke” zaakjes, die net zo goed voor winst uitgebaat worden door geslepen ondernemers die zich als hip en lokaal voor doen, maar waar even zo vaak investeerders, “suits”, achter zitten) om zodoende een imago bij elkaar te consumeren ontgaat je volledig. Je consumeert waarschijnlijk ook gewoon films, muziek, series en boeken. Zaken waar vaak dikke strategiën en campanges achter schuil gaan. Big co-operations die zich voordoen als klein en onafhankelijk.

  Er is niks mis met een Bagels en Beans. Prima koffiezaakje. En als je zo’n moeite hebt met ketens, jij komt nooit in de AH daar? Of het LHC (ook een keten, welliswaar een lokale).

  Lekker makkelijk om mensen die niet in je straatje passen meteen als BBB’er weg te zetten. Nee daar wordt de wereld beter van. Hokjesdenken, veroordelen, oordelen, mensen weg zetten. Zo verlies je wel de mens (achter de mens) uit het oog, de verschillen tussen mensen afzonderlijk, de nuances. Waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen, lijkt vaak gemakkelijk te verklaren, maar is het niet. Zo veel (interessante) verhalen die een mens maken, zo veel dingen die mensen mee maken, maar jij zet mensen liever weg op basis van stereotyperingen, om jezelf beter te voelen. En daarna luister je niet meer naar die mensen die je hebt weggezet. Heb je simpelweg geen interesse meer in ze.

  Je hebt nog veel te leren beste William, over het leven en over de medemens. Het wegzetten van mensen gaat je niet helpen om een beteknisvol leven met andere mensen te leiden. De mensen die jij als de jouwe beschouwt, gaan jou misschien op een zeker moment wel keihard laten vallen, als je even niet meer in hun straatje past of meedenkt. Misschien ben je daar wel structureel bang voor en ben je daarom maar gaan afgeven op mensen buiten je eigen groep? Wie zal het zeggen?

  En dan noem je jezelf zeker links of progressief? Heb je nu nog niet door dat door dit soort gedrag en uitspraken steeds maar meer mensen (onterecht ook nog eens) een hekel aan “links” krijgen?

  Ik zal je eens wat vertellen. Zo’n 10-14 jaar geleden kwam ik, nog lekker jong en fris, ook in een aantal van die zogenaamde hippe koffiezaakjes die toen allemaal oppopten. Ik dacht dat een aantal van die zaakjes gerund werden door inhoudelijk interessante mensen die anders waren dan de mainstream mens. Al snel kwam ik er achter dat de het merendeel van de toen opkomende hipsters in Utrecht zeer oppervlakkige mensen waren. Vaak alleen maar bezig met een lifestyle voor hun image. De ondernemers wilden gewoon geld verdienen. Ze wilden alleen maar onderscheidend zijn ten opzichte van anderen om zichzelf beter te voelen. Leeg. Bij de meesten was weinig inhoud te ontdekken. Zich helemaal verliezend in de horeca, het nachteleven en drank en drugs, studie vaak verklotend, omdat ze geen zin in het leven konden ontdekken, en maar dooremmerede in horecabaantjes al carrierre, deel uitmakend van de ons kent ons kliekjes die Utrecht rijk is.

  Was je in hun ogen dan weer te anders dan zij zelf waren, dan werd je gewoon keidhard buiten gesloten en niet voor vol of als mens aangezien. Zitten bij die koffietentjes en luisteren naar al die loze gesprekken en naar al dat domme commentaar werd erg vermoeiend. Zeker als je als betalend klant niet vooor vol werd aangezien, door de tot zichzelf verklaarde trendsetters (maar eigenlijk domme trendvolgers) omdat je niet tot de kliekjes behoorde. En vaak ook nog arrogant genegeerd werd en oninteressant “geholpen” werd als klant/ bezoeker/ gast.

  Ik ben toen inderdaad mijn heil gaan zoeken in de wat meer gemiddelde koffietentjes. En wat een verademing. Vaak heerlijke rustige muziekjes op. Personeel dat je vriendelijk helpt, toevallig omdat ze hun werk leuk vinden, geen onderscheid maakt tussen klanten en graag een zakcentje wil verdienen, i.p.v, zo cool en arrogant mogelijk te zijn. En daar kom ik voor. Rust en koffie en geen gezeik.

  Overigens, die zogenaamd zichzelf afzettende jonge mensjes in Utrecht komen gewoon uit hele nette, iberale, soms nog best wel conservatieve gezinnetjes van hoog opgeleide goed verdienende ouders. Zij kunnen vaak lekker recalcitrant doen, omdat ze financieel op weg zijn/ worden geholpen met het geld dat ze zogenaam verafschuwen. Lekker gebruik maken van je privileges toch? Als je het op eigen kracht niet helemaal kan bolwerken? Dan zijn pappie en mammie ineens heel handig. Maar dan wel jezelf op de borst slaan als je succes hebt.

  Binnen no time wordt een flink deel van deze jongeren precies, zoals hun ouders. Het begint met progressief-liberale gedachtes en hoog opgeleide vormen van vermaak zoeken en de daarbij behorende mensen in je vriendenkring opnemen. Daarna ga je jezelf conformeren aan kapsels, kleding, vrije tijdsbestedingen, etentjes en voor je het weet ben je zelf de gemiddelde zich niet onderscheidende Yup geworden die je altijd zo verafschuwde. Inclusief consumentenpatroon dat je moet volgen en daar heb je dan weer een goedbetaalde baan voor nodig, in bijv. marketing (zelden zo’n inhoudsloze functie meegemaakt in mijn werkende leven).

  Bagels en Beans is trouwens ooit als 1 zo’n onderscheidend koffiezaakje opgericht, alleen dan 14-15 jaar voor de tijd van de hipsters. Zo iemand (2 mensen) heeft alleen van zijn kleine koffiezaakje een keten kunnen maken.

