Nieuw horecapaviljoen van Utrechtse Horeca Groep opent aan de Haarrijnse Plas Nieuw horecapaviljoen van Utrechtse Horeca Groep opent aan de Haarrijnse Plas

Nieuw horecapaviljoen van Utrechtse Horeca Groep opent aan de Haarrijnse Plas

Nieuw horecapaviljoen van Utrechtse Horeca Groep opent aan de Haarrijnse Plas
Aan de Haarrijnse Plas komt een nieuw horecapaviljoen. Dit paviljoen wordt ontwikkeld door Utrechtse Horeca Groep. Het zal de plek innemen van het huidige Key West Beachhouse, dat na tien jaar plaats maakt voor een nieuwe ontwikkeling. Ondernemers hadden tot 21 maart 2024 de mogelijkheid om hun plannen voor deze locatie in te dienen. De opening is gepland voor het zomerseizoen van 2025.

Aan de Haarrijnse Plas komt een nieuw horecapaviljoen. Dit paviljoen wordt ontwikkeld door Utrechtse Horeca Groep. Het zal de plek innemen van het huidige Key West Beachhouse, dat na tien jaar plaats maakt voor een nieuwe ontwikkeling. Ondernemers hadden tot 21 maart 2024 de mogelijkheid om hun plannen voor deze locatie in te dienen. De opening is gepland voor het zomerseizoen van 2025.

Er komt een nieuw horecapaviljoen aan de Haarrijnse Plas. Dit paviljoen wordt ontwikkeld door Utrechtse Horeca Groep, die in 2021 werd opgericht door Perry Overeem, Marco van Basten, Edwin Oosterlaar, Frank Rijkaard en Barry Atsma. Onder meer Bar Basta, HAL22, Kortjak en Dengh zijn onderdeel van Utrechtse Horeca Groep en daar wordt nu horecapaviljoen Haareind aan toegevoegd. Het ontwerp van het paviljoen is van het Utrechtse bureau MONK Architecten.

Key West Beachhouse

Horecapaviljoen Haareind komt straks op de plek waar nu Key West Beachhouse zit. Dit gebouw is in 2014 voor een periode van 10 jaar ontwikkeld. Nu deze 10 jaar voorbij zijn, moet de gemeente volgens het Didamarrest alle geïnteresseerde ondernemers de mogelijkheid geven om hier een horecapaviljoen te ontwikkelen. Tot en met 21 maart 2024 konden ondernemers hun plan indienen. 

Key West Beachhouse heeft in een gesprek met de gemeente de wens benadrukt terug te keren en is een van de drie partijen die een plan heeft ingediend. De plannen zijn door de gemeente onder meer beoordeeld op hoe het ontwerp eruitziet en duurzaamheid. Utrechtse Horeca Groep heeft met het ontwerp voor het paviljoen ‘Haareind’ de hoogste score behaald in de selectieprocedure. De overdracht is op donderdag 27 juni door beide partijen ondertekend. 

“We zijn vereerd met deze toewijzing om in Utrecht een nieuw en duurzaam strandpaviljoen neer te zetten,” aldus Perry Overeem namens de Utrechtse Horeca Groep. “Een plek waar de natuurlijke omgeving wordt omarmd en waar mensen van alle leeftijden en achtergronden kunnen ontspannen, socializen en een leuke tijd hebben. Dat is immers waar een strand met een bijhorend paviljoen voor is bedoeld. Onze missie is om de favoriete plek te zijn van onze gasten en medewerkers. Dit gaat op deze hotspot vanaf volgend jaar zomer zeker lukken.”

Ontwerp

Volgens de gemeente sluit het gebouw ‘naadloos’ aan op de omgeving dankzij de houten gevel en de ronde vormen die doen denken aan een ‘boom’ constructie. Het horecapaviljoen heeft een ‘uitnodigend karakter’ en is zo ontworpen dat het meerdere richtingen op kijkt, met name naar het strand en de boulevard. Daarnaast is het een duurzaam ontwerp, voorzien van een natuurdak en verblijfplaatsen voor vleermuizen. Hierdoor voldoet het ontwerp aan de eisen van de gemeente.

De teleurstelling over het niet winnen van de selectieprocedure was groot voor Key West Beachhouse volgens de gemeente. “We blijven de komende maanden in contact met Key West om de planning en de afronding van de 10-jarige overeenkomst te bespreken.” De komende tijd wordt het schetsontwerp, in samenwerking met de gemeente Utrecht, uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Eind van het jaar wordt het huidige paviljoen gesloopt en begin 2025 start de bouw aan het definitieve horecapaviljoen. Het streven is om voor het zomerseizoen van 2025 open te gaan.

 

23 Reacties

Reageren
 1. Ouwe

  Mooi ontwerp hoor, maar is het niet duurzamer om het oude te laten staan?

 2. Nor

  Tuurlijk is het duurzamer om iets te laten staan en niet iets onnodigs nieuw te bouwen. Hopelijk gaat er een hoop van het bestaande hergebruikt worden, dan is men duurzaambezig. Reken alles door en waarschijnlijk is dit nieuwe pand pas over 10 jaar neutraal tov de energie die erin gestoken is om het te bouwen. Dan is het misschien weer tijd voor een nieuw pand. Ach geld moet rollen en duurzaam is ook maar een vaag begrip.

