‘Ondernemer mag geen poffertjeskraam openen in Overvecht omdat kinderen te zwaar zijn’ ‘Ondernemer mag geen poffertjeskraam openen in Overvecht omdat kinderen te zwaar zijn’

‘Ondernemer mag geen poffertjeskraam openen in Overvecht omdat kinderen te zwaar zijn’

‘Ondernemer mag geen poffertjeskraam openen in Overvecht omdat kinderen te zwaar zijn’
Locatie waar de poffertjeskraam moest komen. Bron: Google Streetview
De ondernemers van Manege ’t Hoogt aan de Gageldijk in Utrecht willen graag een historische poffertjeskraam op het terrein nieuw leven inblazen. De omgeving zou daardoor aantrekkelijker worden en er kunnen mensen met een zorgvraag werken. De gemeente ligt echter dwars, kinderen in de omgeving zouden namelijk te veel overgewicht hebben. Dat meldt NRC. Jan Wijmenga van de ChristenUnie en Dimitri Gillissen van de VVD hebben ondertussen schriftelijke vragen gesteld over de kwestie.

De ondernemers van Manege ’t Hoogt aan de Gageldijk in Utrecht willen graag een historische poffertjeskraam op het terrein nieuw leven inblazen. De omgeving zou daardoor aantrekkelijker worden en er kunnen mensen met een zorgvraag werken. De gemeente ligt echter dwars, kinderen in de omgeving zouden namelijk te veel overgewicht hebben. Dat meldt NRC. Jan Wijmenga van de ChristenUnie en Dimitri Gillissen van de VVD hebben ondertussen schriftelijke vragen gesteld over de kwestie.

Dinsdag verscheen in NRC een artikel over het initiatief van ondernemer Thijs Visscher. Samen met zijn vrouw Lizzy de Koning nam hij in 2018 de manege over met het idee er een plek van te maken voor dieren en mensen. Zo braken ze de boxen af zodat de paarden los konden lopen in een grote stal, maakten ze het kantine-assortiment lokaal en gezond, en begonnen ze een zorgboerderij waar mensen met een beperking, burn-out of ziekte in de stallen konden werken.

In de loop der tijd ontstond het plan om meer met horeca te gaan doen, zodat de mensen die aan het re-integreren waren vaker met andere mensen in contact komen. Visscher las dat Anton Mullens (80) zijn oude poffertjeskraam wilde verkopen en zocht contact met hem. Mullens besloot de kraam aan Visscher te verkopen, maar hij wilde het recept pas geven wanneer de kraam draait.

Tekst loopt door onder tweet

Overgewicht

Of dat ooit gaat gebeuren is niet duidelijk, de gemeente Utrecht ligt namelijk dwars. Het plan zou niet in de bestemming passen. Daarnaast zouden kinderen in Overvecht te veel overgewicht hebben. In de afwijzingsbrief – die NRC ingezien heeft – staat geschreven: “Juist in Overvecht is een verleidelijk ongezond voedselaanbod met grote aantrekkingskracht op kinderen in de vorm van een poffertjeskraam daarom onwenselijk.” Saillant detail is dat vanaf 2014 het aanbod fastfood in Utrecht met 41 procent toenam. Volgens NRC is dit de sterkste groei in Nederland.

Overigens benadrukt de gemeente tegen NRC dat vooral de bestemming bepalend is, er de manege is geen horecalocatie.

Politici Wijmenga en Gillissen vragen het college nu om opheldering. Zo willen zij weten waarom dit initiatief niet past binnen het in 2018 vastgestelde Horecakader. Ook willen de politici weten of er vaker in Utrecht aanvragen zijn geweigerd omdat het aanbod ongezond zou zijn. “Hoe verhoudt dit argument zich tot de ambitie van Utrecht om erfgoed, zoals een monumentale poffertjeskraam, te behouden?

Tot slot willen Wijmenga en Gillissen weten wat de gemeente wel voor de ondernemer kan betekenen. “Ziet het college nog andere mogelijkheden om samen met deze ondernemer een geschikte plek voor de monumentale kraam te vinden?”

