Ook Da Portare Via Twijnstraat maakt plaats voor De Pizzabakkers | De Utrechtse Internet Courant Ook Da Portare Via Twijnstraat maakt plaats voor De Pizzabakkers | De Utrechtse Internet Courant

Ook Da Portare Via Twijnstraat maakt plaats voor De Pizzabakkers

Ook Da Portare Via Twijnstraat maakt plaats voor De Pizzabakkers
De vestiging van Da Portare Via aan de Twijnstraat is gesloten en maakt plaatst voor De Pizzabakkers. Volgende week gaat de nieuwe zaak open. Vorig jaar werd al bekend dat De Pizzabakkers en Da Portare Via gaan fuseren.

De vestiging van Da Portare Via aan de Twijnstraat is gesloten en maakt plaatst voor De Pizzabakkers. Volgende week gaat de nieuwe zaak open. Vorig jaar werd al bekend dat De Pizzabakkers en Da Portare Via gaan fuseren.

De Da Portare Via in de Twijnstraat in Utrecht opent na een korte verbouwing voortaan zijn deuren onder de naam De Pizzabakkers. De Da Portare Via aan de Voorstraat is vorig jaar al getransformeerd naar het nieuwe concept.

Net als bij De Pizzabakkers aan de Voorstraat en de Nachtegaalstraat draait het bij het restaurant aan de Twijnstraat om het Italiaanse ambacht en komen de pizza’s uit de houtoven.

De ondernemers laten verder weten: “Behalve om pizza draait het bij De Pizzabakkers ook om prosecco. Bubbels worden in ons land nog vaak geassocieerd met luxe, maar in Italië is prosecco iets voor elke dag. Kies voor een lichte frizzante, een verfijnde spumante of een verfrissende cocktail zoals de scroppino.” De zaak gaat 11 januari open.

16 Reacties

Reageren
  1. Iemand die goed eten in Utrecht wil.

    Nog een pizzarestaurant? Wanneer komt er eindelijk eens een GOED Italiaans restaurant in Utrecht waar je goede Italiaanse gerechten kan bestellen en geen pizza’s?

  2. Wouter

    Ben benieuwd, bij Da Portare Via vond ik de pizza’s het lekkerst van Utrecht en hopelijk blijft dat zo onder de naam Pizzabakkers.

  3. Martijn

    @Iemand die goed eten in Utrecht wil.
    Spaghetteria?

  4. Sjaak

    @iemand: hoezo “nóg een pizzarestaurant”? Zoals je hebt kunnen lezen zát er reeds een pizzeria en is feitelijk alleen de naam veranderd. Artikel wel gelezen?
    Overigens is Cantina di Davide niet slecht.

  5. Cico

    Er zijn geen echte Italiaanse restaurants meer in Utrecht. Sardegna was volgens mij de laatste? De rest wordt bestiert door ketens met formules. Cantina di Davide zijn Turken, ze kunnen goed koken maar het is een andere stijl.

  6. Rob H.

    De pizza is de nieuwe hamburger.

  7. Bass

    Satriales in West al eens geprobeerd?

    Mijn favo pizza boer in Utrecht

  8. Jeroen

    @Martijn als je bij echt Italiaans eten aan de spaghetteria denkt dan is er nog een lange weg voor je te gaan. Ga eens op vakantie naar de laars en eet bij een lokale trattoria. Neem daar, zoals het hoort, een pastagerecht als EERSTE gerecht voordat je verder gaat met de rest van je maaltijd.

  9. Ihsan

    @Cico, wat maakt het nu uit waar de eigenaren vandaan komen?? Op de website van Cantina di Davide kun je zelfs zien uit welke streek in Italië de koks komen. Sardinië, Abruzzo, Campania, Umbria, Piedmonte. Dat zijn geen streken van Turkije… En zelfs al was het personeel deels uit Turkije afkomstig, wat zou dat nu uit moeten maken? De Italiaanse keuken leunt zwaar op Griekse, Midden-Oosterse en zelfs Chinese invloeden. Mijn Turkse oom die Grieks spreekt kookt bij een Chinees, voor Nederlands publiek. Welkom in de 21e eeuw.

  10. Marcel

    @Cico er is altijd nog Santa Lucia, Echte italiaan.
    Veel pizza’s maar ook genoeg pasta’s en andere mogelijkheden.

  11. Jeroen

    @Marcel, Pizza’s en pasta, pizza’s en pasta. Overal in Utrecht kun je dat eten maar dat is GEEN Italiaans restaurant. Een Italiaan serveert pasta als primo, als eerste gerecht, na de antipasti. Verder kun je dan als tweede gerecht kiezen uit vis- of vleesgerechten en groente als bijgerecht. Een tent waar je kunt kiezen uit pizza of pasta is een studentenvreetschuur, geen Italiaans restaurant.

  12. Scherpschutter

    @Jeroen

    Je hebt helemaal gelijk hoor, maar de Utrechtse Knorr-eetcultuur is nu eenmaal van een ongekend treurig niveau.

    Echt Italiaans berust op simpel gebruik van verse topingredienten. Als een Utrechter erachter komt wat een mooi hoofdgerechte als een Chianina steakje of verse zeeegel kost, dan zal hij de ober verdwaasd aankijken en vragen: “Mag ik het bord en bestek erbij houwe, jochie?”

    In de Utrechtse culinaire paupercultuur is meer dan twee tientjes een godsvermogen. Er is geen plek voor echt Italiaans in deze culinaire woestenij.

  13. Qmari

    @Jeroen, San Siro op het Oudkerkhof?

  14. Ronald

    Wr zit een echte italiaan bij mij om dw hoek, Tuttigusti in de Hamburgerstraat. Origineel en echte Italianen

  15. Roos

    Scherpschutter heeft zeker geld te veel. “Culinaire woestenij”. Horeca in overvloed, waarom zo decadent. Lekker eten hoeft niet duur te zijn. Echt Italiaans in Nederland, ja waarom zou dat ook. Wij zijn niet gewend om zoveel gangen te eten.

  16. utrechtsevogel

    Roberto’s heeft ook lekkere Italiaanse ijsjes, dat is voor mij het lekkerste van Italie! Ik ben het met @Jeroen eens, ik hoef al die knoflook pizzas en pazzas en hoe heet het allemaal ook niet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).