De Pastabar aan de Veilinghavenkade: ‘Dit ontbrak hier nog’ | De Utrechtse Internet Courant De Pastabar aan de Veilinghavenkade: ‘Dit ontbrak hier nog’ | De Utrechtse Internet Courant

De Pastabar aan de Veilinghavenkade: ‘Dit ontbrak hier nog’

De Pastabar aan de Veilinghavenkade: ‘Dit ontbrak hier nog’
Beeld: Facebookpagina De Pastabar
Utrecht is sinds afgelopen zondag een nieuwe pastabar rijker. Aan de Veilinghavenkade is De Pastabar geopend. “Verwacht verse ingrediënten en verschillende pasta’s”, zegt mede-eigenaar Jeroen Smeets.

Utrecht is sinds afgelopen zondag een nieuwe pastabar rijker. Aan de Veilinghavenkade is De Pastabar geopend. “Verwacht verse ingrediënten en verschillende pasta’s”, zegt mede-eigenaar Jeroen Smeets.

Een burgertent en Japans restaurant waren al te vinden aan de Veilinghavenkade, maar een goede pastabar ontbrak nog volgens Smeets. Samen met Marin Kwakkelstein, ook eigenaar van restaurant RUIG en restaurant Opium (dat binnenkort de deuren zal sluiten) wil hij dat gasten voor een klein bedrag kunnen genieten van een verse pasta en een glas wijn. “Je kunt bij ons uitgebreid eten of binnen een uur weer buiten staan”, zegt  Smeets.

De Pastabar wil geen standaard pasta’s serveren. Daarom vind je bij De Pastabar geen standaard pasta bolognese of carbonara, maar vind je eerder een pasta gamba aglio olio. Later in het jaar kun je ook lunchen bij De Pastabar.

“We willen een toegankelijk restaurant zijn waar je makkelijk binnen kan stappen om een hapje te eten”, zegt Jeroen Smeets. De Italiaanse roots komen ergens vandaan, voor De Pastabar zat namelijk Italiaans restaurant Bruno’s op de Veilinghavenkade 59.

9 Reacties

Reageren
  1. Marko

    Want we hadden nog geen restaurant in Utrecht dat pasta serveert?

  2. Michiel B

    Was er maar een restaurant dat een deugdelijke en authentieke bolognese en/of carbonara serveerde… En een Aglio Olio met gamba’s? Die pasta hoort alleen met knoflook, pepertjes en olie te zijn… Maar ja, goede pasta in Nederland is meer de uitzondering dan de regel.

  3. JdV

    Hooguit een jaartje denk ik.

  4. Anita

    Gisteren gegeten. Druk al voor een restaurant dat net open is. Verse pasta, zo werd mij bevestigd bij het informeren vooraf. Daar was niets van de merken. Standaard-fabriekseten, van de pesto bij het brood tot de bruschetta’s, de tomatentapenade daarop en de niet goed gekookte niet verse pasta bij het wat taaie lamsvlees. Als dessert enkel een tiramisu of kaas. We hebben er weer een restaurant bij waar middelmatig en passieloos gekookt wordt.

  5. Cico

    ‘Klein bedrag’. Waarschijnlijk vanaf 15 euro, Nederlandse restaurants kennende. Ik sta er altijd versteld van dat je in Frankrijk daar bijna een 3-gangen menu voor hebt in een klein bistrootje. Eenvoudig, maar je avond is wel gevuld ipv een snelle pastahap met een paar garnalen in knoflook, peterselie en citroensap. Met een exotische naam ‘Pasta di bladiblabla’ en een bullshit verhaal erbij.

    Als je echt ballen hebt, kan je goeie pasta maken en deze tussen de 5-10 euro verkopen. Je kan echt wel een marge pakken als je bezuinigt op het belevenis geklets en authentieke, gebakken lucht. En niet gaat werken met half-fabrikaten van de groothandel, maar met verse ingrediënten.

  6. Gas

    En eens een restaurant waar ze pasta serveren als voorgerecht zoals het bedoeld is, Daarna een authentiek Italiaans hoofdgerecht. Anti-pasti als starter.
    Alleen maar pasta serveren is Italianen vreemd.

  7. bas

    @ Anita, tsja dat krijg je als je een concept probeert te verkopen. Ik vraag me ook weleens af of koks in Italiaanse restaurants überhaupt wel de keuken kennen. Een bordje pasta serveren dat prima smaakt is niet per se lastig. Wil je echt goed eten serveren dan moet je een kok uit Italië halen of je eigen kok een jaar daar naartoe sturen om het onder de knie te krijgen.
    Bij de beschrijving krijg ik een beetje een vapiano idee…. Klinkt leuk, maar mist bij alles de finesse en smaak die je verwacht of hoort te hebben.

  8. WvR

    @Cico: Ik kan best een eindje met je meegaan qua prijzen hier in Nederland, maar 5 tot 10 euro lijkt me wel bijzonder kort door de bocht. Als je echt ballen hebt, en je kan het voor die prijs waar maken, stel ik voor dat je bijzonder rap je eigen pasta tent opent, dat kan niet anders dan een goudmijn worden. Laat even weten waar & wanneer, berichtje op DUIC.nl ofzo, en we komen er aan.

    Ik zit zelf niet in de horeca, maar een hele kort-door-de-bochte-berekening: Aangenomen dat jij (enige) chef wordt, plus twee man personeel voor de bediening, zou ik er voor zorgen dat je minimaal 60-70 euro per uur omzet om je personeel uit te kunnen betalen. Plus 40 – 50 euro om jezelf uit te kunnen betalen: 100 – 120 euro per uur. 12 tot 24 bordjes pasta per uur volgens jouw prijzen. En dat is het kosten-bestaan-niet-scenario: Ingredienten, huur, electra, water, vergunningen, meubilering, glaswerk, servieswerk zijn gratis, slijten niet, en gaan ook niet kapot.

  9. H.Thijssen

    HT 25/2/2017
    @ Cico: Bij een prijs van 5 tot 10 euro is het eten blijkbaar lekkerder en blijkbaar is
    ook de omvang van de zaak (een klein bistrootje) relevant voor de smaak. De
    huisvestingskosten van een horecazaak in Utrecht zijn volstrekt anders dan die van
    een bistrootje ergens in Frankrijk. Een romantisch klein bistrootje met weinig volume heeft in Utrecht een moeizaam bestaan. Over de personeelskosten het volgende: Jarenlang betoogde een Duitse collega dat het eten in Duitse restaurants zo goedkoop (“billig”) was. Het personeel verdiende dan ook 3 à 4 euro per uur, waardoor het 7 dagen per week moest werken om enigszins een inkomen te verdienen. Merkel heeft gelukkig het minimumloon ingevoerd, zodat
    het eten in Duitse restaurants niet meer zo “billig” is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).