Ondanks goed gevoel wéér geen Michelin-ster in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Ondanks goed gevoel wéér geen Michelin-ster in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Ondanks goed gevoel wéér geen Michelin-ster in Utrecht

Ondanks goed gevoel wéér geen Michelin-ster in Utrecht
Er is weer geen Michelin-ster uitgereikt aan een Utrechts restaurant. Dat bleek vanmiddag bij de jaarlijkse uitreiking van de gids.

Er is weer geen Michelin-ster uitgereikt aan een Utrechts restaurant. Dat bleek vanmiddag bij de jaarlijkse uitreiking van de gids.

Sinds 2012 kent Utrecht geen sterrenrestaurant meer. Destijds was het Karel V dat voor het laatst een ster voor Utrecht binnenhaalde. Dit restaurant hoopte dit jaar weer op een ster, maar moet nog geduld hebben. “Een ster mag niet ons doel zijn maar het gevolg van onze culinaire ambitie. Het is onze ambitie om tot de culinaire top te behoren en het zou natuurlijk fantastisch zijn wanneer Michelin ons streven met een ster zou honoreren”, zo liet Directeur Toon Naber eerder al aan DUIC weten.

Ook Podium onder de Dom werd getipt als kandidaat voor een ster. De Volkskrant zag vanochtend nog in het restaurant een serieuze kanshebber voor een ster, maar zat er dus naast.

Erik Derksen van restaurant Buurten en directielid van Koninklijke Horeca Nederland Utrecht liet op DUIC al eens weten Karel V en Podium dit jaar goede kansen toe te dichten. “Natuurlijk zou het vanuit een marketingoogpunt fijn zijn om een Michelinster te hebben in de stad. Ik gun het mijn collega’s van Podium en Karel V om die te krijgen, en volgens mij gaat het er dit jaar van komen. Maar dat is vooral belangrijk voor foodies en toeristen, want ik vind dat je nu al op vele plekken in de stad erg goed kunt eten.”

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
 1. Maria

  Jammer voor de beoogde kandidaten. Maar helaas, het Utrechtse culinaire klimaat is en blijft ondermaats.

 2. Pierre-Baptist de la Bringue

  Dat Broodje Ploff hier consequent over het hoofd gezien wordt is nog het allerergste

 3. Herman

  Utrecht is een studentenstad met wat ambtenaren en verder volks. Ook zijn er in utrecht te weinig criminelen die voor omzet kunnen zorgen.
  Die hebben geen behoefte aan een sterrentengelukkig hebben we broodje Mario nog!

 4. Scherpschutter

  Dat lijkt mij op basis van mijn eigen ervaringen ook niet meer dan terecht. Je kunt er vrij redelijk uit eten tegen een acceptabele prijs, maar memorabel is het echt in geen enkel opzicht en om een ster te krijgen moet je landelijk met kop en schouders boven de rest uitsteken in een bepaalde categorie. Daar is in het geval van Karel V (en Podium onder de Dom) natuurlijk totaal geen sprake van.

  Als het werkelijk de ambitie is om tot de culinaire top te behoren dan moet de lat daar wel eens fors omhoog om tot de landelijke top te kunnen behoren. Ik vraag mij oprecht wel eens af of ze dat zelf ook in de gaten hebben, of dat men zich daar provinciaals blind blijft staren op excelleren t.o.v. andere restaurants in culinair-barbaars achterstandsgebied Utrecht.

 5. Frank

  Ik vind dat Mario zo langzamerhand wel een ster mag hebben.

 6. jos stelling

  Karel V is zeker top: er is alle reden om daar zeker als Utrechter buitengewoon trots op te zijn.

 7. Mimi

  Karel V ambieert een ster? Laat me niet lachen. Laatst wezen eten vanwege mijn verjaardag. Het eten was OK maar ik was zeker niet bovenmatig onder de indruk. De bediening werd verzorgd door een onzekere stagiaire die op geen enkele vraag antwoord kon geven; waarschijnlijk had dat ermee te maken dat ze nog nooit enig gerecht uit het restaurant had geproefd zoals ze bij navraag verklaarde. En de koffie was ronduit smerig. Kan me dan ook erg moeilijk voorstellen hoe Karel V meent sterwaardig te zijn als ze nog niet eens fatsoenlijk koffie kunnen zetten

 8. andreasvdwal

  Hoeveel artikelen hebben we hier al gehad over lijstjes waar Utrechtse restaurants ontbreken. Wanneer komt er eens een mooi artikel waar je gewoon goed kan eten in Utrecht want ondanks dat we niet op lijstjes voorkomen zijn er genoeg goede restaurants in Utrecht.

