Plannen voor Moxy Hotel op Rotsoord bekend: 172 kamers met horeca | De Utrechtse Internet Courant Plannen voor Moxy Hotel op Rotsoord bekend: 172 kamers met horeca | De Utrechtse Internet Courant

Plannen voor Moxy Hotel op Rotsoord bekend: 172 kamers met horeca

Plannen voor Moxy Hotel op Rotsoord bekend: 172 kamers met horeca
De laatste versie van de artist impression van het nieuw te bouwen hotel
Op Helling 3 komt een Moxy Hotel met 172 kamers en lounge en horeca op de begane grond. Dat blijkt uit het ontwerpplan. Eerder zat op deze locatie kringloopwinkel De Waarde in de oude Citroën garage Boll. Dat pand wordt gesloopt.

Op Helling 3 komt een Moxy Hotel met 172 kamers en lounge en horeca op de begane grond. Dat blijkt uit het ontwerpplan. Eerder zat op deze locatie kringloopwinkel De Waarde in de oude Citroën garage Boll. Dat pand wordt gesloopt.

De vastgoedorganisatie Vastint Hospitality wil op de Helling een Moxy Hotel gaan ontwikkelen samen met Marriott International. Moxy maakt ‘luxe maar betaalbare kamers gericht op de behoeften van millennials’. Het hotel zou ingeklemd tussen Tivoli De Helling en station Vaartsche Rijn komen te liggen.

Het hotel zal snel kunnen worden gebouwd door een modulair bouwsysteem. De start van de bouw zou eind dit jaar kunnen zijn. Het bestemmingsplan van het gebied moet nog wel worden gewijzigd en het ontwerp ligt ter inzage. Ook is er de mogelijkheid om de plannen te bekijken bij een inloopavond op 28 mei.

30 Reacties

Reageren
 1. Masha

  Massief blok zeg, wat zonde. Oogt als een saai kantoorpand langs de snelweg, terwijl op die plek juist een bijzondere blikvanger had gepast.

 2. Cico

  Amsterdam probeert het massatoerisme te bedwingen, Utrecht zet er vol op in. Hotel na hotel wordt gebouwd en iedere dag nieuwe horeca.

 3. WP

  Wil niet heel flauw doen hoor, maar dit had net zo goed de bijlmer bajes kunnen wezen…

 4. Berk

  Past wel goed bij de rest van de zielloze architectuur die hier is neergezet. Zo is het gelukt om van rotsoord in een paar jaar tijd van een spannende bijzondere plek in eenheidsworst te veranderen. Wie voert hier de regie?

 5. Bill

  Oei, het zoveelste lelijke ontwerp in dat gebied. Waar blijft de Commissie Welstand als je ze nodig hebt??!!

  Wat had dit mooi kunnen worden, en wat is het een uithangbord van lelijkheid geworden. Falen van de gemeente tot in het extreme.

 6. Spirit

  Wat een apparaat! Waar is de inloopavond?

 7. Tom

  Heeft veel weg van een formule 1 hotel in Frankrijk. Sfeerloos en goedkoop. Daar vaak langs snelwegen op industrieterreinen, hier aan de rand van de historische binnenstad. Schandalig.

 8. bewoner van een van de appartementblokken direkt aan het water

  Met deze blokkendoos wordt het aanzicht van de Vaartsche Rijn toch grondig verpest.

  Wat mij opvalt is dat hier maar liefst 8 hoog gebouwd mag worden.
  Elders op Rotsoord werd bebouwing DIREKT langs het water door de gemeente toegestaan tot maximaal 4 hoog(nieuwbouw Vicona terrein en de bebouwing naast camping Gansport). Ook het appartementenblok direkt aan het water, bij de Oranjebrug moest beperkt blijven tot maximaal 4 bouwlagen.

  Voor de appartementblokken verder van het water was een hogere bouwhoogte wel toegestaan.

