Noodkreet Smartlappenfestival: festival stopt mogelijk na 26 jaar - De Utrechtse Internet Courant Noodkreet Smartlappenfestival: festival stopt mogelijk na 26 jaar - De Utrechtse Internet Courant

Noodkreet Smartlappenfestival: festival stopt mogelijk na 26 jaar

Noodkreet Smartlappenfestival: festival stopt mogelijk na 26 jaar
De organisatie van het Smartlappenfestival slaakt een noodkreet. Het festival wordt wellicht dit jaar niet georganiseerd omdat er geen horecaondernemers zijn die willen meehelpen.

De organisatie van het Smartlappenfestival slaakt een noodkreet. Het festival wordt wellicht dit jaar niet georganiseerd omdat er geen horecaondernemers zijn die willen meehelpen.

Het evenementenbureau BINK is al jaren medeverantwoordelijk voor de organisatie van het Smartlappenfestival. Het bureau werkt altijd samen met Utrechtse horecaondernemers om het festival te organiseren. De huidige trekkers van het festival, zijn de ondernemers Fred Besselse en Peter Elzendoorn. Zij hebben geprobeerd het stokje over te dragen, maar geen enkele horecaondernemer heeft interesse getoond. Vorig jaar deden nog tientallen horecazaken mee met het festival dat garant staat voor tranen, meezingers en gezelligheid.

Sandra Teune van BINK: “Het is uiteraard vooral een festival dat wordt getrokken door de Utrechtse horeca. Zijn verzorgen zelf de programmering en veel promotie. Maar er moet natuurlijk wel een overkoepelende organisatie zijn en wij vinden het als evenementenbureau  superleuk om te doen. Daar hebben wij wel de hulp van enkele horecaondernemers bij nodig. Nu de huidige stoppen zijn we op zoek naar nieuwe ondernemers die ons willen helpen. Wij hebben honderden mensen benaderd maar er heeft zich nog niemand gemeld.”

Het festival trok volgens Teune altijd veel bezoekers: “Ook vorig jaar was het weer een groot succes. Wij zijn bang dat het festival zo komt te stoppen. Dat willen we niet. Daarom vragen we ook nu nog een keer op of er horecaondernemers zijn die ons willen helpen het festival te organiseren?”

13 Reacties

Reageren
 1. Sjaak

  Aan alle dingen komt een eind. Als er geen interesse is houdt het gewoon op.
  Jammer maar helaas.

 2. herman

  Soms stoppen dingen nu eenmaal, als niemand wil helpen dan zal er of geen interesse zijn, of geen geld te verdienen zijn. Nog aannemelijker beide.

 3. Sjonnies

  Het is tijd voor wat anders
  Was ook wel erggg oudbollig

 4. Jan-Peter

  Het zou erg jammer zijn. Voor de horeca een goede verdienste naast een behoorlijke inzet, maar vooral voor het publiek een leuk festival !

 5. Willem

  Ontzettend jammer, hoop dat er alsnog een oplossing komt!

 6. gerard

  Wat een drama! Maar eens een liedje over schrijven…

 7. Mikel

  Waarschijnlijk is het een geldkwestie voor het organiseren. Die vrijdagavond en zaterdagavond is het stamp en stampvol in de kroegen die meedoen.

 8. Willem

  @jan peter: blijkbaar voor horeca geen goede verdienste, anders was er wel interesse geweest..

 9. JdV

  Raar hoor. Als het zo succesvol was zou elke slimme horecaondernemer deze kans toch met beide handen aanpakken? Of hebben we alleen maar domme horecaondernemers in 030?

 10. Dr Bernard

  Hartverscheurend!

 11. Suzanna

  Volgens mij gaat het er niet om of er interesse is om als café mee te doen (want: superdruk bezocht tijdens het festival), maar er is geen interesse om de trekkersrol (vanuit horeca ter ondersteuning van BINK) van Fred Besselse en Peter Elzendoorn over te nemen. Dus eerder een geval: wel de lusten (inkomsten), niet de lasten (organisatie)..

 12. Peter Elzendoorn

  Inderdaad Suzanna, jij slaat de spijker recht op zijn kop!!

 13. rob van steensel

  Misschien maar weer eens een paar jaartjes saterday night fever proberen. Onder het wat oudere publiek zeker nog wel bekend..leuk.leuk.
  Maar het kan toch ook gewoon georganiseerd worden door de horeca zelf. Contacten zijn reeds gelegd afgelopen jaren .hoeft dus niets te verdwijnen.alleen de grote podia komen te vervallen .niet erg daar was de sfeer toch niet ju van het .studenten zuipfeest .

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).