De plannen voor de monumentale stadsboerderij Rood Noot zijn onveranderd. In het pand moet een bierbrouwerij en horeca komen. Dat zei wethouder Klaas Verschuure donderdag in de gemeenteraad, naar aanleiding van zorgen van de raad over het mogelijk failliet gaan van brouwerij de Prael.
De Amsterdamse brouwerij de Prael had in juli vorig jaar een bierbrouwerij in de stadsboerderij willen openen, met werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze week bleek echter dat de brouwerij in financieel zwaar weer verkeert. D66 stelde naar aanleiding van het bericht over de financiële problemen vragen aan de wethouder.
Volgens wethouder Verschuure is er geen contractuele relatie met De Prael. De financiële problemen van de brouwerij hebben dus geen gevolgen voor Rood Noot. De boerderij is in erfpacht gegeven bij drie Utrechtse ondernemers, die alsnog willen starten met de stadsbrouwerij.
In lijn met De Prael
Het initiatief wordt in lijn met het gedachtegoed van De Prael. Er moeten dus werkplekken komen voor mensen die op de arbeidsmarkt weinig tot geen mogelijkheden meer hebben. Ook wordt samen met de ondernemers gekeken hoe het historische karakter van de boerderij behouden kan blijven.
Verschuure zegt dat er momenteel nog een subsidieaanvraag loopt. Eind dit jaar moet duidelijk worden of die subsidie is toegekend.
Oude Vleutenseweg
De bijzondere boerderij, gebouwd in 1880, ligt tussen Leidsche Rijn Centrum en de Gele Brug aan de Oude Vleutenseweg. De naam Rood Noot is een omkering van de namen van de voormalige eigenaren Door en Toon. De afgelopen jaren is het gebouw gebruikt door het gelijknamige theatergezelschap. De gemeente maakte in 2018 bekend dat de boerderij verkocht ging worden.
Gekoppelde berichten
Monumentale Utrechtse boerderij Rood Noot wordt bierbrouwerij en horeca
De monumentale boerderij Rood Noot gaat verder als bierbrouwerij en horecalocatie van het Amsterdamse biermerk…
4 Reacties
ReagerenHeeft de familie W Hamoen daar niet heel lang gewoond?
daar kunnen dus mooi paar oudere ex-chronisch-verslaafden werken die hebben weinig of geen toegang tot de arbeidsmarkt en kun heel makkelijk wat leren omdat ze vaak heel leergierig zijn
@ Aard Visser, ja klopt.
Bierbrouwerij is dikke prima. Misschien ook soort stadsboerderij voor de stadsmensen.