Nieuwe pizzeria in Lombok: ‘Punk Pizza moet leuk zijn voor de buurt’ - De Utrechtse Internet Courant Nieuwe pizzeria in Lombok: ‘Punk Pizza moet leuk zijn voor de buurt’ - De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe pizzeria in Lombok: ‘Punk Pizza moet leuk zijn voor de buurt’

Nieuwe pizzeria in Lombok: ‘Punk Pizza moet leuk zijn voor de buurt’
Er is vanaf zaterdag een nieuwe pizzeria in Lombok: Punk Pizza. Eigenaar Miel Hollander vertelt dat het geen doorsnee pizzeria is. HIj heeft een intensieve cursus in Napels moeten volgen voor de perfecte Napolitaanse pizza.

Er is vanaf zaterdag een nieuwe pizzeria in Lombok: Punk Pizza. Eigenaar Miel Hollander vertelt dat het geen doorsnee pizzeria is. HIj heeft een intensieve cursus in Napels moeten volgen voor de perfecte Napolitaanse pizza.

Hollander had geen ervaring in de horeca, maar was eigenaar van het pand aan de Laan van Nieuw Guinea. Hij was op zoek naar een nieuwe huurder, maar die wilden allemaal een kebabzaak of snackbar openen. “Die hebben we al zoveel hier. Mijn enige voorwaarde was dat het leuk moest zijn voor de wijk”, vertelt Hollander. “We hebben al zo weinig leuke winkels in Lombok en ik wilde dat dit echt iets voor de buurt zou worden. Toen dacht ik fuck it, ik doe het zelf wel.”

De nieuwe pizzeria is een knipoog naar het punk-tijdperk. “We hebben bijvoorbeeld een origineel shirt van de Sex Pistols hangen, maar het pand was ook redelijk hardhandig gesloopt en dat hebben deels we zo gelaten.”

Horecapersoneel was volgens Hollander maar moeilijk te vinden en daarom besloot hij ook dat zelf te gaan doen. “Ik ben naar een soort Gordon Ramsey-achtige chef gegaan in Napels. Hij weet alles van het deegproces en heeft me dat in een aantal maanden geleerd.” Hollander zegt dat de meeste pizza’s in Nederland een Italiaanse variant zijn, maar niet de echte pizza is. “Ze zijn wat broderiger. Het is een ingewikkeld proces, maar de smaak is wel veel beter.”

Hollander zegt dat hij de pizza’s betaalbaar gaat houden. “Niet alleen qua sfeer, maar ook qua prijsniveau moet het passen bij Lombok.” Zaterdag is de opening voor publiek en daarna zal de pizzeria van dinsdag tot zaterdag geopend zijn.

12 Reacties

Reageren
 1. HartjeLombok

  EINDELIJK! En eindelijk eens geen kebab. Nu nog wat meer punk in het eerste deel van de Kanaalstraat.

 2. Scherpschutter

  Napolitaanse pizza. Ok. Wel, je moet er van houden….Een dikke bodem met zompige hoge rand, persoonlijk vind ik het net alsof je een rauwe heel zoute deegbal aan het eten bent die gek genoeg tegelijk bovenop zwart geblakerd is vanwege de enorme hitte waarop die pizza’s gebakken worden.

  Voor mij Romeinse stijl pizza uit houtoven of anders niets, maar alle succes gewenst aan de ondernemer!

 3. GeenStijl@Utrecht

  Zo eindelijk een ondernemer mét ballen.

 4. Willem

  Punk is not dead!

 5. Jasper

  Ben benieuwd, ik hou wel van echte italiaanse pizza’s.

 6. S

  Word heel enthousiast van het verhaal en ga er zeker heen!

  Volgens mij staat het echter voor het gebied na het bruggetje nu wel 3-0 voor de pizzatenten vs. Kebabzaken 😉

 7. Lombokker

  Goed nieuws (GEEN KEBAB:-)) ga zeker keertje langs komen. Overigens zijn de pizza’s van bastacosi aan de vleutenseweg ook top.

 8. Pizza lover

  Eindelijk weer eens een ondernemer die iets goeds en eigens wil doen voor de wijk, daar zouden er véél meer van mogen zijn! Ik ben erg benieuwd naar jullie tentje en de pizza’s, kom zeker snel proeven. En ik hoop dat jullie positieve invloed tot vér in Lombok Oost te voelen zal zijn. Rock on!

 9. LeidscheRijner

  Ik rij graag de gele brug over vanuit LeidscheRijn om een heerlijke pizza te proeven, dat beloof ik ……………

 10. Ooginaller

  Leuk! Dat er maar vele lefgozers zijn voorbeeld mogen volgen.

 11. Yoshua

  Gelukkig een Pizza bakker erbij hier in Lombok, die hadden we nog niet.

 12. Fek Chekker

  Dat klopt niet Yoshua, er zitten er wel al een paar.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).