Nieuwe uitgaansplek in de Nobelstraat in Utrecht met de ‘dikste feestjes’ voor ‘jonge nachtbrakers’ Nieuwe uitgaansplek in de Nobelstraat in Utrecht met de ‘dikste feestjes’ voor ‘jonge nachtbrakers’

Nieuwe uitgaansplek in de Nobelstraat in Utrecht met de ‘dikste feestjes’ voor ‘jonge nachtbrakers’

Nieuwe uitgaansplek in de Nobelstraat in Utrecht met de ‘dikste feestjes’ voor ‘jonge nachtbrakers’
In de Nobelstraat in Utrecht opent deze maand een nieuwe uitgaansplek. De nachtclub Ginny moet de ‘coolste, gekste en lekkerste nieuwe plek worden voor jonge nachtbrakers’. De horecazaak opent de deuren op vrijdag en zaterdag van 23.00 tot 04.00 uur en komt in het pand te zitten waar voorheen Café Otje zat. 

In de Nobelstraat in Utrecht opent deze maand een nieuwe uitgaansplek. De nachtclub Ginny moet de ‘coolste, gekste en lekkerste nieuwe plek worden voor jonge nachtbrakers’. De horecazaak opent de deuren op vrijdag en zaterdag van 23.00 tot 04.00 uur en komt in het pand te zitten waar voorheen Café Otje zat. 

De uitgaansplek Ginny gaat op 21 juni voor het eerst open. De locatie omschrijft zichzelf als nieuwste hotspot, met een ‘nachtvullende programmering, vette dj’s, themafeestjes en lekkere line-ups’.

De dj’s die in Ginny gaan draaien zijn volgens de initiatiefnemers bekend uit het Amsterdamse nachtleven, van diverse festivals en evenementen en zomerse feestvakantieplekken. Tijdens het openingsfeestje komt ‘Chick Flix’ om de ‘eerste avond al volledig te escaleren’.

Geen nieuwe nachthoreca in de Nobelstraat?

De gemeente besloot onlangs een stop te zetten op nieuwe zware nachthoreca in de Nobelstraat voor een periode van twee jaar. Er worden geen nieuwe vergunningen uitgegeven. De gemeente besloot dit omdat een deel van de omwonenden geregeld geluidsoverlast ervaart in de late avond en de nachtelijke uren.

Eerder nam de gemeente al verschillende maatregelen, zoals de inzet van horecastewards en ook werden er gedragsregels opgesteld voor de nachtelijke horecabezoekers. De straat krijgt daarnaast extra aandacht van medewerkers van Handhaving en Toezicht.

Hoe kan de nieuwe horecazaak Ginny dan de deuren openen terwijl er geen nieuwe vergunningen worden afgegeven? Volgens de gemeente gaat het hier om een overname van een bestaand horecabedrijf en daarmee de vergunning, en dat is wel toegestaan. Volgens bedrijfsleider Paskal Smit heeft Ginny de vergunning overgenomen van voorganger Café Otje.

Volgens Smit is de club bijna klaar voor de opening. “De laatste lampen worden nu opgehangen.” Ginny is geopend op vrijdag en zaterdag van 23.00 tot 04.00 uur aan de Nobelstraat 283. Daarnaast is de zaak af te huren voor feesten.

21 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Wat een onzin. Een nieuwe zaak moet gewoon een nieuwe vergunning aanvragen, is toch totaal iets anders ?

 2. Jopie

  Nee hoor

 3. omar

  van harte gefeliciteerd! ik ben blij dat de er geen restaurants komen in plaats van nacht horeca. We kunnen natuurlijk geen vergunningen afpakken. wel een stop zetten voor nieuwe vergunningen. toch lijken sommige dat niet te begrijpen.

 4. Baliekluiver

  De gemeente kan nu laten zien hoe serieus ze de beperking van de herriehoreca in de Nobelstraat neemt. Maar ik vrees dat men zich achter formele argumenten gaat verschuilen!

 5. Koel Hoofd

  ‘eerste avond al volledig te escaleren’
  Dat klinkt als zware nachthoreca.
  Ik wens de omwonenden veel sterkte…

 6. MtU

  Een nieuwe plek voor jonge nachtbrakers? Hoe jong mag je zijn om tot 04:00 uur te mogen braken?

 7. HenQie

  Mooi, weer eens iets anders als een standaard kroeg. Goed dat ondernemers mooie concepten verzinnen om het toch al ingekakte brave Utrechtse nachtleven weer wat pep te geven. Nu graag ook iets voor ouder publiek, en niet alleen studentjes. En nimbys daar kunnen best rekening houden met de ‘agent of change’, in Wijk bij Duurstede schijn je lekker rustig wonen.

 8. Estellita

  Ik snap niet dat mensen zo zeuren, je kiest er zelf voor om in de binnenstad te gaan wonen. Dit hoort er gewoon bij in het weekend. Ik hoop dat het lukt voor de nieuwe eigenaren!

 9. Justin

  OH NO! *clutches pearls*
  There goes the neighbourhood.

