De internationale finale van de sherry-spijscompetitie voor chefs en sommeliers is gewonnen door het team van restaurant Podium onder de Dom uit Utrecht. Chef Leon Mazairac en sommelier Goos van den Berg hebben de prijs in ontvangst genomen. Mazairac won tevens de prijs voor de Beste Chef.
De tweejaarlijkse Copa Jerez, zoals de internationale sherry-spijscompetitie heet, werd voor de zevende keer gehouden. De teams worden beoordeeld op hun keuze van de sherry wijnen, wijn-spijs combinaties, keuze van de gerechten, originaliteit, presentatie en tot slot de algehele prestatie.
Eenvoud
De jury was onder de indruk van zowel de gerechten als de fraaie combinaties met sherry van Maizarac en Van den Berg. “We hebben gekozen voor sherry’s die niet overheersen en mooi kunnen aansluiten bij gerechten van Nederlandse kwaliteitsproducten” aldus sommelier Van den Berg. De twee heren verbluften de jury met de eenvoud van hun gerechten die de bijpassende sherrywijnen voor zich lieten spreken onder het motto ‘eenvoud is al gecompliceerd genoeg’. Het motto was dan ook ‘eenvoud is al gecompliceerd genoeg’.
Het team van Podium onder de Dom liet zes andere chef-sommelier teams uit andere landen achter zich. Vorig jaar won het team de nationale sherry-spijscompetitie, waardoor Podium onder de Dom Nederland mocht vertegenwoordigen op het internationale Copa Jerez.
Gekoppelde berichten
Podium onder de Dom wint sherry-spijscompetitie en vertegenwoordigt Nederland
Restaurant Podium onder de Dom aan de Domstraat heeft gisteren de Nederlandse editie van de tweejaarlijkse…
1 Reactie
ReagerenMooie presentatie mannen, gefeliciteerd.