Eigenaren Guusjes openen tweede restaurant: Op Zuid in de voormalige staalfabriek in Hoograven - De Utrechtse Internet Courant Eigenaren Guusjes openen tweede restaurant: Op Zuid in de voormalige staalfabriek in Hoograven - De Utrechtse Internet Courant

Eigenaren Guusjes openen tweede restaurant: Op Zuid in de voormalige staalfabriek in Hoograven

Eigenaren Guusjes openen tweede restaurant: Op Zuid in de voormalige staalfabriek in Hoograven
Rechts de voormalige draad- en staalfabriek in Hoograven
In de voormalige draad- en staalfabriek Neerlandia in de Utrechtse wijk Hoograven openen de eigenaren van Guusjes een nieuw restaurant met terras aan het water. Het restaurant met internationale keuken krijgt plek voor 220 gasten. De horecazaak gaat de eerste week van mei open.

In de voormalige draad- en staalfabriek Neerlandia in de Utrechtse wijk Hoograven openen de eigenaren van Guusjes een nieuw restaurant met terras aan het water. Het restaurant met internationale keuken krijgt plek voor 220 gasten. De horecazaak gaat de eerste week van mei open.

Het monumentale fabriekspand is verbouwd: het gebouw bestaat nu uit luxe appartementen met op de begane grond horeca. Het restaurant heeft een oppervlakte van 300m2 en krijgt een terras aan het water met 110 zitplaatsen. Binnen is plek voor hetzelfde aantal gasten.

Het restaurant is van de eigenaren van Guusjes in Tuinwijk. Mede-eigenaar Monique de Meijer: “We krijgen in Hoograven natuurlijk een belangrijke buurtfunctie. Uiteindelijk willen we zowel zakenmensen van omliggende bedrijven als (jonge) gezinnen aantrekken.”

Bieren van de tap

Het wordt een ‘New York-stijl’ bistro met een grote bar. Er komt een breed scala aan gerechten uit verschillende internationale keukens: “Met koks uit Italië, Spanje en Roemenië”, vertelt De Meijer.

Zo krijgt het restaurant een houtoven voor pizza’s met een ‘echte Italiaanse pizzabakker’ en een grill op houtskool om vlees te bereiden. Er kan straks ook gekozen worden uit vijftien verschillende bieren van de tap.

“Maar we hebben absoluut niet de ambitie om een sterrenrestaurant te worden. Het moet ook aantrekkelijk worden voor gezinnen, wanneer zij bijvoorbeeld een keer geen zin hebben om te koken”, zegt De Meijer.

De prijzen voor een hoofdgerecht zullen variëren tussen de 14 en de 25 euro.

1 Reactie

Reageren
  1. Jan

    Maak er een aanlegsteiger voor passanten bij!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).