  “…die werd opgericht in 1996. In januari van dat jaar openden oprichters Ronald Bakker en Ninande Thio het eerste filiaal aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam.”

  @Mensen die commentaar hebben op dit type horeca.

  De eigenaar van het pand, zijn eigendom, heeft 2 apartementen boven de zaak gerealiseerd. Avondhoreca en nachthoreca bijt zich nogal met de bewonetrs van die apartementen. Daghoreca tot 17 uur is dan meer geschikt. De Saloon had daar in eerste instantie kunnen blijven, maar er waren meerdere conlficten met de pandeigenaar. Hadden ze zelf maar pandeigenaar moeten zijn of worden in de tijd dat dit nog kon in die buurt. Zo’n 20 -25 jaar geleden.

  @Rechtse reaguurders die nu ineens commentaar hebben op de invulling van de Twijnstraat

  Dit is nu hoe kapitalisme werkt. Dat waar jullie zo’n fan van zijn. Lokale ondernemers maken een in eerste instantie vervallen straat leuk en dan komt het grote geld (of er worden zogenaamd lokale ondernemers in zo’n straat of buurt gedropt door het grote geld). De eigenaar van het pand heeft nu gewoon huurders gevonden die de marktconforme prijs willen betalen. Ben je daar tegen, moet je misschien je eigen politieke ideëen en gedachtes eens onder de loep nemen. Misschien ben je dan wel niet zo rechts als je eigenlijk bent of denkt te zijn.

 12. Binnenstadbewoner

  Een uitstekende invulling. De binnenstad moet het hebben van dagjesmensen en die willen dit. Doordeweeks / overdag waarschijnlijk behoorlijk goede klandizie van studenten die hier afspreken of graag met hun laptop aan een tafeltje willen zitten, zoals bij andere Bagels & Beans.

 13. W

  Ik snap helegaar niks van binnenstadbewoner: de ene keer geeft ie af op al die toeristen en dan is ie weer blij met de dagjesmensen…. Zijn er meerdere binnenstadbewoners op dit forum?

 14. Binnenstadbewoner

  @ W

  Ja, echte en trollen. Groet, een andere binnenstadsbewoner.

 15. Binnenstadbewoner

  @ W: ik ben een binnenstadbewoner pur sang. Woonachtig in postcodegebied 3512. Post hier regelmatig. Dagjesmensen zorgen voor ontzettend veel werkgelegenheid. In winkels, horeca, musea, OV etc. etc.. Hun komst zorgt ervoor dat de economie van de binnenstad en daarmee van Utrecht goed draait. En dat is gewoon heel positief. De keerzijde is veel drukte en daarmee soms overlast. Overal waar ‘te’ voor staat, is niet goed. De binnenstad kan ook aan eigen succes ten onder gaan, zoals dat het te druk wordt, te veel overlast en onveiligheid ‘s nachts of een soort pretparkachtig openlucht museum wordt. Ook moet het voor binnenstadbewoners leefbaar blijven. Het is een wankel evenwicht. Tot dusver gaat het goed. De binnenstad is de afgelopen 25 jaar enorm verbeterd, zowel qua commercie als voor bewoners.

  Om even bij dit topic van Bagel en Beans in Twijnstraat te blijven, dit is voor iedereen heel positief. Het is daghoreca. ‘s Ochtends gaat men open en aan het eind van de middag sluit men weer. Geen harde muziek, geen dronkaards, geen agressie en geen rotzooi voor de deur. Hooguit dat dit een beetje extra overlast oplevert wat betreft te veel fietsen voor de deur maar dat type overlast is peanuts.

 16. Scherpschutter

  Vast ook wel meerdere scherpschutters, Willem. Groetjes Theo

 17. Willem

  @ Theo

  Scherpschutter lijkt met wnterreces.

 18. W

  Lisa, dank voor de vermakelijke doch wat lange lap tekst. Vind je het alleen niet ironisch dat je William aanvalt op zijn vermeende dedain, om vervolgens wat dat betreft zelf alle registers open te trekken? Ik zal je eens wat vertellen, je hebt nog veel te leren, zij hipsters dit, jullie reaguurders zo, om en passant ook nog eens je eigen sores ten aanzien van “links” op hem te projecteren. En dat allemaal op basis van twee regeltjes tekst.

  En LHC in één adem met AH en B&B (80 vestigingen) als keten noemen vond ik overigens de beste grap je in je verhaal.

 19. George

  @ Lisa
  Goed bezig – een van de oudste straten Utrecht de Twijnstraat komt er graag voor films van het Louis Hartlooper Complex, de Keurslager en de bloemenwinkel en de Jumbo af en toe voor kleine boodschappen en niet te vergeten de Bierverteller ook in de Twijnstraat en nu Bagel 🥯 Beans. Ps als die open gaat binnenkort ga ik Goedemorgen Onbijtje bestellen daar 😃 .

 20. André

  Ja hier ook een binnenstadbewoner … tja, Bagels & Beans … een franchise-concept voor ondernemers die zelf niet iets creatiefs kunnen bedenken… ik had veel liever een eigen concept gezien zoals Keek die ook in de Twijnstraat zit … of zeg een zaak waar je en kan zitten en bijvoorbeeld LP’s kan kopen (die zijn weer helemaal hot and happening) of een mini-bibliotheek … of weet ik wat … iemand met ideeën en hart voor de zaak en niet een keten … ketens genoeg in Hoog Catharijne en de rest van de binnenstad … de Twijnstraat zou een eigen karakter moeten hebben … als er straks allemaal ketens op een rij zitten heb je niets anders dan een openlucht-Hoog Catharijne …

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).