 9. Maria

  @ andreasvdwal

  Nee, je vergist je. Er zijn genoeg restaurantjes waar je aardig kunt eten. Maar het gaat in deze discussie om het onderscheidend vermogen. En dat is helaas nagenoeg afwezig in onze studenten- en startersstad.

 10. Jelle

  Karel is prima en verdient een ster, en misschien zijn er wel meer (Sparking, Watertoren, Vaartsche Rijn?) Podium vind ik persoonlijk heel veel gedoe om niets.

 11. Frank

  @Jos Stelling: Sorry hoor. Maar die mening zou je zelfs verkondigen als het eten er van het niveau eetcafé was. Want je gaat je overbuurman niet afvallen, want daar moet je nog langer mee door het leven. Dus er is geen enkele reden om enig gewicht aan je oordeel toe te kennen. Karel V is gewoon te weinig voor te veel.

 12. Beestje

  Eigenlijk vind ik dat sterrengedoe maar geneuzel. Er zijn genoeg restaurants waar je goed kunt eten voor een schappelijke prijs. Wat heb ik aan een restaurant waar je je blauw moet betalen voor heel veel toeters en bellen? Ik kan de restaurateur wel volgen die een paar jaar geleden zijn ster inleverde. Te veel druk op de ketel, en beperkingen.
  Lekker ontspannen uit eten gaan. En als het niveau van onze stad afgemeten moet worden aan al dan niet een ster, is het droevig gesteld met ons.

 13. Otto Nelemans

  Graag wil ik even kwijt dat een van de eerdere reaguurders de spijker op z,n kop slaat: er is geen draagkracht voor een duurzame ontwikkeling van een Utrechtse horeca top. Utrecht is en blijft een stad van eettentjes, studentenbeurzen en televisiekijkers De rest spaart voor een abonnement bij FC Utrecht. je kunt ‘s avonds beter naar de bioscoop, schouwburg of thuis een goed boek lezen en als je dan toch lekker wilt eten, ga dan naar Madeleine aan ‘t Wed, Amid de jac aan de Burg Reigerstraat of het Wilhelminapark (altijd druk, alle met een goede en betaalbare keuken). Podium kan beter sterloos blijven, want dan blijven de prijzen laag.

 14. andreasvdwal

  @maria,

  Als alle mensen die zo klagen over het ontbreken van een sterren restaurant in Utrecht nu eens zelf aan de slag gaan om dat te realiseren dan zijn we ook weer klaar met dit geneuzel over lijstjes. Schijnbaar zijn de restaurants niet goed genoeg voor de lijstjes maar dat wil niet zeggen dat je er niet goed kan eten. En als je met een ster wilt eten ga je toch lekker naar een restaurant wat wel een ster heeft zo kom je ook nog eens ergens anders.

  Kortom @DUIC stop met artikelen met dat we niet in allerlei lijstjes voorkomen.

 15. WvR

  @Frank: Los stand van het feit dat ik ook geen enkele reden zie om aan jouw oordeel wel enig gewicht toe te kennen, een vraagje: Ben je in Goeie Louisa (brasserie/bistro Karel V) wezen eten, of in Karel V?

  Ik vind beiden overigens uitstekend.
  Of je daar enig gewicht aan toekent interesseert me overigens niet zoveel.

 16. Jan

  Michelin-sterren zijn ook maar overgewaardeerd. Er kleven vele nadelen aan het toegekend krijgen van een Michelin-ster, zoek daar maar eens op. Verder kent Utrecht een breed scala aan hele fijne restaurants, ik zie niet in waarom zoveel reaguurders hier daar zo neerbuigend over doen. Jammer ook van de beladen titel van dit stukje die doet vermoeden dat het een maar wat jammer is dat we niet in de lijst met Michelin-restaurants staan.

 17. WvR

  @Jan: Eens. Niet zo heel lang geleden was er nog een poll op DUIC of er “nog” wel goed gegeten kon worden in Utrecht. Uitkomst: Jazeker. En zowel in het duurdere, als in het goedkopere segment.

  Jammer dat er geen ster is? Ach, een sterretje is altijd leuk voor de sier. Als je perse wilt kun je op een goeie 15 minuten afstand in Houten terecht (aka: Utrecht Zuid-Oost), op een half uur afstand zit De Hoefslag in Bosch en Duin.

  Een locatie in Utrecht Centrum zou leuk zijn, maar daar echt vaak zullen ze mij daar ook niet zien (en ik schat de meesten onder ons niet): Als ik mijn restaurant-met-ster bezoek op 1x per kwartaal in schat zit ik te hoog; 2, 3x per jaar tops. En voor die 2/3 keer vind ik het ook niet zo’n moeite een taxi of trein te nemen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).