Plannen voor Moxy Hotel op Rotsoord goedgekeurd: 172 kamers met horeca | De Utrechtse Internet Courant Plannen voor Moxy Hotel op Rotsoord goedgekeurd: 172 kamers met horeca | De Utrechtse Internet Courant

Plannen voor Moxy Hotel op Rotsoord goedgekeurd: 172 kamers met horeca

Plannen voor Moxy Hotel op Rotsoord goedgekeurd: 172 kamers met horeca
De laatste versie van de artist impression van het nieuw te bouwen hotel
De gemeente Utrecht heeft ingestemd met een plan van ontwikkelaar Vastint voor een Moxy-hotel met 172 kamers aan de Helling in Rotsoord, tussen het politiebureau en de Vaartsche Rijn. Eerder zat op deze locatie kringloopwinkel De Waarde in de oude Citroën garage Boll. Dat pand wordt gesloopt. Het plan moet nu worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

De gemeente Utrecht heeft ingestemd met een plan van ontwikkelaar Vastint voor een Moxy-hotel met 172 kamers aan de Helling in Rotsoord, tussen het politiebureau en de Vaartsche Rijn. Eerder zat op deze locatie kringloopwinkel De Waarde in de oude Citroën garage Boll. Dat pand wordt gesloopt. Het plan moet nu worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

“Vanuit het centrum komen mensen vaak via deze straat naar Rotsoord, om een hapje te eten, wat te drinken of om naar een concert te gaan”, zegt wethouder Klaas Verschuure (ruimtelijke ontwikkeling). “Deze plek verdient het een mooie entree te worden voor het hele gebied.”

Moxy maakt ‘luxe maar betaalbare kamers gericht op de behoeften van millennials’ en zou na Amsterdam voor het eerst een hotel in Utrecht openen. Het hotel zal snel kunnen worden gebouwd door een modulair bouwsysteem.

Er waren negen zienswijzen na het ontwerpbestemmingsplan en de omgevingsvergunning. Die vooral gericht waren op de horecacategorie, de maximale bouwhoogte en de effecten voor zon, uitzicht en privacy. Naar aanleiding van zienswijzen is het plan op een aantal onderdelen aangepast.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. woningnood

  Ongelooflijk om tijdens de enorme woningkrapte een hotel neer te zetten.
  Waarom geen huurappartementen voor bewoners uit Utrecht die al meer dan 10 jaar op een woning wachten!!!!!!!!!!!

 2. MJPD

  @woningnood
  Ik begrijp uw punt volledig, maar met name Rotsoord is de laatste jaren juist volgeplempt met starters- en studenten”studio’s”. Meer dan 400 hokken, met name bedoelt voor internationale studenten.

  U mag als Nederlandse belastingbetaler de huursubsidie die zij kunnen ontvangen ophoesten…

 3. Bloedend hart

  “Het hotel zal snel kunnen worden gebouwd door een modulair bouwsysteem.”

  Met andere woorden: na De Trip en Keramus opnieuw een zielloze ‘doos’ op Rotsoord die in no-time wordt neergeplempt en waar geen enkel architectonisch plezier aan is te beleven.

  Vergelijk dit eens met het Anatomiegebouw waar Duic deze week enthousiast over schrijft… De opvolger van Arjan den Boer, die hier altijd zo prachtig over oude Utrechtse gebouwen bericht, heeft over vijftig jaar in elk geval niks te zoeken op Rotsoord…

  En ondertussen bloedt mijn hart als ik zie wat er iets verderop op het voormalige Vicona-terrein verrijst…

  De oude, fraaie fabriek – een prachtig staaltje industriële architectuur – is zogenaamd ‘per ongeluk’ gesloopt… Een kopie wordt in razend tempo weer opgebouwd – zonder de originele stenen (die, ook alweer, ‘per ongeluk’ verdwenen zijn… Oh Utrecht, Oh Utrecht…), maar met goedkope gasbetonblokken. Hupsakee. Wat een treurnis.

 4. Elsje van Ree

  Heel Rotsoord ‘verwordt’ tot een stukje horeca-heisa en starter/studentenhokken voor draagkrachtigen. Nu ook nog dat massieve hotelblok dat het zicht domineert? Is commercie dan het enige waar de gemeente voor warm loopt? En dan ook nog zo’n kraak-en smakeloos blok. Alsof er niets mooiers te bedenken is?

 5. woningnood

  Beste MJPD
  Het gaat hier helemaal niet om studenten of starters, want die staan geen 10 jaar op een wachtlijst. Het gaat om doodgewone Utrechters die al jarenlang wachten op een betaalbare woning.

 6. MJPD

  @woningnood
  Mijn opmerking was ook min of meer cynisch richting de gemeente bedoeld. Die heeft namelijk geen oog voor, wellicht stadsgenoten zoals u, die al 10 jaar op een woning wachten.

  De gemeente Utrecht wil zoveel mogelijk internationale studenten aantrekken in haar ambitie om een soort van tweede Amsterdam te worden. Dat is namelijk goed voor de horeca in de stad. Dankzij SP-wethouder Paulus Jansen (de wethouder voor projectontwikkelaars) kunnen projectontwikkelaars dit soort fantasieloze en goedkope blokkendozen neerzetten.

  Parkeervoorzieningen hoeven niet te worden getroffen, want de gemeente is van mening dat starters en studenten nauwelijks auto’s bezitten, dus kon de parkeernorm in Rotsoord flink omlaag. En anders kunnen Rotsoord-bewoners een vergunning aanvragen om in de naastgelegen wijk Tolsteeg/Tolsteegplantsoen parkeren, dat al weer aardig begint vol te lopen met auto’s omdat de gemeente zoveel mogelijk geld wil binnenharken via parkeervergunningen.

 7. Katja

  @Bloedend Hart; het begon al met de verpesting van de watertoren. Ik keek jarenlang tegen het blauw-witte omhulsel aan, wat ook lelijk was, maar die opbouw is puur karaktermoord.

 8. Fred

  Een saai en fantasieloos gebouw.

 9. Saffierlaan

  Wat een negatieve berichten hierboven. Ik woon nu al meer dan 10 jaar in Tolsteeg en als ik zie hoe de buurt opgeknapt is en het park…dikke pluim voor de gemeente. Rotsoord was een puist die uitgedrukt is en wat nu weer leefbaar is gemaakt. Als ik zie hoeveel lokale bewoners daar op het terras zitten kan je niet anders concluderen dat dit een succesverhaal is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).