  Benieuwd wat de gemeente voor argumenten heeft om met dit voorstel hier van af te wijken.

 9. Barend

  Jammer jammer jammer. Het zoveelste karakterloze gebouw op Rotsoord. Een fraaie en hoge eyecatcher is wat deze markante plek nodig heeft.

 10. Johannes

  @ Bewoner enzovoorts

  Wat opvalt is dat er SLECHTS acht hoog gebouwd wordt. Dit gebouw wordt de poort van de binnnenstad. Stedenbouwkundig past daarbij een stevig accent door onderscheidende hoogte: hier is een mooi vormgegeven echte toren op zijn plaats.

 11. Jean

  Wat een mooie eyecatcher voor de entree van Rotsoord! De ontwikkeling van Rotsoord als een creatieve hotspot, zoals meer dan 10 jaar geleden werd bedacht, wordt nu steeds duidelijker. En Utrecht krijgt met een Moxy hotel een prachtige en hippe plek om te overnachten.

 12. Ertje

  Daarmee verdwijnen dan ook de laatste restanten van Citroën Garage Boll (met dubbel l dus) uit Utrecht. Voor de verhuizing naar deze locatie jarenlang te vinden aan de Balijelaan.

 13. Yvonne

  Zulke ontwikkelingen kan ik alleen maar toejuichen. Prima plek voor hotel. Rotsoord wordt een mooie plek.

 14. Wim

  Ik neem aan dat de bijdrage van Jean sarcastisch bedoeld is. Zo niet dan schort er iets wezenlijks aan zijn beoordelingsvemogen.

 15. Jean

  Beste Wim, wat fijn dat wij in dit land voor onze eigen mening mogen uitkomen. Ik denk dat een Moxy hotel op deze plek een absolute aanwinst is voor de stad Utrecht. En dit iconische gebouw wordt straks het vlaggenschip van Rotsoord, let op mijn woorden.

 16. Wim

  Beste Jean. Ook jij mag voor je eigen mening uitkomen hoor. Je mag die dertien-in-een-dozijn architectuur wat mij betreft zelfs mooi vinden, ieder zijn smaak. Maar noem die doos aub niet iconisch (van Dale: ‘beeldend van aard, als een beeld’), dan heb je het toch echt niet begrepen.

 17. w

  haha Jean iconisch, t enige iconische is de watertoren, dat hele rotsoord is door de fantasieloze goedkope nieuwbouw verpest, was zoveel mooier geweest met een lagere Zijdebalen variant ofzo

 18. jack

  @Jean
  go see a brillenboer!

 19. Willow

  Weet niet welke ontwerp saaier is: deze of de oude politiebureau er naast. Op zo’n zichtbare en historische plek. Jammer. Hopelijk ook snel te slopen door modulair bouwsysteem.

  Blijf het zo jammer vinden dat dat bijna alle nieuwbouw in het centrum gewoon goedkoop/saai is. In Arnhem en Rotterdam lukt beter. Sinds de achterkant van het Stadhuis heb ik geen gezien. Nieuwe Vredenburg vind ik ook oké, tenminste niet standaard. Mis ik iets?

 20. Arjan Verhoeven

  Ik vind het totaal niet lelijk. Er staat nu een opgeleukte loods, dit is zeker een verbetering.

 21. Hendrikus

  @ Jean

  Wat dweep je met ‘Moxy-hotel’?
  Belang bij dit project?

 22. Zonnewende

  Helemaal eens met Berk. Wat heeft de gemeente een prachtkans laten liggen om van Rotsoord een gebied te maken dat over 100 jaar ook nog mooi is.

  Zoals Zijdebalen, of in Amsterdam legio voorbeelden: Oosterdok, Westerdok, Java-eiland….

  Het spijt me, maar op A-locaties ga je geen grootschalige studentenwoningen e.d. bouwen. Studenten en starters wonen er per definitie maar een aantal jaar en bekommeren zich niet heel veel om buurtgevoel en straatsfeer.

