De vijf Utrechtse horecazaken die meedoen aan Fieldlab Cafés ontvangen zaterdag de laatste gasten. Vervolgens verzamelen onderzoekers van TNO alle data en over een paar weken wordt duidelijk wat de resultaten zijn van het experiment.
Vanwege de coronamaatregelen zijn alle horecazaken al maanden grotendeels gesloten. Gasten mogen weliswaar eten en drinken afhalen, maar binnen aan een tafeltje zitten is al lange tijd niet toegestaan. Voor De Beurs, Hofman, Ubica, VinVin en ’t Oude Pierement werd afgelopen week een uitzondering gemaakt omdat zij meededen aan Fieldlab Cafés.
Het experiment begon woensdagmiddag om 12.00 uur. Op dat tijdstip druppelden de eerste gasten binnen bij de verschillende zaken. Iedereen die meedeed moest zich van tevoren aanmelden en moest bij de deur een negatief testbewijs laten zien.
TNO
Eenmaal binnen kregen de gasten een tracker die ze de hele tijd bij zich moeten houden. Hiermee kan TNO de bewegingen van alle bezoekers volgen en bijvoorbeeld kijken of mensen afstand van elkaar houden.
Bo deed woensdag mee aan het experiment. Zij vertelde dat ze van tevoren een beetje zenuwachtig was. “Het was natuurlijk even wennen toen we binnenkwamen, een beetje koudwatervrees. Het was ook te merken dat iedereen het wel spannend vond om eindelijk weer eens in de horeca te zijn. Maar na een half uurtje en na het eerste wijntje was het weer als vanouds.”
Bijeenkomst
Voor aanvang van Fieldlab Cafés was er een bijeenkomst bij De Beurs. Hier waren onder andere burgemeester Sharon Dijksma en staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken bij aanwezig.
Zaterdag is de laatste dag van het experiment. Tussen 12.00 en 21.45 uur ontvangen de bovenstaande horecazaken weer gasten.
Gekoppelde berichten

Utrechtse cafés openen voor het eerst in half jaar weer even de deuren
Voor vijf Utrechtse cafés in de binnenstad is het woensdag zover: ze mogen vier dagen…

Utrechters in de rij voor eerste tapbiertje in maanden; Fieldlabexperiment van start
De eerste gasten druppelden woensdag binnen bij de vijf Utrechtse horecazaken die meedoen aan Fieldlab…
2 Reacties
ReagerenAls je weet dat je een tracker om je nek hebt hangen, dan weet je dat je gevolgd wordt
Dus zo.n proef is volstrekt zinloos
Zodra horeca echt open gaat
mensen gaan drinken , dan denken de meeste echt niet meer aan Corona
De uitbaters denken aan omzet,,die hoor je nooit over creperen op de ic
De klanten aan holadiee ,,feest
Nog een paar voetbal”feestjes” en je weet dat het voorlopig weer uit is met de pret.