 3. fam Ho

  Het zijn natuurlijke slimme heren, maar misschien is dit ook wat ouderwets afschrikwekkend kapitalisme? Maar natuurlijk vrije keus om sel of niet mee te doen san de terassenhype.

 4. de Kreek

  Het is nu al duur daar en dat zal zeker niet veranderen na nieuwe bouw en betaald parkeren. Ik rijd wel een stukje verder naar Maarsen, gratis parkeren en goedkoper.

 5. Eric

  Nou lekker dan, heb je als Key West de laatste 10 jaar tonnen geïnvesteerd zeg de Gemeente Utrecht, jammer, maar we gaan door met een nieuw bedrijf!

  Van enige empathie en dank vanuit de Gemeente is totaal geen sprake.

  Een grote schande dat dit blijkbaar zomaar kan.!

 6. Kakhiel

  @krekie: okeee doei! Voor iedereen gezelliger!

 7. Steven

  Mijns inziens was er best ruimte om twee strandtenten te hebben hier. (verspreid of niet) Zou een beetje marktwerking dan niet werken tot een hogere service en betere betaalhaarheid?

 8. Mooi Ontwerp!

  Hoe meer het op echte zee strand ontwerp en sfeer lijkt destebeter !

 9. Bart

  @Eric: zeker zuur voor Key West, maar de gemeente is nu eenmaal wettelijk verplicht om na tien jaar een nieuwe aanbesteding te doen waar iedereen een plan voor kan indienen. Key West wist vanaf het begin dat het risico bestond dat ze er na tien jaar weg zouden moeten. Het incalculeren van dat risico hoort ook bij ondernemen.

 10. Jac

  Is er dan niet één ambtenaar in Utrecht die beseft dat de huidige ondernemer die na 10 jaar lang zijn ziel en zaligheid in zijn zaak stopt van de ene op de andere dag mag oprotten? Schaam je Utrecht!

 11. Bart

  @Jac: je roept maar wat, zie mijn reactie op het bericht van Eric, die het ook al zo zielig vindt voor Key West. Zuur voor die ondernemer? Jazeker. Maar dat risico hoort ook bij ondernemen.

 12. Wies

  Vinexhoreca voor een Vinexstrand in een Vinexwijk.

 13. de kreek

  Kakhiek@h@ Inderdaad, maar ik houd niemand tegen die van zijn overtollige geld af wil en als ik u zo hoor, weet ik gelijk wat de derde reden is om daar geen plaatst te nemen.

 14. fam Ho

  Zijn/komen er ook nog vrije picknicktafels (met uitsparing voor je eigen parasol). En mag je daar dan ook nog eigen broodjes opeten en liefst ook gewoon eigen wijn drinken?

 15. JdV

  @jac: is er dan geen enkele reaguurder die beseft dat de ondernemer al 10 jaar lang weet dat het in principe per 1 juli 2024 stopt? De ondernemer maakt een calculatie op basis van 10 jaar. Heeft ie dat goedgedaan dan loopt hij of zij binnen. Wederom 10 jaar is dan een bonus, niets meer dan dat. Goed dat nu iemand anders het mag gaan doen, zo bijzonder was het niet bij key west. Behalve bijzonder duur, dat wel.

 16. Kakhiel

  @krekie: het klotst hier tegen de plinten dus no worries man! Jij sterkte!

 17. Eric

  # Bart

  Ben jij soms raadslid?

  @ Hetzelfde als ook met de marktkramen. Je verschuilen achter EU regels, daarom graag minder bemoeienis EU…dit is weer zo’n voorbeeld!

 18. W

  @fam Ho: Er ligt een heel strand naast aan weerszijden waar je helemaal los mag gaan. Wat openbare picknickbanken zou overigens geen slecht idee zijn.

 19. Bart

  @Eric: ik ben geen raadslid, ook niet soms. Wat jij verschuilen noemt is gewoon de wettelijke aanbestedingsregels volgen. Key West kreeg een vergunning voor 10 jaar, en wist dus dat de mogelijkheid bestond dat het na 10 jaar op zou houden. Daar houdt de ondernemer als het goed is rekening mee in zijn businessplan. Wat jij ervan vindt is totaal irrelevant.

 20. de kreek

  Krakhiel@ ha, ha, ha.

 21. Rik

  Duurzaam, lijkt op een boom , vleermuizen, wat een gelul allemaal, denk je nu echt dat die vleermuizen in die disco dreunen van het teras ook maar 1 moment een oog dichtdoen , Het is gewoon het grote geld dat 2 x zoveel heeft geboden dan key west en niks anders.
  Jammer dat een pionieren ondernemer zo wordt beloond, maar ja , het gat van Jet moet worden gedicht

 22. Antje

  Wat jammer dat een eigenzinnige, populaire en ontmoetingsplek met veel mooie herinneringen weg valt. In plaats daarvan een standard horeca. Had dit er niet naast elkaar kunnen blijven bestaan? – Er lijkt genoeg animo en klandizie

 23. Sannekesan

  Super duurzaam? Eerst een nog functionerend gebouw slopen en dan maar even een ‘duurzaam’ gebouw plaatsen..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).