66 Reacties

Reageren
 1. BdV

  Misschien is er toch nog een mogelijkheid, als ze bijvoorbeeld een negatieve dikkekinderentest van maximaal 24 uur oud kunnen laten zien?

 2. Bill

  Jammer, wat een onkunde bij de gemeente. Dit is juist wat de wijk nodig heeft, initiatieven van ondernemers die iets in de wijk zien. En het onderdeel “overgewicht” hierin een punt van beslissing te laten zijn is absurd. Zorg inderdaad maar eens dat de fastfoodketens minder voet aan de grond in de stad krijgen. En klop als gemeente eens aan in de flats van Overvecht om daar de ouders eens iets bij te brengen inzake snoepgoed en gezonde ontbijtjes. Dit is om de hete brei heendraaien en de weg van de minste weerstand kiezen.

 3. Lexus

  Het lijkt me niet de taak van de gemeente om dingen die ongezond zijn helemaal buiten bereik van de burgers te houden. Dan is werkelijk het einde zoek. En al helemaal wanneer dit beleid ook nog eens op een enkele wijk wordt losgelaten. De overheid kan wat mij betreft wel een gezonde levensstijl stimuleren, maar voor de rest is het de taak van ouders en opvoeders om dat voor de hun toevertrouwde kinderen te doen. En daar komt bij dat eens een keer poffertjes gaan eten voor verder gezonde kinderen helemaal niet slecht hoeft te zijn; er zijn heel wat dingen te noemen die de gezondheid meer schaden.

 4. erwin

  Heel fijn dat de gemeente zich hiervoor sterk maakt. Ik neem dan ook aan dat de KFC’s, McDonalds en alle andere fastfood in het stationsgebied en HC binnenkort ook verleden tijd is. Chapeau!

 5. Esrin W.

  Niémand maakt ook de inschatting dat het merendeel van de kinderen uit andere culturen niet eens poffertjes zullen gaan eten?

 6. Uuutje

  Zegt de gemeente die het eigendomsrecht op het “nieuwe” stationsplein, zeg maar de FASTFOODBOULEVARD, zonder zinnig argument weggeven heeft (wederom opnieuw voor de komende jaren) aan een HET bedrijf dat het democratisch proces in de stad al sinds de zestiger jaren frustreert (Bredero/ Corio/ Kleppierre).

  En ik herhaal: FASTFOODBOULEVARD. Duizenden malen erger dan 1 poffertjeskraam die juist goed gaat zijn voor de recreatie aldaar van stadsgenoten uit ANDERE wijken.

  Gaat de gemeente ook shoarmatenten weren uit Overvecht? Zo maar een vraag.

  Ik ben geen echte reaguurder dus hou niet zo van dat geroep vanaf de zijlijn, maar de ambtenaren in dat stadskantoor zien ze toch echt regelmatig vliegen. En dat ligt echt niet zozeer aan Groen Links, D’66 of de Christen Unie, dat zit hem in de AMBTENAREN die daar werken. Die gaan namelijk over de vergunningen.

  Overigens is een mens niet in staat meer dan een handjevol poffertjes te eten. Anders ga je namelijk uit jezejlf al over je nek, maar dat terzijde.

 7. Luuk Upuuk

  Misschien kan de gemeente gratis gezonde maaltijden op basisscholen gaan verstrekken?

 8. Kaatje Karin

  Grappig. Dit is toch juist een initiatief dat de gemeente met open armen zou moeten willen ontvangen; het draagt immers bij aan het beteren van de maatschappij dankzij dagbesteding / re-integratie. Of heb je liever mensen die niet weer aan het werk kunnen door slechte re-integratie en het handje ophouden? Zoals door iemand anders al benoemd wordt is het veel beter om de echte oorzaken van dikheid aan te pakken inplaats van een goed initiatief de nek om te draaien.

