Nieuwe koffiebar met vintage salon geopend aan de Oudegracht: Cafca Nieuwe koffiebar met vintage salon geopend aan de Oudegracht: Cafca

Nieuwe koffiebar met vintage salon geopend aan de Oudegracht: Cafca

Nieuwe koffiebar met vintage salon geopend aan de Oudegracht: Cafca
Foto's: Tycho Litjens
In een van de hoekpanden van de Oudegracht, op nummer 302, is dinsdag een nieuwe koffiebar geopend: Cafca. Naast koffie to go en homemade kombucha, is er ook een salon waar mensen kunnen zitten en waar allerlei vintage spullen te koop zijn.

In een van de hoekpanden van de Oudegracht, op nummer 302, is dinsdag een nieuwe koffiebar geopend: Cafca. Naast koffie to go en homemade kombucha, is er ook een salon waar mensen kunnen zitten en waar allerlei vintage spullen te koop zijn.

Dirk de Jong is de eigenaar van de nieuwe zaak. Dinsdag ging Cafca officieel open, daarvoor heeft hij een paar weken proefgedraaid.

“Het is een espressobar to go, want de horeca is ondersteunend”, zegt Dirk. “Achter hebben we een salon waar een aantal meubelstukken staan. Daar kan je op zitten en praten met mensen. Om het oude salonidee weer een beetje terug te halen.”

Vrijblijvend 

In de salon hangt ook kunst, elke paar weken weer wat anders. Verder zijn er tot nu toe ook vintage kleding en meubelstukken te vinden. “Je kan ernaar kijken als je er zit en als je het echt mooi vindt, kan je het kopen. Alles ongedwongen en vrijblijvend.”

Dirk zou het ook leuk vinden om er binnenkort boeken bij te zetten. Hij vindt het belangrijk dat zijn zaak een sfeer heeft waarbij iedereen zich op zijn gemak voelt. “Zonder dat je denkt: er is weer een ‘commerciële marketing boy’ doorheen gegaan om de boel hier te versieren. Nee, ik doe het zelf.”

De salon achter in de zaak.

10 Reacties

Reageren
 1. Marjolein

  Prachtig dat het rijksmonument tot leven komt! Afgelopen maanden stond het volgens mij leeg. Benieuwd wat het gaat worden, volgens mij wat anders dan de hippe tentjes.

 2. W.

  Ziet er heel leuk uit! Daar ga ik binnenkort zeker een kopje koffie drinken.

 3. Joey

  Ziet er dik uit! Ik wil een koffiebar waar ik ook in de avond nog koffie kan halen. Is die er in utrecht?

 4. Ton

  Dat vind ik nu het mooie aan ondernemen: de balans zien te vinden tussen authentiek, eigen, ‘niet-commercieel’ en er toch een inkomen uit kunnen halen.
  Succes !

 5. W

  Heel jammer dat die leuke oorbellen winkel weg is!
  Maar dat weet je in Coronatijd…….
  Of weet iemand waar de oorbellen winkel nu misschien zit, was zo’n originele winkel en aardige mensen!
  Niets ten nadele van deze ‘ondernemers’.
  Alleen helaas weer horeca! Ook al is het in een ‘vintage vorm’.

 6. wollie

  inrichting: +2
  laptop: -1
  ———
  score: +1

 7. Marcel

  @joey
  Denk je nu echt dat dat een verdien model is?
  Koffie en lekker zitten ?

 8. Joey

  @marcel
  Woon in Amsterdam, maar genoeg zaakjes waar je gewoon je koffie kan halen tot 00.00.
  In utrecht zou ik dat niet weten

 9. Ad Klapwijk

  @W, die zit nu op de Donkere Gaard/t Wed.

  Maar hoe heel anders, we beginnen als “galerie” met “ondersteunende horeca” en binnen no time heeft de horeca dus de boventoon.
  Want eh….”achterin zijn meubels waar je op kunt zitten en praten”.
  Gewoon horeca dus.

 10. Friedrich Niet

  prachtige winkel, met een echte geest erin.. er is niets in utrecht zoals dit. De arbeiders zijn theatraal, de koffie is goed. Een buurtcafé voor nieuwsgierige zielen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).