‘Nog eens acht mensen besmet in Beers & Barrels in Utrecht’ ‘Nog eens acht mensen besmet in Beers & Barrels in Utrecht’

‘Nog eens acht mensen besmet in Beers & Barrels in Utrecht’

‘Nog eens acht mensen besmet in Beers & Barrels in Utrecht’
Bron: Google Streetview
Al eerder werd bekend dat er acht mensen corona opliepen tijdens een feestje in Beers & Barrels in Utrecht, nu blijkt dat er nog eens acht mensen besmet zijn geraakt. Dat is te lezen bij de regionale nieuwssite RTV Utrecht.

Al eerder werd bekend dat er acht mensen corona opliepen tijdens een feestje in Beers & Barrels in Utrecht, nu blijkt dat er nog eens acht mensen besmet zijn geraakt. Dat is te lezen bij de regionale nieuwssite RTV Utrecht.

De bron van de besmetting zou een gast op een verjaardagsfeestje zijn geweest. Meerdere genodigden van het feestje zouden daardoor corona hebben opgelopen. Ook is nu duidelijk dat andere gasten van Beers & Barrels het virus hebben opgelopen. In totaal gaat het om 16 besmettingen.

Het restaurant aan de Veilinghavenkade kreeg eerder al een waarschuwing van de gemeente en vervolgens ook een boete vanwege het overtreden van de coronaregels. Beers & Barrels liet eerder in een reactie weten altijd geprobeerd te hebben om de regels na te leven.

Gekoppelde berichten

19 Reacties

Reageren
 1. [email protected]😉

  Volgens mij beseffen mensen niet wat een pandemie inhoudt, die wereldwijd slachtoffers eist.
  Corona is nog áltijd onzichtbaar aanwezig en blijft slachtoffers maken.

 2. Karenlee

  Sorry, maar dat een bedrijf zich ‘geprobeerd’ heeft om regels na te leven is een erg slappe reactie en verdediging als het gaat om de gezondheid (in dit geval zeg maar gerust levens) van het bezoekende publiek. Je ‘probeert’ ook niet om een blusser in de tent te monteren. Je doet het en leeft de regels na – of niet.

 3. Scherpschutter

  Dit is wel weer een erg typisch verhaal dat alleen te verklaren valt met aerosole overdracht van het virus. Het is simpelweg niet rationeel te verklaren dat 1 persoon in een restaurant niet alleen 7 anderen op zijn verjaardagsfeestje weet te besmetten via grote druppels die worden uitgehoest/uitgeschreeuwd, maar daarnaast ook nog 8 andere aanwezige vreemden in het restaurant weet te besmetten….Ja, tenzij de jarige job het halve restaurant van dichtbij in het gezicht heeft geschreeuwd/geblaft/gehoest natuurlijk, inclusief de vreemden, wat me tamelijk stug lijkt.

  Opnieuw een textboek verhaal waar intussen al honderden voorbeelden van zijn. Slecht weer buiten (eerste twee weken juli waren slecht), indoor feestje, slechte ventilatie en mensen die uren op elkaar zitten: ja, dan hoef je maar net de pech te hebben dat er 1 superspreader bij te zit (20% van alle coronapatienten steekt 80% van de nieuwe patienten aan, 70% steekt niemand aan…) en dan is het bingo. Iedereen in het restaurant ademt uren lang virusgeladen aerosols in…

  Of men nou 5 meter afstand had gehouden die avond of op elkaars schoot was gaan zitten: als u het mij vraagt was dit hoe dan ook gebeurd en toont dit opnieuw aan wat voor een problemen ons in het najaar te wachten staan als we niet heel snel de aerosole transmissie gaan erkennen en er ook (ventilatie)beleid op gaan voeren.

 4. Joas

  Iets proberen te doen = het uiteindelijk niet doen. We hebben een verkapte schuldbekentenis en ooggetuigen die vertellen dat de zaak niks naleefde.

 5. Scherpschutter

  @Karen Lee

  Drie dagen geleden is na maanden onderzoek door Harvard en Illinois Institute of Technology eindelijk bekend gemaakt hoe het coronavirus zich precies heeft weten te verspreiden aan boord van cruiseschip de Diamond Princess. Guess what? De verpreiding vond vrijwel volledig plaats via aerosols…..

  https://www.seatrade-cruise.com/news/study-finds-aerosol-inhalation-likely-main-way-coronavirus-spread-diamond-princess

  Wees op uw hoede voordat u met het beschuldigende vingertje wijst richting de restauranteigenaar. Want misschien kon de beste restauranteigenaar hier wel helemaal niets aan doen, maar verspreidt het virus zich nu eenmaal heel anders dan ons tot nu toe is voorgehouden….