 9. Lombokker

  Kan de gemeente de vreetschuren op de Kanaalstraat s.v.p. ook sluiten. Behalve overgewicht zijn die ook slecht voor het milieu, want de clientèle daarvan komt voornamelijk per auto, meestal een diesel. En het geeft ook nog eens overlast in uren dat de meeste mensen liggen te slapen.

 10. Berend

  Of een kebabtent voor vrouwen.

 11. Koel Hoofd

  D66 en GL (al sinds 2006 aan de macht) hebben werkelijk helemaal niets te zeggen over wat mensen waar en wanneer tot zich nemen.
  Dat ze dat hier nu wel doen omdat ze een moreel oordeel vellen over kinderen in Overvecht die niet aan hun beperkte ideaalbeeld voldoen, laat alleen maar zien dat deze partijen verblind zijn door macht en er de hand niet voor omdraaien om andere mensen te discrimineren.

  Wat is de volgende stap voor dergelijke types?
  Een totalitair regime…
  Dat is wat 2.000 jaar bekende de geschiedenis ons leert.

  16 maart 2022 mogen we weer stemmen.
  Stem eens met uw hoofd in plaats van uw emoties want die worden door de policor propaganda machine zorgvuldig gemanipuleerd.

 12. Erwin

  @esrin: want?! Wat een belachelijk racistische opmerking zeg! Snap niet dat ie door de moderatie heen komt…

 13. Katja

  @Lombokker ,hear hear ! Hier op de ASW zelfde laken een pak.

 14. Esrin W.

  De zwarte Polootjes zijn diesels, de Mercedessen, BMW’s en Audi’s met een aanzienlijke cataloguswaarde rijden doorgaans klassiek op benzine Lombokker.

 15. Marko

  Lokale, kleinschalige initiatieven met groot sociaal-maatschappelijk effect worden geblokkeerd: dat durft de gemeente beter dan grote ongezonde horecaketens aanpakken. Hopelijk kan dit snel worden rechtgezet.

 16. Malvinas

  In die geest mag je ook alle kroegen in de binnenstad sluiten. Daar wonen veel studenten en we weten het allemaal, studenten zuipen veel te veel alcohol.

 17. Scherpschutter

  Geen zorgen. De wereldgeschiedenis wijst immers uit dat het een buitengewoon verstandig idee is dat links zich met voedselvoorzieningen bemoeit. Kerngezonde weldoorvoede bevolkingen, waar je ook maar kijkt.

  O. Wacht…

 18. Rob H.

  “Overigens benadrukt de gemeente tegen NRC dat vooral de bestemming bepalend is, er de manege is geen horecalocatie.”

  Er zit geen horecabestemming op die locatie, dus het mag niet eens.

  Overigens is het de ambtenarij die dit regelt, geen van de politieke partijen in de Raad.

 19. Toine Goossens

  De manege IS geen horeca gelegenheid. Nee an me hoela, dat wil zij juist worden.
  De hele stad wordt volgeplemd met horeca, bij iedere winkel wordt de klant getrakteerd op versnaperingen.
  Het centrum van het spoorwegmuseum is een plein met verleidelijke aanbiedingen voor blanke kinderen. Friet, ijs, lollies, ja luister eens die zijn niet dik, dat mag dus.

  Wat een verschrikkelijke hoogmoed om dit soort argumenten te durven hanteren. Het R woord is nog niet gevallen. Dat komt nog.

 20. Ex overvecht bewoner

  Whahaha om te lachen gewoon!
  Welk jaar is de halal fried chicken in overvecht winkelcentrum geopend?! Toen was er blijkbaar nog een andere visie. En de vergunning voor de man met z’n kip wagen bij de Dirk?

  @koelhoofd, het lijkt mij niet dat het om een bepaald “ideaal beeld” gaat waar ze niet aan voldoen. Er bestaan gewoon cijfers over per wijk.

  Maar als de ouders niet het goede doen/voorbeeld geven, waar moet je dan verandering proberen te starten?
  Op school, in het buurthuis, in de moskee…
  En in de supermarkt geen energie drink en chips aan jonge jongetjes verkopen als lunch misschien?

