Ongeveer 60 Utrechtse horecaondernemers mogen hun terras uitbreiden | De Utrechtse Internet Courant Ongeveer 60 Utrechtse horecaondernemers mogen hun terras uitbreiden | De Utrechtse Internet Courant

Ongeveer 60 Utrechtse horecaondernemers mogen hun terras uitbreiden

Ongeveer 60 Utrechtse horecaondernemers mogen hun terras uitbreiden
Meer dan 120 horecaondernemers hebben bij de gemeente een aanvraag ingediend voor uitbreiding van het terras. Ongeveer de helft heeft goedkeuring gekregen.

Meer dan 120 horecaondernemers hebben bij de gemeente een aanvraag ingediend voor uitbreiding van het terras. Ongeveer de helft heeft goedkeuring gekregen.

Deze ondernemers krijgen vanaf 1 juni meer ruimte om hun terras uit te stallen. Bij een deel dat niet direct goedkeuring heeft gekregen moet nog gekeken worden hoe zij wel meer plek kunnen krijgen. De gemeente zegt in gesprek te gaan met deze ondernemers.

Vanaf maandag 1 juni mogen horecaondernemers onder bepaalde voorwaarden weer gasten ontvangen op het terras. Dit was lange tijd niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen. Om ondernemers tegemoet te komen heeft de gemeente gezegd dat er meer ruimte beschikbaar komt voor terrassen, maar het plan voor uitbreiding moest wel van tevoren goedgekeurd worden.

Zo mogen zaken die voorheen geen terras hadden, nu ook geen stoelen en tafels buiten zetten. Ook is het zo dat terrassen alleen qua omvang uitgebreid mogen worden, er mogen geen extra plekken gecreëerd worden.

Gezondheid

Daarnaast moet de gezondheid niet in gevaar komen. Bewoners moeten bijvoorbeeld nog veilig over straat kunnen en minimaal anderhalve meter afstand kunnen houden van de mensen op het terras. Ook moet het voor het personeel en de gasten van de horecazaak mogelijk zijn om gepaste afstand te houden.

De regels gelden tot 1 november en staan niet vast. Als in de praktijk blijkt dat sommigen onderdelen niet werken kan er worden bijgestuurd. Ook wordt gekeken naar hoe andere sectoren, zoals bijvoorbeeld cultuur en sport, extra gebruik kunnen maken van de publieke ruimte.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Peet

  Hartstikke goed
  Maar als ik horeca nu bezig ,op voorhand met centimeters te sjoemelen
  Stadhuisplein
  Geef ze een vinger,,ze trekken je schouder uit de kom
  Dan vraag ik me af,,,,waar blijft het respect voor coronazorg
  Horeca,,,zo kortzichtig
  Graag wat meer respect voor de mega slachtoffers Corona

 2. Katja

  Nou, daar gaat de leefbaarheid.

 3. Koel Hoofd

  En die honderden anderen dan?

 4. Joas

  @ Katja. Het gaat alleen om een kleinschalige (tientallen meters) fysieke uitbreiding van het terras, zodat er meer afstand tussen tafels komt. Men mag niet meer zitplek creëren.

 5. Jim Terlingen

  Met een beetje moeite en goede wil hadden ze nu al meer horeca-ondernemers (met een goed plan) kunnen helpen.

 6. Wim Vreeswijk

  De koffie smaakt mij niet onder een Rutte regiem.

 7. Ralph

  Ik had gehoopt dat het niet bij (slechts) 60 zaken zou blijven. Alles is beter als niets, maar een wat grensverleggender beleid om de horeca de gelegenheid te bieden de economische consequenties van de corona maatregelen het hoofd te bieden was eigenlijk welkom geweest. Het is in ieders belang dat de diverse bedrijfstakken en dus ook de horeca de crisis overleven. Dat vraagt creativiteit van de bedrijfstakken maar vooral ook veel flexibiliteit en ruimte van de overheid. Dus… Utrecht, een tandje erbij nog zou ik zo zeggen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).