Plan voor een jeu de boules-bar in House Modernes aan de Oudegracht Plan voor een jeu de boules-bar in House Modernes aan de Oudegracht

Plan voor een jeu de boules-bar in House Modernes aan de Oudegracht

Plan voor een jeu de boules-bar in House Modernes aan de Oudegracht
Er ligt een plan klaar om een jeu de boules-bar te openen aan de Oudegracht in House Modernes. Het beeldbepalende gebouw wordt op dit moment ingrijpend gerenoveerd. In de kelder, gelegen met de ingang aan de werf, is ruimte voor horeca en Boules Bites Bar heeft voor die plek een vergunning aangevraagd.

Er ligt een plan klaar om een jeu de boules-bar te openen aan de Oudegracht in House Modernes. Het beeldbepalende gebouw wordt op dit moment ingrijpend gerenoveerd. In de kelder, gelegen met de ingang aan de werf, is ruimte voor horeca en Boules Bites Bar heeft voor die plek een vergunning aangevraagd.

Boules Bites Bar is een concept waar met een drankje en hapje jeu de boule gespeeld kan worden. Het lijkt in die zin op de Jeu de boule-bar die we al in Utrecht hebben, aan het Paardenveld.

Initiatiefnemers Mark en Feliks van Boules Bites Bar in House Modernes kunnen nog niet veel over het plan vertellen. Het plan bevindt zich namelijk nog in een vroeg stadium, zo moet onder andere de vergunning nog goedgekeurd worden. “Maar het is een prachtige plek waar we echt iets moois kunnen neerzetten”, vertelt Mark tegen DUIC.

De Utrechtse vestiging wordt onderdeel van de keten Boules Bites Bar, er zijn al locaties in Breda en Tilburg.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. De count

  Op zijdebalen is ook al een vergunning aangevraagd voor een jeu de boules bar (mooie boules). Populaire bezigheid blijkbaar

 2. Jaap

  Huh??? Maar om de hoek zit er toch al eentje die dit doet? Mijn God verzin eens iets nieuws… weer een keten naar Utrecht, wat een ellende. We gaan steeds meer richting binnenstad Amsterdam. Eenheidsworsten en ketens.

 3. Koel Hoofd

  @De count
  Die trend van teruggrijpen op het verleden is al langer bezig hoor, ze noemen het “vintage” en krijgen er een warm gevoel van.

 4. De count

  Ik krijg er ook zeker een warm gevoel van!

 5. woutvr

  Sja.. is buiten boulen niet veel leuker? Ik wil het idee niet gelijk de grond in trappen, maar ik kan me niet voorstellen dat er een markt voor is. Succes hoor!

 6. Rob

  De count: Jeu de boules Zijdebalen gaat niet door…omwonenden vrezen te veel overlast parkeren bezoekers. Trouwens, waar kan ik ergens vinden hoe het idee voor die idiote combi van Engels en Frans in de nieuwe naam tot stand is gekomen? Over eens ” iets nieuws bedenken” gesproken….ook hier dus…

 7. Katja

  En er is er een in parkeergarage Paardenveld.
  Toch geen hipsterhype ?

 8. Wies

  Afgelopen zomer weer eens gedaan in Frankrijk. Was er na vijf minuten klaar mee. Veel succes gewenst!

 9. De count

  Rob, dat wist ik niet. Vraag me af waar de parkeeroverlast zou moeten ontstaan, zijn daar amper parkeerplekken, maar goed. Als dat het geval is kan er niks komen wat bezoek aantrekt zoals restaurant of cafe. Dat lijkt me vreemd voor een pand met voorgenomen horecabestemming

 10. Manou De R.

  Wat is er mis met eenheidsworsten Jaap? Iedereen vindt die blokkendoosontwerpen van woningen a la Leidsche Rijn toch ook tópperdetóp?

 11. herman

  Jeu de Boules wordt het nieuwe bowlingen….

  Maar jeu de boules hoort echt in Frankrijk, met een wijntje op het dorpsplein onder de platanen en lekker opgewonden doen.

 12. Fiederelsje

  Weten ze niets beters dan zoiets waarvan er al meer zijn? Zo’n mooi gebouw en dan jeu de boules- een soort van bowlingbaan maar net een beetje anders.

 13. woutvr

  Nou, nou, @herman, dat is weer het andere uiterste. Maar als je niet gegrepen wordt door het spel is het mij ook goed hoor.

 14. W.

  @woutvr: volgens mij is die baan op het Paardenveld (onder normale omstandigheden) aardig populair.

 15. B

  Gelukkig is er al jaren en hopelijk ook dit jaar weer Poules et Boules bij Molen de Ster in Lombok. Lekker buiten, onder t genot van een hapje, drankje en vaak een live muziekje 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).