 21. Suze

  Ah, dus ze halen ook de ongezonde voeding uit de supermarkten in Overvecht? De peuken uit de schappen? De drank uit de rekken? Wat een onzin! Ben helemaal voor een poffertjeskraam!

 22. Rivierenwijk

  Ik was bij het lezen van de titel nog in de veronderstelling dat ik op een satirisch stukje was gestuit.
  Mooi beleid wordt dat dan: De moraalridders van de gemeente gaan per postcode bepalen wat de mensen wel en niet tegen het lijf mogen lopen en in dat lijf mogen stoppen, want als we dat aan de ondernemer van een zorgboerderij overlaten is het einde immers zoek.

 23. Ihsan

  Wat is dit nu voor giftig beleid. Als de gemeente faalt om de jongeren in Overvecht een gezonde jeugd te bieden gaan ze maar willekeurige zondebokken aanwijzen?? Worden kinderen in Overvecht soms minder dik als deze kraam er niet komt? Waar is het positief beleid? Vraagt niemand zich af waarom een groot deel van de kinderen doodongelukkig is in de grootste wijk van zogenaamd de meest welvarende stad van het ‘land met de gelukkigste kinderen’? Gaan wij daar misschien iets aan doen? Of is deze stad er alleen voor de kindjes uit welvarende gezinnen? Waar is in Overvecht het museum, het wijkcentrum, de muziekschool, de hogeschool… Waar zijn de pleintjes met sociale controle door bewoning op de onderste bouwlagen, zodat ook de ouders die boven de 3e verdieping wonen het aandurven om hun kinderen buiten te laten spelen? De basisscholen met voldoende gekwalificeerde docenten? Waar is het ‘sportplein’? Waar is het ‘speellandschap’? Waar is de bouwspeeltuin? Waar is de atletiekbaan? Waar zijn de halfpipes? … Sport moet onderdeel zijn van de stedelijke structuur, zodat het voor kinderen die geen ouders hebben om ze naar een wedstrijd te rijden ook toegankelijk blijft. Dicht bij huis en in een veilige omgeving.

 24. Realistisch

  Gelukkig, nu worden die arme kinderen daar in Overvecht niet nog dikker.

 25. Dorien de H.

  1. De gemeente laat wel allerlei fastfood en ongezonde horeca toe in de binnenstad
  2. De gemeente laat zich bij het vergunnen van horeca in de binnenstad, gezond of niet, NIETS gelegen liggen aan het bestemmingsplan. ALLES wordt vergund, desnoods met gebruik van de kruimelregeling. Dus dat “het bestemmingsplan het niet toelaat” is in de binnenstad ook geen argument, waarom hier dan wel?
  3. Mooi initiatief: zowel Nederlands erfgoed, als een zinvolle dagbesteding.
  4. Hoeveel draagt poffertjes eten bij aan overgewicht? Dat doe je echt niet elke dag, in tegenstelling tot de blikjes energiedrank en zakken chips die elke schooldag worden verorberd.

  Kortom: FLAUWEKULreden, wat is hier echt aan de hand? Er moet hier iets achter zitten. Dit gaat niet meer om normaal vergunnen. Is er een onderzoeksjournalisten in de zaal?

 26. Nina

  Jakkes. Gaat de gemeente nu bepalen wat wij in welke wijk mogen eten?

 27. thea barten

  belachelijk zeg en discriminatie zijn de personen die dit vinden zelf zo slank zou ze wel willen zien laat de jeugd genieten schofterig voor woorden

 28. Bolle Bas

  Dan mogen ze de Mc Donalds op het winkelcentrum wel eens gaan sluiten.
  Poffertjes eten de te dikke kinderen 1-2 keer per jaar naar de McDonalds gaan ze 3-4 keer per week naar toe.

 29. Bernhard

  @Erwin: Leg eens uit. Ik zie altijd veel autochtonen bij poffertjeskramen en pannenkoekenhuizen.