 6. Suus

  Ik vind het toch apart hoe de horeca de verantwoordelijkheid krijgt over de bezoekers. Het is niemand verplicht de horeca te bezoeken. Je hebt zelf de verantwoordelijkheid over je gezondheid en je gezonde verstand. Vooral dat laatste lijkt men vergeten te zijn- lekker uit eten in een drukke tent en naderhand jammeren dat je geïnfecteerd blijkt te zijn. Hallo?! Er is nog steeds Corona en het advies tot afstand houden. Zie jij om je heen (nogmaals- eigen verantwoordelijkheid mensen!) dat dit niet zo is kun je bijvoorbeeld eh…. thuis eten? Thuis blijven? Thuis biertje doen?
  Ja natuurlijk probeert de horeca en andere ondernemers hun tent open te houden. Maar ik zie het ook in de parken, op straat, etc. Gezellig bij elkaar- who’s to blaim als het dan eh, tja, toch misgaat hé?

 7. JdV

  @Suus: De horeca heeft al sinds jaar en dag de verantwoordelijkheid voor klanten/bezoekers. Je mag klanten die dronken zijn niet meer schenken. Je klanten mogen niet staan schreeuwen voor de deur. Je klanten mogen niet tegen de voordeur van je buren aan pissen. Allemaal heel normaal dat je daar als uitbater verantwoordelijk voor bent. Afschuiven op eigen verantwoordelijkheid is in dit geval echt te makkelijk.
  @Scherpschutter. Als 20% verantwoordelijk is voor 80% van de besmettingen en 70% helemaal niet, waar is de ontbrekende 10% dan verantwoordelijk voor?

 8. Scherpschutter

  @JvD

  Het besmetten van 1 andere persoon.

 9. Gerard Brugmans

  Horecacowboys proberen steeds hun eigen kleine zakelijke belang net zo belangrijk te maken als het grote maatschappelijke belang van onze volksgezondheid. Dat is een bizarre, maar vooral levensgevaarlijke strategie waar we nu echt een eind aan moeten maken. We hebben de eerste golf (die ook in de horeca is begonnen) weten te dimmen door ingrijpende maatregelen die voor iedereen heel veel impact hadden. Binnenkort is het weer zover, hebben we dan echt helemaal niets geleerd van de eerste keer?

 10. Suus

  @jdv
  Ja dat klopt natuurlijk maar ja Corona is niet echt zichtbaar. Is er iemand dronken, niet meer schenken. Iemand luid, corrigeren. Maar familie die lekker dicht op elkaar staat met onopgemerkte Corona? Lastig. Daarom nog steeds het advies om 1,5 meter goed te waarborgen. Tel daarbij op dat het je eigen keus is het risico te nemen door verjaardagbezoek en ja, dan hoef je volgens mij niet erg verbaasd te zijn toch ziek te worden

 11. P. Atries

  @ Suus

  De horeca is ook verantwoordelijk voor het naleven van hygieneregels in de keuken; daar heb je ook ziekteverwekkers die onzichtbaar zijn; vandaar regels.

  Gasten zijn verantwoordwlijk voor hun eigen gedrag, logisch (daaron zouden organisatoren van de verjaardagspartij ook een boete mogen krijgen, als zij zich niet aan de voorschriften hebbeb gehouden).

  Maar, het is ook zo dat de horrcazaak richtlijnen moet naleven ter voorkoming van. Dat is hier, als je de bronnen mag geloven, vanaf 1 juni nooit echt goed gegaan. Net als bij brandveiligheid, hygiene, arbeidsregelgeving, etc.. de horecazaak moet een omgeving creeëren waarin gasten en personeel zo veel mogelijk veilig zijn (100% kan nooit, maar moet wel het streven zijn).

  Deze zaak heeft bewust regels en richtlijnen niet nageleefd en nam het er niet zo nauw mee en krijgt nu de deksel op de neus. Het zijn uiteindelijk wel andere gasten en personeel die ook het risico lopen besmet te raken. Besmet raken in een tijd van een pandemie kan altijd en overal, maar wij moeten met ons allen, incl. ondernemers de voorwaarden scheppen waarin grootschalige besmettingshaarden voorkomen worden. Om uiteindelijk de zorgcapacteit te ontlasten, de zwakkeren te beschermen, maar ook om een economische lockdown te voorkomen. Het is dus ook in het eigen zakelijk belang van de ondernemers.

 12. P. Atries

  Niemand betwijfelt nog dat aerosolen in binnenruimtes, die blijven rondzweven, besmettinshaard zijn.

