Nieuw café-restaurant SAAR opent deuren aan de Catharijnesingel - De Utrechtse Internet Courant Nieuw café-restaurant SAAR opent deuren aan de Catharijnesingel - De Utrechtse Internet Courant

Nieuw café-restaurant SAAR opent deuren aan de Catharijnesingel

Nieuw café-restaurant SAAR opent deuren aan de Catharijnesingel
De zonwering met de naam van het oude restaurant wordt binnenkort vervangen. Foto's: Bo Steehouwer/DUIC
Een nieuw café-restaurant heeft aan de Catharijnesingel de deuren geopend: SAAR. Eerder was hier restaurant Amerikana gevestigd, daarvoor Het Gerecht. De nieuwe eigenaren Sandra en Ramon hebben er het volste vertrouwen in: “We willen de drempel laag houden: je kan altijd binnenkomen voor lunch, diner, maar ook voor een glas wijn en een kop koffie.”

Een nieuw café-restaurant heeft aan de Catharijnesingel de deuren geopend: SAAR. Eerder was hier restaurant Amerikana gevestigd, daarvoor Het Gerecht. De nieuwe eigenaren Sandra en Ramon hebben er het volste vertrouwen in: “We willen de drempel laag houden: je kan altijd binnenkomen voor lunch, diner, maar ook voor een glas wijn en een kop koffie.”

De kaarsen op de tafeltjes branden al en Ramon is bezig in de keuken. Achter de bar is Sandra koffie aan het zetten. “Ook een chocolaatje erbij?” Natuurlijk. De kersverse eigenaar van het hoekpand aan de Catharijnesingel vertelt met een lach op haar gezicht over de nieuwe zaak. “De buurt was enthousiast: er is behoefte aan even lekker een borreltje drinken, een hapje erbij en ook gewoon na een uur weer weg kunnen gaan.”

Goed verhaal
Sandra en Ramon, inmiddels goede vrienden, werkten eerder met elkaar in bar De Zwarte Vosch. Sandra als manager en Ramon als chef. “Dat was een hele goede combi. Met tien jaar ervaring weet ik dat het tussen de keuken en bediening erg kan botsen. Bij Ramon was dat helemaal niet het geval. Hij wist van mijn droom om iets voor mezelf te starten. Toen ik ging zoeken naar een locatie was hij heel begaan. Toen we hier kwamen, wist ik meteen: dit wordt het.”

Over het aanbod van hun café en restaurant waren ze het gauw eens. “Wij vinden het heel belangrijk dat we weten waar onze producten vandaan komen; dat ze ‘schoon’ zijn”, legt Sandra uit. “We hebben er een goed verhaal bij: als we bijvoorbeeld een stuk vlees op het bord leggen, weten we dat er goed is omgegaan met het dier.”

Hetzelfde geldt voor de kazen: “We besteden er echt aandacht aan om een mooi kaasje te vinden.” Zodra ze over hun wijnen begint, wordt haar lach nog groter. “Het is fantastisch om te zien wat de kleine wijnboeren en -huizen maken. Dat is de oudste manier van wijn maken: zonder toegevoegde sulfieten. Het is puur sap wat je drinkt, met alcohol, maar zo mooi in balans. We hebben niet alleen natuurwijn, want het is heel uitgesproken. Ik vind het een feestje in je glas.”

Rommelig
“De opening op 1 november hebben we niet aan de grote klok gehangen, omdat we het fijn vonden om rustig op te starten. We hopen dat we na de officiële opening aanstaande zaterdagavond lekker kunnen gaan knallen. We gooien niet meteen de deur dicht nadat de laatste gast weggaat, dat geeft een gekke indruk. Dan blijven we gewoon nog even aan de bar hangen. Het is hier knus en warm, een beetje rommelig, maar dat vinden we allemaal wel gezellig.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).