 30. Pieter

  Ah dus geen nieuwe vergunningen meer voor horeca zaken en fastfood zaken, goed bezig gemeente Utrecht.
  In al die leegstaande ruimtes kunnen dan groenteboeren en sportscholen komen.

  Is toch om je kapot te schamen, dat een kleine ondernemer weer eens tegengewerkt wordt en de grote ongezonde jongens geen strobreed in de weg wordt gelegd.

 31. Mark

  Los van dat veel kinderen in die wijk inderdaad te dik zijn (net als in andere wijken) vind ik het best wel eng dat de gemeente Utrecht steeds meer totalitaire trekjes beginnen te krijgen. Bepaalde politici die blunder na blunder zonder probleem aan de macht blijven, het gebrek aan respect en begrip voor de mening van de burger en nu dit weer.

 32. Zuilen030

  te belachelijk voor woorden.

 33. Herman

  Op zo’n suggestieve kop gaat het reageerders volk natuurlijk heerlijk los.
  De gemeente wijst de vergunning af met oog op bestemming horeca, dat is de belangrijkste reden.
  Dat “ongezonde” eten is bijkomend argument, wel dom van de gemeente om dat te melden.

 34. Peter

  De manege? Waar vooral paardenmeisjes uit welgestelde gezinnen komen? Die zeer waarschijnlijk niet in Overvecht wonen?
  En dan nog even gecombineerd met de opmerkingen over fastfood en het feit dat de gemeente blijkbaar bepaalt wat jij al of niet mag eten, van hierboven.

  Mind blown, and not in a good way.
  WAT IS HIER ECHT AAN DE HAND?

 35. Pee

  @Erwin 11/8/2021 – 17:52
  Weet je waarom dat door de moderatie komt?
  omdat het geen racisme is wat er word gezegd.

 36. Fred

  Nu de poffertjeskraam door de gemeente Utrecht niet mag komen, zal het effect natuurlijk zijn dat de kinderen als alternatief massaal naar de groente- en fruitafdeling lopen om daar een paar wortels, appels en ander groenvoer te gaan kopen.
  Wat een waanzin is dit zeg.

 37. Wim

  Van de pot gerukt

 38. Dick Holsheimer

  Te gek voor woorden! Omdat er vraatzuchtige typjes op de wereld zijn, die door hun ouders zijn vetgemest, zou je geen poffertjeskraam op je terrein mogen?

  Dat is puur dictators gedrag!
  Je moet die fatso’s een boete geven omdat zij de zorgkosten verhogen met dat gevreet!

 39. Uuutje

  Koel Hoofd en Scherpschutter en Esrin en nog een paar usual suspects lopen weer lekker “links, links, links” te roeptoeteren in een rode waas.

  Het ontgaat ze even dat ambtenaren deze besluiten nemen. Er is een ambtenarenprobleem. Dit soort besluiten gaan helemaal buiten de gemeenteraad en het college om.

  Dit besluit was ook onder een andere gemeenteraad of college gevallen.

 40. erwin

  @Pee: als je die opmerking geen racisme vindt ben je diep gezakt

 41. Esrin W.

  Ik heb hier met geen woord gerept over “links” Uuutje. Ik stelde enkel en alleen dat kinderen uit allochtone gezinnen niet zo snel bij een Nederlandse poffertjeskraam zullen staan. Ze eten deze rommel eenvoudig weg niet.

 42. De count

  Ok erwin, nu weer snel terug naar je safespace.

  Rare gemeente-ambtenaren hebben we toch. Ieder weekend staat er een poffertjesfiets in de vogelenbuurt aan de singel. Daar zijn het dan gezonde poffertjes blijkbaar

 43. Herman

  @Erwin, dus als de AH op Overvecht een aangepast assortiment heeft dat beter aansluit op de wensen van de bevolkingssamenstelling in de buurt en dat via marktonderzoek nagaat is dat ook racisme?

