TivoliVredenburg krijgt nieuw restaurant aan de singel met groot terras: Danel - De Utrechtse Internet Courant TivoliVredenburg krijgt nieuw restaurant aan de singel met groot terras: Danel - De Utrechtse Internet Courant

TivoliVredenburg krijgt nieuw restaurant aan de singel met groot terras: Danel

TivoliVredenburg krijgt nieuw restaurant aan de singel met groot terras: Danel
TivoliVredenburg. Foto: Ossip van Duivenbode
In september opent het nieuwe restaurant van TivoliVredenburg haar deuren met een groot terras aan het water. Restaurant Danel krijgt een Franse keuken met klassieke en moderne gerechten en komt op de hoek van TivoliVredenburg bij de Vredenburgkade en de Hollandse Toren. 

In september opent het nieuwe restaurant van TivoliVredenburg haar deuren met een groot terras aan het water. Restaurant Danel krijgt een Franse keuken met klassieke en moderne gerechten en komt op de hoek van TivoliVredenburg bij de Vredenburgkade en de Hollandse Toren. 

Restaurant Danel krijgt binnen tweehonderd plekken en buiten op het terras nog eens honderdvijftig. De opening van het restaurant vindt gelijktijdig plaats met de oplevering van van de nieuwe brug naast Hoog Catharijne. Het restaurant krijgt een grote open keuken met bijbehorende chef’s table, rode banken en herkenbare Franse bollampen.

“Op de menukaart is een mooie doorsnede te vinden van al het lekkers dat Frankrijk te bieden heeft’, vertelt Cleo Vehmeyer, directeur van Danel. “Gasten mixen en matchen kleine gerechten op een manier zoals ze het liefst invulling geven aan hun lunch of diner. Onze keuken is tot laat geopend, zodat je bijvoorbeeld na een concert of koopavond nog even neer kan strijken voor oesters met een glas wijn, rillette met toast of een dessert. Vanzelfsprekend hebben we ook een ruim aanbod aan vegetarische gerechten.”

Naam Danel

Het nieuwe restaurant aan de singel dankt zijn naam Quator Danel, een Frans strijkkwartet met een grote internationale reputatie en vaste gast van TivoliVredenburg. Vehmeyer: “Danel is de achternaam van de eerste violist van dit strijkkwartet en dekt precies de lading: Frans, stoer en verbonden aan muziek.”

Het logo van Danel

17 Reacties

Reageren
 1. Yoshua

  Perfect. Het gegeven Paard is al een leuke plek om te drinken en nu ook nog een leuk restaurant erbij maakt alles compleet.

 2. BramD

  Wat leuk! Er is al zo veel mooie muziek en het terras. En nu dan ook nog lekker eten erbij…

 3. peter

  Leuk hoor. En als de gemeente nou eindelijk eens alle asociaal en illegaal geparkeerde fietsen tegen de brugleuning daar consequent verwijdert, wordt het een prachtplek.

 4. Jeroen

  Kan Tivoli zich niet beter gaan focussen op hun core activiteiten, aangezien daar jaarlijks al zo’n sloot geld bij moet?

 5. Willem

  Huh? Hoe kan da restaurant nou op de hoek met de Hollandse Toren komen en tegelijkertijd aan het water?!

 6. Jan scherjon

  Een goed Frans restaurant klikt als muziek in mijn oren ,fantastisch en laat open kom zeker eten !

 7. Sjaak

  Er zou toch ook een restaurant op de 6e komen?

 8. Ben

  @Willem
  …omdat de Hollandse Toren doorloopt tot aan het water? Ik zie het probleem niet echt…

 9. herman

  Wat een mooie foto!
  De fotograaf moet heel wat capriolen hebben uitgehaald om een foto vanuit dit perspectief te maken/ De werkelijkheid is aanzienlijk triester.

  Goed dat er een restaurant komt, op zo/n mooie plek gaat dat vast bakken wat geld opleveren en dan komt de echte winstpakker: subsidie omlaag!
  Tivoli/Vredenbrug slurpt onvoorstelbare hoeveelheden subsidie op en hopelijk kan dat stevig omlaag!

 10. Siemen

  @Jeroen wel erg kortzichtig. Uitgaanspubliek of culinairpubliek wordt nu wel ‘blootgesteld’ aan alles wat Tivoli te bieden heeft. Als je bij het Gegeven Paard zit, zijn de Tivoli agenda’s niet te missen.

  Trekt mensen dus beter voor Tivoli, dus meer kans om geld te verdienen.

 11. WP

  @Jeroen, denk je dat ze daar gratis inzitten????

 12. Willem

  @ben: de hollandse toren loopt niet door tot aan het water. Dat is het hem juist!

 13. Katja

  Hollandse Toren ? Waar staat die ?

 14. Bram de Goede

  ‘Danel’ staat straks op de gevel, zet er ook eens de naam ‘Tivoli/Vredenburg’ op en laat aan de buitenkant op schermen zien wat er binnen allemaal gebeurd.

 15. Katja

  Terras aan het water met zicht op de Media Markt, mooi hoor.

 16. Sjaak

  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het gebouw volslagen verkeerd ontworpen is.
  1. Het staat met zijn rug naar het plein.
  2. De ingang zit niet waar je hem verwacht, namelijk aan de voorkant. Zeer vreemd dat de ingangen aan de zijkant zitten. Hoewel er inmiddels een draaideur aan de voorkant is gekomen.
  3. Er was geen rekening gehouden met een restaurant op de begane grond. Ongetwijfeld moet er flink verbouwd gaan worden.
  4. Men doet verwoede pogingen om bezoekersstromen te scheiden door het neerzetten van blokken, linten en beveiligers. Had dat niet anders gekund?
  5. Er zou een restaurant op de zesde verdieping komen. Nooit meer iets van gehoord.

 17. Wim B.

  Eindelijk een waardige opvolger voor Bresson hopelijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).