Pizza Beppe gaat restaurant openen in drie panden in de Hardebollenstraat | De Utrechtse Internet Courant Pizza Beppe gaat restaurant openen in drie panden in de Hardebollenstraat | De Utrechtse Internet Courant

Pizza Beppe gaat restaurant openen in drie panden in de Hardebollenstraat

Pizza Beppe gaat restaurant openen in drie panden in de Hardebollenstraat
Foto van Pizza Beppe in Amsterdam
Pizza Beppe gaat in drie aansluitende panden in de Hardebollenstraat een restaurant openen. De pizzeria heeft al een zaak aan de Vleutenseweg in Utrecht en nog twee in Amsterdam.

Pizza Beppe gaat in drie aansluitende panden in de Hardebollenstraat een restaurant openen. De pizzeria heeft al een zaak aan de Vleutenseweg in Utrecht en nog twee in Amsterdam.

In 2013 trok de gemeente de vergunning in van exploitanten van de peeskamers en daarmee kwam er een einde aan prostitutie in de Hardebollenstraat. Er zouden te veel misstanden zijn met prostitutie in de stad.

Vorig jaar zijn de 13 voormalige prostitutiepanden verkocht aan één nieuwe eigenaar. De lopende huurcontracten met bewoners werden overgenomen maar de tijdelijke bruikleners zouden gaan plaatsmaken voor een nieuwe vaste invulling.

Pizza Beppe

Ondernemers, creatieve bedrijven en kleine horecagelegenheden kunnen zich vestigen in de voormalige peeskamers. Pizza Beppe wil in mei of juni openen in de panden op nummer 10, 12 en 14.

(Tekst gaat door onder afbeelding)

Archieffoto Hardebollenstraat

Pizza Beppe omschrijft zichzelf als ‘fast casual dining’. Een pizzeria waar de ‘echte Italiaanse pizza’ wordt gebakken. “De pizza’s worden bereid met onder andere San Marzano tomaten, buffelmozzarella uit de Campania en gebakken in een handgemaakte duurzame steenoven.”

Sabine Hermans, woordvoerder van de pizzazaak: “Het zijn heerlijke ambachtelijke Napolitaanse pizza’s. De pizza’s zijn luchtig en niet te krokant met meer een brood structuur. De pizza’s worden gebakken in een oven met een temperatuur van wel meer dan 450 graden. Pizza Beppe is dan ook het eerste restaurant in Nederland dat gecertificeerd is door Associazione Verace Pizza Napoletana. Daarvoor moeten onze pizzabakkers wel speciaal opgeleid worden om pizza’s te mogen bakken.”

De pizzeria moet nog de laatste zaken regelen, zo is er onlangs nog een vergunning aangevraagd voor maken van een doorbraak tussen de panden. De pizzeria hoopt gauw, maar in ieder geval de komende maanden, te openen.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Cor

  Lekker, naast oa de Pizzabakkers nog meer echt goede pizzeria’s! Ik ben in elk geval erg benieuwd.

 2. Mark

  Nu nog hopen dat het ook een Napolitaanse sfeer en prijs krijgt. Voor 4 euro pizzatje eten, glaasje wijn of flesje bier en na 20 minuten weer naar buiten

 3. Jeroen

  Ah, een pizzatent. Wat een fraaie aanvulling voor het horeca-assortiment in de stad. Hopelijk komt er snel nog een hamburgerzaak bij en een tentje waar ze echte koffie schenken…

 4. Zonnewende

  “Ondernemers, creatieve bedrijven en kleine horecagelegenheden kunnen zich vestigen in de voormalige peeskamers.”

  Een pizzabakker in drie aansluitende panden. Is dat klein??

  Bijzonder.

 5. Jochem

  @Zonnewende dat vind ik ook heel raar ja. Als deze Pizza Beppe al op de Vleutenseweg zit én twee vestigingen in Amsterdam heeft is het gewoon een keten. Dat past totaal niet in de sfeer die geschetst werd met deze omschrijving…

 6. mooie praatjes

  Eens met @zonnewende en @jochem…. voor twee kleinschalige bedrijven minder plek in de Hardebollenstraat. Twijfelachtig.

 7. Consequent

  Als de gemeente zich bij haar plan houdt van kleinschaligheid dan krijgt de eigenaar van de panden geen vergunning voor doorbraak (van 3 panden 1 ruimte maken).

 8. Cico

  Nog meer ‘originele’ pizzabakkers. Dat is de derde in hetzelfde huizenblok zo’n beetje.
  Daarnaast waren die pandjes bedoeld voor kleinschalige horeca, gaat er weer een keten in.

 9. GeeWee

  Beppe van pake en beppe?

 10. kleine, creatieve ondernemer

  Dan is nu het wachten nog op een vergunning-aanvraag, cq.verlening voor een
  3-panden-breed pizza-terras!!!

 11. bee

  alweer een pizza tent erbij daar zaten we op te wachten hoor ….

 12. Fabian

  Die doorbraak lijkt geregeld te zijn.

 13. wollie

  ben meer van de romeinse pizza’s, maar leuk! pand 1 de oven, pand 2 de kassa en 3 voor de tafeltjes?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).