 44. Cas

  Bestemmingsplan laat het niet toe, maar als het alleen om te dikke kindjes ging had de rechter Utrecht wel een veeg uit de pan gegeven

 45. Pieter

  Allemachtig wat een betutteling…komt gewoon niet goed uit bij dit college,die hebben niets te vinden wat mensen willen eten.
  Sluit dan ook alle vette kebab tenten

 46. Koel Hoofd

  @Uuutje
  Ter info:
  Wethouders dragen de eindverantwoordelijkheid voor wat de ambtenaren die hun ondersteunen doen.

 47. wollie

  let them eat poffertjes.

 48. Thomas

  Wie heeft eigenlijk bepaald in dit land dat iedereen gezond moet leven?

 49. Lachgas

  Alle speeltuinen daar dicht, want te gevaarlijk voor kinderen. Ook zwembad dicht, er zou eens een kind kunnen verdrinken en alle auto’s van de weg, want veel te gevaarlijk voor kinderen. Wat een onzin!

 50. Anlies

  Apart dat ik dit nieuwbericht op geen enkele andere nieuwssite kan vinden… maar ik ben dan ook 78

 51. Kees

  Hoezo betemmingsplan? Het gaat om een 125 jaar oude poffertjeskraam, dat is geen vreetschuur, zoals fastfoodetablissementen maar cultureel erfgoed! Ook nog eens beoordeeld als de beste pannenkoekenkraam. Het argument dat kinderen in Overvecht overgewicht hebben slaat natuurlijk nergens op. Alsof ze driemaal daags poffertjes gaan eten als die kraam er komt. Wie verzint er zoiets? Natuurlijk gaat het om het totale voedingspatroon en niet om die incidentele portie poffertjes. Wat een onzin… Laat alsjeblieft dit stukje historie, jarenlang een begrip in Zeist, herleven, als een juweeltje voor Overvecht.

 52. UTRECHTSE JANTJE

  Wat ‘n gezellig elkaar weer ‘n sneer geven en meerdere onzinverhalen over racistische opmerkingen wederzijds weer tot mij genomen , nu even de clou van het verhaal , deze Middenstander helpt ‘n oudere 80 jarige van zijn overtollige Poffertjeskraam af , om zijn omgebouwde Manege die ik mij al herinner zo lang ik leef onderhand … mijn familie heeft aan de Gagel gewoond vroeger , tot ‘n multifunctioneel bedrijf … en dan wordt hij gedwarsboomd door wat onbenullige kleine lettertjes ….. héél 2021 hoor

 53. Ihsan

  @Esrin W. “Ze eten deze rommel eenvoudig weg niet.”
  Sinds wanneer bepaal jij wat mensen waarvan één of twee ouders toevallig in het buitenland geboren zijn eten? Denk je nu werkelijk dat poffertjes enkel in Nederland worden gemaakt en enkel door autochtonen worden gegeten?? Hoe verdraait moet je wereldbeeld wel niet zijn om zulk een bizarre redenatie te hanteren.

 54. JvS

  In een stichting stoppen die wat voor te dikke kinderen doet. Subsidie aanvragen en alsnog plaatsen.

 55. Sjaak

  @esrin: de oorsprong van jouw Poffertjes is Frans. Niks nederlands aan

 56. Ihsan

  Trouwens, de gemeente pretendeert toch een circulaire economie voor te staan? Veel meer circulair krijg je het niet. De kraam wordt hergebruikt, en poffertjes zijn rond. Ik heb vernomen dat de opbouw gewoon doorgaat. Super. Dit is onze stad, niet die van zielige ambtenaren die kinderen pesten door ze publiekelijk te bodyshamen en ze hun vrije keuze voor poffertjes te ontnemen. Het zou de wethouder sieren om zsm zijn excuses aan te bieden, ontheffing te verlenen, verandering in het beleid te beloven, en plannen te presenteren om de kinderen van zijn wijk te ondersteunen in hun wensen.