 10. Baliekluiver

  @HenQie: Ginny omschrijft zichzelf als ‘de nieuwste hotspot’. De binnenstad is ook gewoon een woonwijk. Volgens dat nieuwe ‘agent of change’ beleid dienen nieuwkomers daar rekening mee te houden. Of wordt dat beleid alleen gebruikt om omwonenden onder de duim te houden?

 11. Jan uit de Binnenstad

  Je bent toch echt simpel als je in de binnenstad gaat wonen om vervolgens te gaan klagen over de herrie? Of te veel fietsen voor je deur? Of parkeer problemen? Dan verhuis je toch gewoon naar het dorp? Geef die jongelui een fatsoenlijke plek om te stappen en laat die horeca ondernemers hun gang gaan, dan heeft de gemeenteraad weer tijd voor serieuze zaken.

 12. Binnenstadbewoner

  Best bijzonder dat je met een opening van slechts 10 uur per week (vrij. + za. van 23:00 – 04:00 een hele horecazaak kostendekkend / winstgevend kunt krijgen. Die verhuur moet ik nog zien. Dat kan overal.

 13. BdV

  Mensen die deze twee nachten sowieso tot 4:00 wakker zijn kunnen daar inderdaad prima wonen, als daar überhaupt nog mensen wonen. Ik ben wel benieuwd of 10 uur per week genoeg is om de kosten tegen de baten af te zetten, maar misschien hoeven we ons daar geen zorgen om te maken.

 14. W.H.de Groen

  Waar is de tijd gebleven dat je als student “op de campus zelf” compleet kort kon gaan zonder dat de burgerij hier enige overlast van had…!!!
  Het was in de jaren ’70 dat befaamde clubs zoals Chez Bebe(IBB) en club de Kadodder(stud.complex Kardinaal de Jongweg) furore maakte.
  Geen enkele club cq discotheek kon in die tijd tippen aan de muziek die daar werd gedraaid en met een paar losse guldens in je zak kon je genieten van drankjes tot in de vroege uurtjes.
  De club hadden een aangestelde beheerder met vele vrijwilligers die feesten creeerde die tot op heden hun gelijke niet kennen.
  Ik hoop dat gemeente en de SSH gaan begrijpen dat met een beetje goede wil terug gekeken gaat worden naar een tijd waarin deze vorm van zelfbeheer uitstekend functioneerde,,…..waarbij ook heel duidelijk is dat de huidige commerciele horeca die deze clubs bemannen alleen de eigenaren dient ten koste van vele anderen, waaronder de studenten zelf…!
  Alle zgn nieuwe concepten ten spijt.

 15. Niels Bokhove

  Elke keer weer dat idiote argument: “je kiest er zelf voor om in de binnenstad te gaan wonen”, “Je bent toch echt simpel als je in de binnenstad gaat wonen om vervolgens te gaan klagen over de herrie? “, enz.. En als je al 20-30 jaar in de binnenstad woont? Voor die mensen kwam de herrie naar hen toe, niet andersom. Vervolgens dan maar verhuizen met alle kosten en ellende van dien? De idiotie ten top!

 16. KeesJ

  @HenQui: en als we consequent ‘agent of change’ andersom ook van toepassing verklaren? Waar omwonenden er eerst waren moet de horeca inschikken. Maar dáár hoor je lawaaimakende horeca en in het kielzog ‘meedenkend’ VVD, D66 en S&S niet over. Zó makkelijk om het prevalerende plezier van enkelen boven de overlast van meerdere omwonenden te plaatsen. En dat ‘ga dan ergens anders wonen’ is een gotspe. Laat de horeca dichtbij de doelgroep de zaken uitbaten. Ruimte zat bij de Uithof!

 17. Pee

  Wat die vergunning betreft is het zo dat die niet overgenomen kan worden als men er iets anders in gaat doen dan wat het bestemmingsplan voorschrijft.
  Anders kan hij gewoon overgenomen worden .

 18. S

  @katja: nee hoor. Stuitend hoe weinig je weet van vergunningen en dat je dat desondanks niet belemmert om onzin te verkondigen.

 19. Ted Danson

  @Niels Bokhove: Het is ook prima als je kiest voor de ellende van daar blijven wonen hoor.

  En sorry jokkebrok, maar herrie in de binnenstad van Utrecht is niet iets van de laatste 20 à 30 jaar. Om te beginnen: zowel de Woo, Hestia als de sociëteiten van Veritas en Unitas liggen om de hoek bij de Nobelstraat en bestaan al vele decennia langer. Ik heb geen tijd om uit te zoeken hoe het met uitgaan aan de Nobelstraat zit, maar het lijkt me bijzonder sterk dat de eerste kroeg aldaar pas in 1994 is geopend.

 20. Realty check ..

  @ Niels, niet realistisch te verwachten dat de binnenstad in een statische toestand verkeert.
  Zeker niet van de snelst groeiende stad van de Randstad.

 21. UStG

  Probleem is dat cafees (horeca B) sinds enige tijd in het weekeind dansgelegenheid mogen bieden. Exploitanten rekken het weekeind op tot 4 dagen of langer. Horeca B was ooit de ouderwetse praatkroeg. Hiervoor in de plaats kwam deze nachthoreca met de verruimde mogelijkheden binnen categorie horeca B. Allemaal met goedkeuring van de gemeenteraad.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).