Petitie: ‘Onze geliefde Toko Mitra moet blijven’ - De Utrechtse Internet Courant Petitie: ‘Onze geliefde Toko Mitra moet blijven’ - De Utrechtse Internet Courant

Petitie: ‘Onze geliefde Toko Mitra moet blijven’

Petitie: ‘Onze geliefde Toko Mitra moet blijven’
De Planeet gezien vanaf de Lange Viestraat in 2016. Beeld: DUIC
Er is een online petitie gestart voor het openhouden van Toko Mitra. Vrijdag werd bekend dat de zaak aan de Lange Viestraat na ruim 30 jaar noodgedwongen de deuren moet sluiten.

Er is een online petitie gestart voor het openhouden van Toko Mitra. Vrijdag werd bekend dat de zaak aan de Lange Viestraat na ruim 30 jaar noodgedwongen de deuren moet sluiten.

Toko Mitra zit in winkelcentrum De Planeet. De verhuurder heeft de huur opgezegd en wil het pand, naar verluidt, voor andere doeleinden verhuren. Er is nu een online petitie gestart om de toko open te houden.

“Een goedlopende zaak waar verschillende doelgroepen graag bijeenkomen voor het heerlijke eten en om een praatje te maken. Een echte ontmoetingsplek voor jong en oud. Mensen genieten er van de rust en ondertussen wordt er heerlijk Indonesisch gegeten”, is te lezen in de petitie die inmiddels al ruim 1.000 keer is ondertekend.

In augustus van dit jaar moet Toko Mitra weg uit De Planeet. De huidige eigenaar Utomo vindt het jammer als de zaak helemaal verdwijnt. “Het zou mooi zijn als een jongere generatie de zaak kan voortzetten. Daarvoor moeten we echter wel een geschikte ruimte vinden waar een schappelijke huur wordt gevraagd, en dat is lastig om te vinden”, zei Utomo eerder tegen DUIC.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Hans vd Warenburg

  Is er niet iemand die deze mensen kan helpen, bv. met het opzetten van een crowd funding actie?

 2. WvR

  @Hans:
  Zekers, opties te over!
  (a) Koop/Financier uit eigen zak Mitra
  (b) Zet zelf een crowd funding op voor Mitra
  (c) Doe willekeurig welk ding voor Mitra, anders dan op DUIC een berichtje plaatsen of andere mensen niet iets kunnen doen voor Mitra.

  Ben overigens geen fan van Mitra. Verder dan “meh” tot “middelmatig” kom ik echt niet qua kwaliteit. Maar goed: Meer dan duizend ondertekenaars lees ik, dus als die allemaal even 1000 euro op hoesten kunnen ze weer even verder.

 3. wollie

  het schijnt allemaal te berusten op een misverstand… de projectontwikkelaar kwam het pand binnen en riep ‘we gaan deze hele teaukeau verbouwen’ terwijl hij een sigaartje opstak.

 4. Jochem

  Is er geek plekje te vinden in het oude postkantoor hiervoor?

 5. Roland

  De ondernemer kiest ervoor om niet door te gaan in t centrum omdat de huur in zijn ogen te hoog wordt. Begrijpelijke keuze. Ik vind t ook jammer dat ze weggaan.
  Maar dit is toch marktwerking. Ik krijg t idee dat men vindt dat de Toko het slachtoffer is en dat ze geholpen moeten worden. Dat kan toch niet? Het is n bedrijf met winstoogmerk.

  Hopelijk ziet Mitra door deze actie in hoe geliefd hun keuken is en gaan ze door op een minder A locatie.

 6. bawang putih

  Voor iedereen die zo wegloopt met de “authentieke echte” Ind(ones)ische keuken van Mitra? dat is ie NIET! hij is, evenals andere restaurants zoals Selamat makan, Blauw enz, behoorlijk afgezwakt en aangepast aan de Nederlandse tong (die al schrikt van een rood paprikaatje). Ik ben geboren in Indonesia btw

 7. JdV

  Getekend.

 8. A. Fredriksz

  Wat een akelig bericht is dit overToko Mitra. Weer een ondernemer die gedwongen wordt te stoppen. Een restaurant die zeer gewaardeerd wordt door o.a. wij Indischen en andere nationaliteiten. Ook ouderen komen hier graag… en de gerechten zijn heerlijk. Wij Indischen uit Leeuwarden komen vaak in Utrecht stadten en voordat wij weer teruggaan naar huis eerst lekker makan2 bij Toko Mitra. Toko Mitra is voor ons, Bert, Henny en ik een heerlijke afsluiting van een leuk dagje winkelen in Utrecht…

 9. Erwin

  Kan de Toko niet naar een B-locatie verhuizen. Utrecht Noordoost (lees: omgeving Willem van Noortplein) is enorm trendy aan het worden. Kan ie toch ook gaan zitten?

 10. Urang Bati

  Ik heb hier 2x gegeten geloof ik, best redelijke kwaliteit, maar niet heel bijzonder, wat dat betreft heeft Bawang Putih wel gelijk denk ik.
  Het is nogal chaotisch ook, als je aan een tafeltje zit met al die drukte om je heen, en ook bij het kiezen van de gerechten die allemaal in die bakjes in de vitrine liggen, geen idee hoelang het daar al in ligt, en geen idee wat het is.
  Dat Indonesische restaurant tegenover de stadsschouwburg is wel erg goed.

 11. Connected

  Idd erg spijtig als Toko Mitra stopt. Ik kom er regelmatig voor de lunch! De kwaliteit is geweldig, het personeel zeer vriendelijk en een aanrader voor ieder die er nog niet geweest is.

  Ik heb een projectmakelaar gevraagd te kijken of hij een locatie weet/kan zoeken en de petitie getekend. Wat kan jij doen?

 12. JM

  Op de Schoutenstraat staat volgens mij inmiddels al drie jaar een winkel leeg waar een visrestaurant zou komen. Op het Domplein staat volgens mij al anderhalf jaar een Wolrestaurant aangekondigd (wat natuurlijk niet komt). Zo zijn nog wel wat voorbeelden te bedenken. Kan Toko Mitra daar niet een tijd in? Levert het altijd meer op dan nu!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).