 57. HH

  Of heeft het te maken met het partycentrum dat ze wel willen laten vestigen in park Ruigenhoek en waar vooral geen aandacht op wordt gevestigd. Wordt deze poffertjeskraam gezien als een concurrent voor de horeca die daar gaat komen?
  (Dat plan mag van mij rechtstreeks naar de prullenbak, dus teken vooral de petitie http://www.petitie24.nl/petitie/3913/voorkom-het-partycentrum-in-park-ruigenhoek )

 58. Bolle Bas

  @ Sjaak zo geredeneerd bestaat de Hollandse wolkenlucht ook niet, allemaal bepaald door de hoge en lage druk gebieden in het buitenland.

 59. wollie

  @Thomas Paul Blokhuis

 60. Martin

  Het belangrijkste argument van de gemeente is het bestemmingsplan. En daar hebben ze gelijk in. De manege heeft een horecavoorzieningen als aanvulling op de manegeactiviteiten. Dus je kunt er als ouder een kop koffie drinken als je kind les heeft. Maar een poffertjeskraam is een heel ander soort horeca. Daarmee ga je je richten op klanten die helemaal niet voor de manege komen. Logisch dat de gemeente zegt: het is een manege en geen horecazaak.

 61. Toine Goossens

  @Martin,

  Onzin. Er is in het Noorderpark meer horeca nodig. Kijk hoe massaal Utrechters naar het pannenkoekenhuis in Amelisweerd gaan.

  Horeca is het smeermiddel van Utrecht.

 62. Kurdy

  De gemeente heeft wat tegen klassieke Nederlandse horeca. Poffertjes niet hip genoeg. Jaren geleden ook al mooie Victor Consael-poffertjestent de nek omgedraaid. Zogenaamd omdat er op het Vredenburg geen plek meer zou zijn vanwege de ‘vernieuwing’ en elders in de stad ook niet. Jammer, kwam er graag.

 63. Sic

  Het is sowieso onmogelijk om een ‘historische poffertjeskraam beginnen.” Tenzij Manege ‘t Hoogt het voor elkaar heeft gekregen om pakweg 150 jaar terug in de tijd te reizen en vanuit daar een hele kraam te importeren.

  Vermoedelijk bedoelen ze ‘traditioneel’, want dankzij de marketing haalt iedereen de begrippen traditioneel, authentiek en historisch door elkaar. Net zoals mensen de betekenis van ‘vers’ en ‘ambachtelijk’ niet meer snappen

 64. Gerdina

  Als echte Overvechter vind ik het jammer dat ze geen vergunning willen geven voor een poffertjes kraam , samen met andere buurtgenoten willen wij een prachtwijk maken van Overvecht zonder racisme en discriminatie, en meer tolerantie voor elkaar , maar de gemeente vindt Overvecht een afvalputje waar ze vaak negatief over schrijven ,ik ben hier boos over beste gemeente wat hebben jullie ermee te maken als mensen een keer poffertjes willen eten? Vroeger zat de Midgetgolf op de Gageldijk daar verkochten ze van alles . Stop met deze betutteling alsjeblieft.

 65. E.W.

  Sinds wanneer mag een poffertjeskraam niet geplaatst worden, omdat de kinderen in Overvecht te dik zijn.
  Belachelijk!
  Dit is pure discriminatie!!!
  Overal vindt men wel cafetaria’s zonder problemen, waar niet gekeken wordt of er dikke kinderen in de wijk rondlopen!

 66. Annemarie Veldman

  Dikkertjes ??
  Ik heb een goede oplossing.
  Er wordt een smal toegangspoortje neergezet , als daar de slanke kindertjes doorheen kunnen mogen ze poffertjes eten.
  De dikkertjes gaan even op rantsoen ,met het vooruitzicht als er een paar kilootjes af zijn en ze kunnen door het poortje ,dan mogen ze ook genieten van de heerlijke poffertjes ,welk kind zou dat niet willen ?De heerlijke frisse lucht zal ze ook goed doen ,en misschien kunnen ze dan ook nog genieten van het fijne buitenleven in het prachtige gebied .NOU wat vinden jullie er van??

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).