Nieuwe restobar Club Claar opent deuren in Utrechtse binnenstad Nieuwe restobar Club Claar opent deuren in Utrechtse binnenstad

Nieuwe restobar Club Claar opent deuren in Utrechtse binnenstad

Nieuwe restobar Club Claar opent deuren in Utrechtse binnenstad
Samuel van Leeuwen
De Utrechtse binnenstad is een nieuwe restobar rijker: Club Claar. Het concept van dit restaurant is shared dining, maar je kunt er ook terecht voor koffie, taart, lunch en cocktails. Deze horecagelegenheid wil de sfeer van een club nabootsen, door onder meer diverse clubbeats te laten klinken door de speakers. Club Claar is vanaf woensdag 1 november geopend voor publiek. 

De Utrechtse binnenstad is een nieuwe restobar rijker: Club Claar. Het concept van dit restaurant is shared dining, maar je kunt er ook terecht voor koffie, taart, lunch en cocktails. Deze horecagelegenheid wil de sfeer van een club nabootsen, door onder meer diverse clubbeats te laten klinken door de speakers. Club Claar is vanaf woensdag 1 november geopend voor publiek. 

Club Claar is een onderdeel van de Utrechtse Horeca Groep, die in 2021 werd opgericht door Perry Overeem, Marco van Basten, Edwin Oosterlaar, Frank Rijkaard en Barry Atsma. Onder meer Bar Basta, HAL22, Kortjak en Dengh zijn onderdeel van de Utrechtse Horeca Groep en daar wordt nu restobar Club Claar aan toegevoegd.

Club Claar is gevestigd op Voor Clarenburg 7. Overdag kan je hier terecht voor koffie, taart of lunch en in de avond bieden zij een shared dining concept. Ook worden er cocktails geschonken. Club Claar is geopend van woensdag tot en met donderdag van 10.00 tot 23.00 uur, van vrijdag tot en met zaterdag tot 01.00 uur en op zondag van 11.00 tot 22.00 uur. Er zijn tevens mogelijkheden om ruimtes te huren voor bijeenkomsten en bedrijvenactiviteiten.

Barry Atsma

Afgelopen week vond de besloten opening van restobar Club Claar plaats. Een van de aanwezigen was mede-eigenaar Barry Atsma: ‘’We zijn zo trots op Club Claar. Pal tussen de Dom en Vredenburg is het echt zo’n gave plek midden in mijn stadsjiee Utreg. De relaxte sfeer en gerechten uit alle hoeken van de wereldkeuken maken het voor mij de ideale plek om bij te kletsen met vrienden en na het eten lekker te blijven hangen voor een cocktail. Ik kan niet wachten tot de rest van Utrecht het komt ontdekken.’’

 

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. W

  Vernieuwend concept, shared dining

 2. Hoera

  @W, waar staat dat het vernieuwend moet zijn? Wat een treurnis om weer zoiets op te schrijven, je dagelijkse portie azijn weer over het net uitgestort?

  Als het maar kwaliteit heeft. Ik wens ze veel succes!

 3. buurtbewoner

  hopelijk zorgt dit team voor minder eenheidsworst in de stad, vooral die formule van de streetfoodclub hebben we nu wel gezien pff, nogal puberaal voor wat ouder publiek, alsof je in t magazijn van de xenos zit te eten

 4. Koel Hoofd

  shared dining…
  Oude wijn in nieuwe zakken want het wiel opnieuw uitvinden door het ding een andere naam te geven is is ‘innovatie’.
  We kennen het immers al vele decennia in de vorm van chinese/indische rijsttafels of tapas e.d. en ouders doen dat ook al eeuwen door hun kroost van het volwassen bord te laten mee-eten om op goedkope wijze de smaakpapillen te ontwikkelen.

 5. Eetliefhebber

  Shared dining is een makkelijk en goedkope formule omdat elk personeelslid zonder horecaervaring dit kan maken. Gewoon wat van de groothandel opwarmen, netjes op een bordje schikken, garneer erover en hoppa. Niets mis mee, de horecagroothandel maakt prima spul, maar echt bijzonder is het niet en ik heb het nu wel gezien.

  Ik ga liever naar een tent van een echte kok, die in staat is om een mooie samenhangende maaltijd te maken, maar die mensen sterven helaas uit in deze stad.

 6. Claire Obscur

  Altijd grappig die klinkende formules bedacht theoretisch vanachter een bureau. En dan de test in de echt wereld het eerste jaar zal blijken of het het haalt.

 7. Flitspaal3000

  Wat is shared dining?

 8. Ton

  @ Flitspaal3000
  Gedeelde warme maaltijd ????
  Zo iets als de pan op tafel ????
  Dat gebeurt zelfs in de beste huishoudens.

 9. Yoshua

  @flitspaal,
  Shared dining is iets nieuws, wat nog nooit eerder bestond.
  Voorbeeld: jij en ik zitten in een kroeg, ik bestel bitterballen, jij een kaasplankje en worst.
  Dan eet je een bitterbal van mij en dan eet ik weer een stukje worst of kaas van jou.
  Das shared dining, ontzettend hip, net als slow koffie (filterkoffie)

 10. Melanie D

  @Yoshua
  Hahaha 🤣 ik ga stuk om jou. 👍🏻

 11. Pee

  @Yoshua
  Je hebt het dus niet begrepen.

 12. Cico

  shared dining is gewoon tapas eten, mensen. Hoop bordjes op je tafel. Het bestaat inderdaad al zo sinds de uitvinding van gekookt eten, maar de term is blijkbaar hip

 13. hans

  het eten is ondermaats wat een afgang

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).