In de buurt Wisselspoor in Utrecht opent volgende maand een nieuwe horecalocatie. De initiatiefnemers achter De Hondekop, zoals de plek gaat heten, zijn bekend van projecten als Zware Jongens, PingPong Club en camping De Lievelinge.
De Hondekop komt aan de Wisselstraat 7, in een voormalig NS-gebouw waar vroeger de Hondekop-treinen stonden, laten de initiatiefnemers weten. Het pand is 900 vierkante meter groot en er komen onder meer een serre, een eigen bakkerij en een podium. Het historische pand is de afgelopen tijd opgeknapt en duurzamer gemaakt, bijvoorbeeld door het plafond te isoleren met gerecyclede spijkerbroeken. De inrichting is in de sfeer van Perzische tapijten en oude spiegels, maar er is ook veel groen en klimop tegen de muren.
Gasten kunnen bij De Hondekop een daghap eten voor 15 tot 20 euro, maar er is ook een uitgebreider menu met bijvoorbeeld curry’s en pasta’s. Het brood wordt gebakken in de inpandige bakkerij, waar wordt samengewerkt met De Bakkert. De bakkerij heeft een glazen wand, waardoor gasten ook mee kunnen kijken hoe het brood gebakken wordt. In het gebouw komt niet alleen horeca, er is straks ook ruimte voor culturele en educatieve activiteiten.
De Hondekop opent op vrijdag 13 september officieel de deuren.
20 Reacties
ReagerenDat is het voormalige wisselbouw bedrijf, daar heeft nooit een Hondekop binnen gestaan, die pasten niet door de deuren heen. Er was één plek waar een sik en een paar plattewagens naar binnen konden, maar dat was maar een heel kort spoortje, waar een Hondekop niet op paste. Bovendien hing er nergens op het terrein bovenleiding. Een elektrische trein kon daar dus niet zelfstandig rijden.
@Alex, oeps pijnlijk voor de naamgevers, historisch besef is hen vreemd.
Zo zie je maar die zijn maar met één ding bezig, hoe kan je met een lekker bekkende naam cashen.
Valt me nog mee dat die culturele activiteiten geen laagdrempelige hotspot, die ook inclusief is, genoemd worden. Dan is de bingokaart weer vol.
Wel een mooie naam..! Ik ga keertje kijken.
@Alex
Dank voor de info, en daarmee is de horeca marketingprietpraat effectief getorpedeerd.
De horecalocatie ‘Hondekop’ – met terras – ligt eigenlijk pal naast een nieuw woongebouw. Tijdens een rondleiding door het gebied ‘Wisselspoor’ vernam ik dat de bewoners al juridisch tot actie waren overgegaan. Ik begreep dat er een sluitingstijd van 23u bedongen is. Nou ja, dan heeft ondergetekende z’n daghap al lang op. Ik kom zeker langs. Erg leuk dat er in Utrecht buiten de bekende horecaconcentraties in de stad ook meer gelegenheden komen. Commercieel lijkt het me nl. extra gedurfd.
Als men de hondekop maar niet in de pot vindt.
Leuk dat deze hal nu gebruikt gaat worden. Ook benieuwd naar de bakker(t) die erin komt.
Wat een muggenzifterij. De Hondekop heeft nooit exact hier binnen gestaan…
Het is toch gewoon een grappige toepasselijke naam voor een restaurant op een plaats / gebied waar deze treinen vroeger werden gemaakt. Ik vind de knipoog naar het verleden juist wel leuk en getuigen van enig historisch perspectief. Het is een fraai stukje Utrecht.
Je gaat toch niet in een hondekop zitten. Kom op zeg.
Het vermelden van de ‘ruimte voor culturele en educatieve activiteiten’ hoort ook thuis op de horeca marketing prietpraat bingokaart. Meestal komt daar niets van terecht, maar het houdt de poort wel open naar subsidie. Want ook dit oversized horecaproject zal wel weer snel bij de gemeente gaan aankloppen voor wat gratis geld!
Wat een negativiteit hierboven. Ik ben blij dat er ondernemers zijn die er wat leuks van proberen te maken in Utrecht!
Geweldig dat er steeds meer leuke horeca-initietieven in NoordWest komen! De hele wijk bloeit steeds meer op. Eindelijk, na decennia achterstalligheid en gebrekkige investeringen nu mooie stappen vooruit! Fijn dat de Hondenkop nu ook gerealiseerd wordt;
(En wát een hoop bejaarde zuurpruimen in de reacties zeg! Óngelooflijk!)
Prima om het Hondekop te noemen, maar laat het historisch verantwoorde praatje dan achterwege. Hier werden wissels gebouwd. Noem het dan bv Het Puntstuk.
Naar mate de temperatuur stijgt daalt bij velen het vochtgehalte in het lichaam. Hierdoor kan de zuurbalans in het lichaam uit evenwicht raken en mensen doen verzuren. Gevolgen van dit natuurfenomeen zijn hierboven waarneembaar.
On topic: wat fijn dat deze kant van de stad weer een mooie horecaplek erbij krijgt!
Fantastisch initiatief zoiets nieuws. Wat een zeur reacties zitten erbij kennelijk veel mensen met tijd over.
Veel succes !
Hip duur en moeilijk bier voor veel geld in een stuck up environment.
Daar zal de buurt wel van opleven, ik ben wel bang dat deze horeca gelegenheid ook een keer zijde heeft voor de bewoners in deze buurt!!!
@tennie: dat je bepaalde biersoorten moeilijk vindt en duur zegt meer over je zelf en over je portemonnee denk je niet..?
Vreselijke wijk.
Wat is de naam van de straat ?
Spoorpunt!!! is dat niets@