 23. Jolanda

  Ik ben hier niet blij mee.
  Zeker om de toeristen die Amsterdam aan het weren is aan te trekken? Utrecht moet toch niet willen Amsterdam te worden!

 24. Dictator

  Was ik maar dictator van de gemeente utrecht. Het zou er zoveel beter van worden.

  Dit hotel was er niet gekomen, in deze vorm dan. Uberhaubt zou er geen hotel meer bijkomen. Meer toerisme is niet nodig, in utrecht niet, in amsterdam niet, in de wereld niet. Maakt alles kapot.

  En dan de nieuwbouw: baksteen zou verplicht worden, tenzij ze iets bedenken dat ik mooi vind. Grijs is afgekeurd op voorhand. Goedkoop en modulair ook.

  Horeca is prima trouwens, wat meer experimentele plekken ook… zoals het oude rotsoort, of initiatieven zoals roost (al zou dat in huidige vorm toch afgekeurd worden door dictatortje), soia…

  De rabo-toren zou weg gaan, het poortgebouw gaat weg zodat de singel kilometers lang ingekeken kan worden. Kleppiere zou opnieuw moeten beginnen.
  Etc etc.

 25. Paul

  Het gebied is van oudsher een oud industrie gebied.De denkwijze die hier gevolgd wordt door een diversiteit van architectuur is juist daarom een goed uitgangs punt. Dit even los van persoonlijke smaken hierboven.
  Dit gebouw is eveneens een variant, en denk meer meer bijzonder in uitstraling dan je direct van de impressie mag verwachten. De detailering en materiaal keuze lijken mij prima. De hoogte is logisch omdat het op een hoek staat, en had wat mij betreft zeker hoger gekund, wat de potentie van het gebied is groot. Een absolute vereiking is ook de ” water boulevard” terrassen. Fantastisch als je langs het water zo heel Rotsoord kan door lopen.
  Het politie buro is betreft Architectuur een van de echte vele gemiste kansen, totaal identiteit loos.

 26. Ronald

  @ Arjan Verhoeven

  Nogal wiedes dat deze grauwe doos een verbetering is ten opzichte van die vorige grauwe doos. Maar daar gaat het helemaal niet om. Het gaat erom of het goed is. En dat is het niet. Wat het wel is: architectonisch gebrek aan creativiteit. Een totaal gemiste kans voor deze markante plek.

 27. Hoteldebotel

  Modulair bouwen, standaard copy/paste architectuur, lekker goedkoop op een toplocatie naast het station op een historisch terrein langs het water. En dan cashen op die zuipende jongeren, pardon, ‘millenials’. Echt een aanwinst voor Utrecht, super dit.

 28. Yoshua

  Zonde dat ze die garage Boll niet behouden als cultureel erfgoed. Prachtig pand, maak daar dan een hotel van. Nu een lelijk gebouw er neer plempen terwijl er een pareltje staat.

 29. Katja

  Wat een fantasieloos gedoe…zag laatst een programma op de BBC met geweldig mooie architectuur in, geloof het of niet, Baku ! Zo kan het ook !

 30. MJPD

  Wat een foeilelijke blokkendoos zeg. Jean moet vast de architect zijn van dit gedrocht of daar enig belang in hebben. Ook weer veel fake berichten, de redactie van DUIC zit tenslotte op Rotsoord, dan weet je het wel. De gebruikelijke hoogbouwfetisjisten op deze site hebben zich hier ook weer gemeld.

  Past overigens prima bij de overige sovjet architectuur op Rotsoord, mede mogelijk gemaakt door wethouder van projectontwikkelaars Paulus Jansen (SP). Een low budget hotel op zo’n locatie, je moet er maar op komen.

  Er kan dus nog bezwaar worden gemaakt tegen de wijziging van het bestemmingsplan. Dit moet echt van tafel.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).