Ondernemers achter Watertoren en Ruby Rose kopen voormalig Stairway in Utrecht van familie Westbroek Ondernemers achter Watertoren en Ruby Rose kopen voormalig Stairway in Utrecht van familie Westbroek

Ondernemers achter Watertoren en Ruby Rose kopen voormalig Stairway in Utrecht van familie Westbroek

Ondernemers achter Watertoren en Ruby Rose kopen voormalig Stairway in Utrecht van familie Westbroek
Archieffoto
Horecazaak NOLA aan de Mariaplaats is verkocht en maakt binnenkort plaats voor een nieuwe onderneming. NOLA zat sinds enkele jaren in het pand, dat voorheen Stairway to Heaven was en werd opgericht door Henk Westbroek. De zaak is nu overgenomen door de ondernemers die ook achter onder meer De Watertoren en Ruby Rose zitten.

Horecazaak NOLA aan de Mariaplaats is verkocht en maakt binnenkort plaats voor een nieuwe onderneming. NOLA zat sinds enkele jaren in het pand, dat voorheen Stairway to Heaven was en werd opgericht door Henk Westbroek. De zaak is nu overgenomen door de ondernemers die ook achter onder meer De Watertoren en Ruby Rose zitten.

“Het is allemaal heel snel gegaan”, zegt Wichert van Rijn, die de zaak heeft overgekocht van oud-eigenaar Henk Westbroek. “We wilden niet aan een nieuw concept beginnen voordat we zeker wisten dat de financiering rond was. Dat is nu het geval en daarom zijn we inmiddels druk bezig met het treffen van voorbereidingen.”

Hoe de nieuwe zaak er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. Wel streeft Van Rijn ernaar om er een andere invulling aan te geven dan andere horecazaken in de stad. “Het is natuurlijk een prachtige locatie die eer aangedaan moet worden. De mannen van De Watertoren en Ruby Rose gaan de zaak draaien, dus het gaat helemaal goed komen”, zegt Van Rijn.

Binnen enkele weken moet meer bekend worden over wat de invulling van de zaak precies wordt. Het duurt dan nog wel even voordat de deuren op de Mariaplaats weer openen. Van Rijn: “We werken hard aan de plannen maar het is nog een beetje gissen wanneer we precies opengaan. Naar verwachting zal dat in augustus of september zijn.”

Stairway to Heaven

Het pand aan de Mariaplaats kent een lange horecageschiedenis. Van 1972 tot halverwege de jaren 90 was discotheek Cartouch er gevestigd. In 1995 opende Henk Westbroek er Stairway to Heaven, een zaak die vol hing met gouden platen en gitaren. Later werd het kortweg Stairway.

In 2020 werd bekend dat Stairway de deuren zou sluiten. Chrissie Westbroek, de dochter van Henk Westbroek, opende er in 2020 na een flinke verbouwing NOLA. Die zaak maakt nu dus plaats voor een nieuw concept.

20 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Gelukkig gered!
  Was al bang dat er een horeca zaak zou sluiten, er is al zo weinig in de stad!

 2. John

  Voor mij mag die gelijk weer open het is al een hele mooie tent dan kan de zomer beginnen.

 3. Bar

  Goeie discotheek in U erbij zou welkom zijn: Cartouche 2.0 🙂

 4. Bar

  Een goeie discotheek in U erbij; Cartouch 2.0 🙂

 5. S

  Hoera een nieuw concept!

 6. Ramon

  Beste Herman,

  Ga een keer met 4 personen op een woensdag, donderdag, vrijdag , zaterdagavond de stad in en probeer zonder reservering een eetgelegenheid te vinden die plek heeft.

  Kijken of je dan nog vind dat er te veel Horeca is ….

 7. Joost

  Het is geen gemis dat deze zaak verdwijnt. Zelden zoveel incapabel geweld in de bediening gezien als bij NOLA. Wel jammer dat er wéér een horecazaak in handen komt van een groeiend horecaconglomeraat. De ziel verdwijnt steeds meer uit het avond- en nachtleven.

 8. Maarten

  Hopelijk blijft het toegankelijk voor kinderen. De overige concepten van deze horecaondernemers zijm dat helaas niet. NOLA was voor kinden erg leuk!

 9. Maarten

  Hopelijk blijft de locatie ook leuk voor kinderen en ouders. Nola was 1 van die weinige gelegheden waar fie balans er was.

 10. arbeider

  Graag een mooie club…geen yuppen of studentenkroeg aub, of een gezellig bruin cafe

 11. Bart van Dam

  Mooie club erbij in de stad. De Wormerveer a GoGo. Iedereen blij!

 12. Rob H.

  Als er een club komt, dan zal er wel weer geklaagd worden over overlast.

  Overigens ben ik er na de overgang van Stairway naar NoLa nog 1 keer geweest. Het mistte de sfeer en de prijzen en bediening waren niet in verhouding.

 13. Herman

  @Ramon,lees mijn reactie nog eens na. Ik zeg juist dat er te weinig horeca is.

 14. Tim

  Ik hoop op een nieuwe tent waar je salsa kan dansen.

 15. utre

  hier komt nog een vestiging voor het delen van borden…

 16. Alex

  @Maarten, kinderen hebben vrij weinig te zoeken in horeca. Rennen door de hele tent en schreeuwen de boel bij elkaar. Horeca zou een minimum leeftijd van 14 jaar moeten hebben.

 17. Ramon

  @herman

  Oeps, snap hem nu, had het vermoeden dat het sarcasme was. Verkeerd begrepen

  We zijn het eens

 18. headbengen

  Ik lag hier al weken van wakker

 19. HenQie

  Maak er een technoclub van, gericht op ouder publiek en van goed Amsterdams niveau. Ga weer samenwerken met een platenlabel en laat de bezoeker de releases kopen 🖤 20 in een dozijn bruine kroegen, studentendanscafeetjes, poppodia en restaurants zijn er al veels te veel, géén meer eenheidsworst in slaapstad Utrecht!

 20. ChatGPT vat samen

  Welkom bij de nieuwe horecagelegenheid in Utrecht.

  De bruine kroeg waar je ‘s middags met je kroost kunt borrelen en ‘s avonds kunt dansen op de beats van de beste techno DJ’s.

  Geniet van een shared dining menu met exotische gerechten, terwijl je kinderen zich uitleven in de knusse speelhoek.

  Of waan je in de jaren ’80 met onze retro arcadekasten en live karaoke. Iedereen is welkom in De Utrechter, van student tot yup, van hipster tot technoliefhebber.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).