Foutje: Leidsche Rijn staat niet op Utrechtse stadsplattegrond | De Utrechtse Internet Courant Foutje: Leidsche Rijn staat niet op Utrechtse stadsplattegrond | De Utrechtse Internet Courant

Foutje: Leidsche Rijn staat niet op Utrechtse stadsplattegrond

Foutje: Leidsche Rijn staat niet op Utrechtse stadsplattegrond
Foto ter illustratie, niet de plattegrond waar het om draait (zie onder). Foto: DUIC
Op meerdere plattegronden in de stad staat Leidsche Rijn niet op de kaart, terwijl de wijk toch echt al sinds 2001 tot de gemeente Utrecht behoort. Na een relletje op Twitter laat de gemeente weten dat de verouderde kaarten zo snel mogelijk worden vervangen. 

Op meerdere plattegronden in de stad staat Leidsche Rijn niet op de kaart, terwijl de wijk toch echt al sinds 2001 tot de gemeente Utrecht behoort. Na een relletje op Twitter laat de gemeente weten dat de verouderde kaarten zo snel mogelijk worden vervangen. 

Vóór 2001 hoorde de wijk Leidsche Rijn bij de gemeente Vleuten- De Meern, maar al bijna zeventien jaar is de wijk deel van Utrecht. De vraag is dan ook waarom het nog niet op de kaart staat. “Waarschijnlijk zijn het al hele oude plattegronden en eigenlijk weten we niet waarom ze er nog hangen”, bekent gemeentewoordvoerder Karin Vlasblom. De gemeente zegt dat het bedrijf JCDecaux verantwoordelijk is voor het vervangen van de stadsplattegronden. “Maar wij moeten dan wel nieuwe kaarten aanleveren.”

Ook JCDecaux zegt dat de verantwoordelijkheid bij de gemeente ligt. “Wij krijgen alleen de opdracht om te vervangen”, vertelt de woordvoerder van het bedrijf. De gemeente is op dit moment bezig met het uitzoeken van de locaties van de verouderde stadsplattegronden. “We leveren zo snel mogelijk nieuwe plattegronden mee, inclusief Leidsche Rijn”, aldus Vlasblom.

16 Reacties

Reageren
  1. Laurens

    Wat moeten mensen die in de binnenstad rondlopen met een kaart van Leidsche Rijn?

  2. Rob Huibers

    “Vóór 2001 hoorde de wijk Leidsche Rijn bij de gemeente Vleuten- De Meern, maar al bijna zeventien jaar is de wijk deel van Utrecht. ”

    Dit is niet juist. Voor 2001 viel Leidsche Rijn onder Utrecht en Vleuten-De Meern, allebei een deel. Daarna is Vleuten-De Meern bj de gemeente Utrecht gevoegd en was Leidsche Rijn dus helemaal Utrechts.

    Volgens mij hebben jullie bij Duic iemand nodig die de geschiedenis langer dan gisteren heeft meegemaakt. Jullie maken daar vaak fouten in.

  3. Rob Huibers

    @Laurens Dat is een verkeerde vraag. Als je een stadskaart ophangt, dan moet hij kloppen.

  4. Gregor

    @Laurens,
    Wat moet je überhaupt met een stadskaart in een tijd van Google Maps?

  5. Paul

    Goed lezen en dan pas reageren: zie het onderschrift van de bovenste foto –>

    “Foto ter illustratie, niet de plattegrond waar het om draait (zie onder). Foto: DUIC”

  6. wimutrecht

    Een doorn in het oog is wat mij betreft de rare bewegwijzering en verwarring in de navigatiesystemen. Het is raar dat gedaan wordt in de ANWB bewegwijzering alsof Vleuten, De Meern en ook Haarzuilens zelfstandige gemeenten zijn. Niets is minder waar sinds 2001. In de navigatiesystemen (althans de mijne) kan ik mijn huisadres alleen vinden onder Utrecht of wordt verwezen naar Utrecht. En zo hoort het ook. Wanneer is dat rare gedoe om een paar verdwaalde oorspronkelijke Vleutenaren te plezieren eens afgelopen en gaan we naar aanduidingen zoals die ook zijn naar Hoograven, Lunetten Oudwijk etc etc.

  7. cas

    @ Gregor, omdat deze niet onderhevig is technische storingen en altijd zal werken. Het is daarnaast ook de snelste manier om je te kunnen oriënteren in het geheel (dan ga ik wel vanuit dat de mens gewoon nog kaart kan lezen) .

  8. Wim Vreeswijk

    FOUTJE BEDANKT! zou de vroegere Utrechter en caberetier Rijk de Gooijer zeggen….

  9. JdV

    Ach, gewoon even intekenen onder het motto van “Tuigdorp aan de andere kant van het kanaal”. Verder benoeming is toch echt niet nodig 🙂

  10. Laurens

    Rob,

    Nou, ik vind dat je je ook mag afvragen welk doel iets dient. En het doel is volgens mij niet om voorbijgangers die zich afvragen hoe groot-Utrecht er van boven eigenlijk uit ziet van informatie te voorzien, maar om mensen die geen Google Maps hebben (toeristen die hun roaming hebben uitgezet om kosten te besparen, Gregor?) te voorzien van informatie hoe ze zich het beste van locatie A naar locatie B kunnen begeven, of waar ze heen moeten om hun blaas te ledigen. Je kunt aanzienlijk meer (nuttige!) informatie kwijt op een kaart zonder Leidsche Rijn dan op een kaart met Leidsche Rijn.

  11. Marcel

    Op de kaart van de stad Utrecht hoort uiteraard geen Leidsche Rijn. op de kaart van de gemeente Utrecht dan weer wel. haarzuilens staat toch ook niet op alle kaarten van Utrecht?

  12. G.H.

    Wat zullen de toeristen verheugd zijn, eindelijk kunnen ze de weg vinden naar Leidsche Rijn.

  13. Dirk

    Prachtig die verongelijkte Leidsche Rijners hier.

    Die kaarten hebben vrijwel geen enkel nut meer nu iedereen Tomtoms en smartphones heeft. Dat is de echte discussie en niet of Leidsche Rijn wel op een kaart staat (waar niemand heen wil en als je er al met de auto heen rijdt dan heb je per definitie een tomtom nodig om de weg te vinden).

  14. Hans Dinkelberg

    Bij het Vredenburg staat een toeristische plattegrond die ook bepaald niet actueel is. Zo staan er meerdere musea, bioscopen en theaters op die niet meer actief zijn:
    Waterleidingmuseum, Moluks Museum Maluku, Geldmuseum, Hoedenmuseum, Rasa, SJU Jazzpodium, Catharijnebioscoop, Camera Studio…

  15. Vingervlug

    Ben zelf 35 jaar en geboren en getogen in Utrecht en ben werkelijk nog nooit in Leidscherijn en al die plaatsen rond de Meern geweest.
    Daar heb je gewoon niks te zoeken.

    Alleen mensen die gratis en makkelijk willen parkeren wonen daar.

  16. Peter Nisselrode

    In de reclamefolder van een badkamerboer zie je toch ook geen foto’s van het afvoerputje. Het hoort er wel bij maar niemand hoeft het te zien

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).