Nieuw restaurant Le French Cafe aan de Voorstraat in Utrecht is open Nieuw restaurant Le French Cafe aan de Voorstraat in Utrecht is open

Nieuw restaurant Le French Cafe aan de Voorstraat in Utrecht is open

Nieuw restaurant Le French Cafe aan de Voorstraat in Utrecht is open
De Voorstraat heeft er een nieuw restaurant bij. Sinds een paar weken is daar namelijk Le French Cafe open. De zaak had al twee vestigingen in Amsterdam en nu dus ook één in Utrecht.

De Voorstraat heeft er een nieuw restaurant bij. Sinds een paar weken is daar namelijk Le French Cafe open. De zaak had al twee vestigingen in Amsterdam en nu dus ook één in Utrecht.

Le French Cafe werkt op twee manieren: een brasserie en Le Comptoir. Bij de brasserie staan Franse klassiekers op de kaart, bij Le Comptoir kunnen mensen terecht voor kleinere gerechten om te delen. De zaak heeft ook een terras aan de Voorstraat.

De brasserie is inmiddels open, Le Comptoir volgt later. Op de dinerkaart van Le French Cafe staan onder meer fruits de mer, escargots en entrecote, ontbijten kan er met croissants, brioche en wentelteefjes. Het restaurant is dagelijks open voor ontbijt, lunch en diner.

Le French Cafe is in het pand getrokken waar voorheen de bekende tapasbar El Mundo zat. El Mundo sloot begin vorig jaar de deuren. De tapasbar kwam de coronacrisis niet meer te boven omdat de zaak geen goed personeel kon vinden.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Kar van Cevitam

  Ah leuk, shared dining! Bent u bekend met ons concept?

 2. Joost

  Het artikel lijkt nu te doen alsof het een succesvolle kleine/middelgrote ondernemer is met een paar eerdere gelijknamige zaken in Amsterdam. Feit is dat dit uit de mouw komt van 3WO Horeca Groep, een groep met ruim 30 horecazaken.

  Persoonlijk hoop ik dat de Utrechters er met een grote boog omheen zullen lopen en het geld bij de kleinere ondernemer uitgeeft, maar gezien de conceptmatige successen ben ik bang dat we nog meer van 3WO in Utrecht zullen zien.

 3. BdV

  Ik kan haast niet wachten op de opening van The Anglais Pub.

 4. Moi ik

  Joost, ik dacht dat die concept trent eindelijk weer een en beetje over was, vreselijk vind ik het!

 5. S

  God wat een grappig concept. Not. En waarom denken zij overigens wél bekwaam personeel te kunnen vinden?!

 6. George

  Ik heb er gezeten een tijdje terug mooie zaak dat wel – eenmalig voor mij – ik vond het te prijzig allemaal.

 7. John

  Goed dat je het zegt Joost. Ik ga gewoon naar Le Bibelot.

 8. WvR

  @Kar van Cevitam 4/6/2024 – 11:29:
  Dit is Utrecht.
  Utrecht is inmiddels grofweg in 1977 gearriveerd qua gastronomie.
  Ik verwacht dat een groot aantal restaurants binnenkort de Garnalencocktail als stokpaardje op het menu zetten.

 9. Henk

  Aan de reacties hier te zien zijn dit lezers die vooral restaurants bezoeken waar alles overdadig met azijn wordt overgoten.

 10. Jaap

  Een hele grote Amsterdamse horecagroep die zijn eerste zaak opent in Utrecht, zal zeker niet de laatste zijn. Zolang mensen in Utrecht nog steeds het liefste bij deze eenheidsworsten en TikTok tenten gaan zitten (overal benen buiten!) en het verschil tussen kwaliteit en kwantiteit niet eens meer proeven, laat staan ervoor willen betalen zullen er nog heel veel meer van dit soort concepten volgen helaas.
  Op culinair gebied zijn we een woestijnlandschap, maar daar is ook een reden voor.

 11. Fredje

  @Joost, tegenwoordig maken bijna alle horeca zaken deel uit van een groep investeerders. Ik kan er zo een aantal opnoemen voor je. Waaronder, loetje, beers and barrels, happy italy, the streetfoodclub, down under, carmel market, ruby rose, vegitalian,dus het geld komt toch wel op de grote hoop

 12. BW

  @Fredje
  Die lijst klopt niet helemaal, want Streetfood Club, Ruby Rose, Carmel Market zijn eigendom van een paar horea-ondernemers (tevens oprichters) en dat is wel iets anders dan bijv. Loetje, Beers & Barrels, Happy Italy (en anderen, alles onder de vlag van Restaurant Company Europe) die inderdaad eigendom zijn van private equity investeerder Waterland.

 13. JdV

  Geen cent overheidsgeld/geld van de belastingbetaler of inwoners in deze tent? Prima. Doe je best. Lukt het? Top. Mislukt het? Ook prima. Next.

 14. Roet filter

  Ja een beetje restaurant moet natuurlijk een terrasje . 🤧😷 🚙🚗🛻🚐🚚🚛

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).