Nieuw restaurant Koenraad aan Voorstraat: ‘Geen hypes en trends maar gewoon lekker eten’ | De Utrechtse Internet Courant Nieuw restaurant Koenraad aan Voorstraat: ‘Geen hypes en trends maar gewoon lekker eten’ | De Utrechtse Internet Courant

Nieuw restaurant Koenraad aan Voorstraat: ‘Geen hypes en trends maar gewoon lekker eten’

Nieuw restaurant Koenraad aan Voorstraat: ‘Geen hypes en trends maar gewoon lekker eten’
Koenraad is een nieuw restaurant aan de Voorstraat in Utrecht waar voorheen De Rode Vosch was gevestigd. Het nieuwe restaurant wil een glas goede drank en een bord goed eten aanbieden in een stad waar veel aanbod is van, zoals ze bij Koenraad zeggen, ‘trends die gehyped worden en hypes die trends zijn’.

Koenraad is een nieuw restaurant aan de Voorstraat in Utrecht waar voorheen De Rode Vosch was gevestigd. Het nieuwe restaurant wil een glas goede drank en een bord goed eten aanbieden in een stad waar veel aanbod is van, zoals ze bij Koenraad zeggen, ‘trends die gehyped worden en hypes die trends zijn’.

Op vrijdag 8 november gaan de deuren van Voorstraat 14 open. Gastheer Koenraad wil ‘gewoon lekker eten’ meer ruimte geven in Utrecht en gaat daarom terug naar de basis met een glas goede drank en een bord goed eten.

Eigenaar Koen Hendriks kiest bewust voor lokale leveranciers waar mogelijk en chefkok Robin van Groenestijn werkt met klassieke ingrediënten met een eigentijdse draai. Het interieur in het monumentale pand is modern en de medewerkers ‘oprecht vriendelijk zonder pretentie’.

“We gaan met Koenraad Utrecht terug naar de basis van een goede avond uit voor lekker eten met mooie wijnen en bieren”, aldus de horecaondernemer. Op de eerste spijskaart staan gerechten met poon, fazant of ossentong en vegetarische gerechten met aubergine of BBQ-courgettes.

17 Reacties

Reageren
 1. G.H.

  Dat klinkt veelbelovend.

 2. Berend

  Een glas goede drank, wat is dat nu weer? Verder succes, ik zal de menukaart gaan bekijken. Een vriendelijke bediening zorgt voor een enorme gunfactor!

 3. Jelle

  Wat een verademing, deze insteek. En dit taalgebruik. ik ga snel eens kijken.

 4. wollie

  Heb hier sinds ik in Utrecht woon vijf keer gegeten, maar nooit bij dezelfde naam :p wel schattig pandje

 5. R

  14 jaar geleden had ik in dat restaurant een date. Je kon er ouderwets goed Hollands eten : nieuwe oogst aardappelen, groente, vlees, met een prima aanbevolen wijn erbij. Jammer dat de laatste eigenaar een heleboel originele bouwdelen/ wanden uit het pand heeft gesloopt om ruimte te maken voor tafeltjes, maar verder klinkt het alsof we 15 jaar terug gaan in de tijd. Zal tzt de menukaart ook zeker weer bekijken.

 6. Annechien Wieringa

  Hopelijk realiseert Koenraad zich dat
  D Coninck van Poortgael’ een Rijks- monument is. Toen mijn Vader ( Jacob Wieringa) dit pand in de 60e jaren kocht is hij ongeveer 20 jaar bezig geweest om dit pand (zonder subsidie!) weer in oude luister te herstellen. Waar tot heden bijna niets meer van te zien is.

 7. Cico

  Ah, ‘De doe maar gewoon, dat is gek genoeg’ trend is weer terug

 8. Erwin

  Vooralsnog vind ik de menukaart tegenvallen. Dat kan stukken beter Koenraad!

 9. Scherpschutter

  Deze tent gaat het niet lang redden, vreesik voor de eigenaar. Als je de gemiddelde Utrechter vertelt dat je ‘gewoon lekker eten’ serveert, dan zal de gemiddelde barbaar die de Utrechter op culinair gebied is dat vertalen naar ‘stamppot met een gehaktbal voor 10 Euro met een bakje fabrieksroomijs na’, niet naar een poontje, ossentong of fazant.

  In Amsterdam of Rotterdam zou dit wel kunnen werken. In het culinair failliete Utrecht? Gedoemd om te mislukken…

 10. MJPD

  @Scherpschutter
  Lekkere quasi-elitaire reactie weer. Maar op Internet kan je vanaf de zolderkamer van alles en iedereen zijn, toch? Waarom niet gewoon naar 020 of Rotterdam verhuizen, scheelt u een hoop ergernis.

 11. Scherpschutter

  *Geeft MJPD een aai over zijn bolletje*

 12. Tommy en anika

  Goed spul kan ik me herinneren
  Pippi langkous liep er mee tegen de muur.koenraads kleefpasta

 13. Kadoendra

  @Tommy en Anika

  Koenraads kleefpasta, schitterend en bedankt voor het geestelijke reisje back in time!

  Overigens heeft mijn moeder voordat ik geboren was er over na zitten denken om mij Koenraad te noemen, maar daar is zij snel vanaf gestapt daar zij de Oorlog had meegemaakt en dus de associatie maakte met Koenraad van de Arbeidsdienst.

  https://www.vakbewegingindeoorlog.nl/afbeeldingen/meldt-u-aan-zegt-koenraad-van-arbeidsdienst

 14. Kadoendra

  @Annechien Wieringa

  Beste Annechien,
  Laat je vader weten dat voor een mooie en interessante Stad/maatschappij mensen met een visie en idealen de mensen zijn die er toe doen!

 15. wollie

  serveren ze dat ook, kleefpasta?

 16. Jeroen

  Lokaal, seizoensgebonden en klassiek met een eigentijdse draai zijn typisch trends. Ook de hype om geen gerechten te noemen maar slechts: biet | gerookte boter | rode bessen wordt niet geschuwd. Dat gezegd hebbende zal ik Koenraad zeker eens een kans geven. Restaurants zonder hamburger of pulled pork zijn dun gezaaid in Utrecht..

 17. Hadjememaar

  @Kadoedra, OK, het is je gelukt, dat beeld van die “Koenraad van de Arbeidsdienst” raak ik niet meer kwijt. Die naam in voor eeuwig besmet 🙁

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).