  Vandaar ook de oproep aan mensen om zelfs bij de lichtste klachten (verstopte neus, kriebel in keel) niet naar buiten of ergend naartoe te gaan, minimaal 7 dagen thuis te blijven, je laten testen (uitzondering op naar buiten gaan, wel met mondkapje> of thuistest) en na 7 dagen 24 uur klachtvrij zijn).

  Ook daarom de oproep om je sociale contacten en sociale momenten wat te beprken tot weinig mensen en minder momenten (nodig 4 mensen thuis uit in plaats van 30) en doe dat 1 of 2x in de week ipv alle avonden en zit in de tuin, ipv binnen. Hoe minder mensen je treft, hoe kleiner de kans op besmetting. Er is echter nog steeds altijd een kans op besmetting.

  Echter zien de GGD en ziekenhuizen dat besmettingen ontstaan door innig sociaal contact: veel kuffelen en omhelzen, op elkaars schoot uren met elkaar kletsen en dus ook elkaars adem inademen, zoenen, dansen en meezingen (waarbij vochtdruppels en aerosolen vele grotere afstanden overbruggen). En zo dus meer mensen deze binnen krijgen in een gehele binnenruimte. Ook buiten kan er op close range wel degelijk besmetting plaats vinden. Je voelt normaal al mensen met consumptie praten. Laat staan als we het over onzichtbare microdeeltjes hebben.

  Vandaar dus in horeca: Mensen met minder mensen laten afspreken. Een maximum van 4 is echt wel prima (de grens moet ergens liggen), met 4 kan je een hele leuke avond hebben en uren kletsen, mensen beetje op afstand van elkaar, zeker vreemde mensen, muziek zacht (voorkomt hard schreeuwen en praten), geen feestmuziek (voorkomt kroeg-/feestsfeer en dronken gedrag), maar andere sferische loungemuziek> ontspannend, nog steeds lekker. En natuurlijk luchten, ventileren, ramen en deuren tegen elkaar open, bijv. ook deuren naar wc-ruimtes opren aks het kan (denk ik tenmiste dat dit de beste manier is, al wordt daar nog veel onderzoek naar gedaan en weten de geleerden dit nog niet).

 13. erwin

  @P. Atries: “Niemand betwijfelt nog dat aerosolen in binnenruimtes, die blijven rondzweven, besmettingshaard zijn.”
  Ik vermoed dat je gelijk hebt, maar het RIVM/kabinet heb ik dit nog niet horen zeggen hoor!

 14. uu

  Zo komt die groepsimmuniteit er wel!

 15. Stadsie

  Goed samengevat @Gerard Brugmans.
  Ik blijf voorlopig even weg van de horeca binnen… en als het niet goed voelt in de binnenstad of supermarkten zet ik ook een mondkapje op.
  Bijkomend voordeel van dragen mondkapje is dat anderen veel meer afstand houden.
  Maar wie wel risico’s neemt, dank voor de groepsimmuniteit die dit hopelijk teweeg brengt.

 16. RL

  Misschien handig om te delen van en toe hoe laat het feestje is geweest bij B&B?

 17. Koel Hoofd

  Het openhouden van horeca vanwege vermaak en beleving is van grote egotrippende hoogte schijten op de zorgverleners en reguliere patiënten.

  RIVM/Kabinet zal niet zo snel toegeven dat aerosolen een besmettingshaard zijn.
  Want dan kan er niet meer gewerkt worden zonder immense investeringen in luchtzuiverende klimaatsystemen, terwijl thuiswerken een stuk goedkoper is. Bijkomend addertje in het gras is: die machines gebruiken meer energie dan door de hysterische klimaat en duurzaam politiek is gewenst.

  Het RIVM/Kabinet heeft wel geleerd van de besmettingshaarden van carnaval, horeca en toerisme. Dat niet doen zou een teken van achterlijkheid zijn.
  Maar heeft ook te maken met een tot op het bot verdeelde bevolking (onze gepolariseerde maatschappij) die moet worden zoet gehouden.

  Immers, ledigheid is des duivels oorkussen en de Romeinen wisten al dat brood en spelen voor het volk sociale onrust onder het volk voorkomt. Wij hebben horeca, toerisme, Netflix en filmkanalen. Iedereen gratis Netflix en filmkanalen abonnement zou een interessante oplossing zijn, kan de overheid mega kwantum korting op krijgen als ze een bundel voor 17 miljoen Hollanders aanvragen.

 18. Danny

  Sluiten die hap.

 19. Cico

  Ik vind het sowieso onbegrijpelijk dat horeca open is midden in een pandemie. Sinds wanneer gaan alcohol en verantwoordelijk gedrag goed samen? Met restaurants valt van alles te improviseren (tafel ertussen, routes, ventilatie), maar ik heb echt nul begrip voor zuipfeestjes. Dat vraagt er gewoon om.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).